Şimdi Ara

GTX 465 alıcam önerirmisiniz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sapphire HD5850 Xtreme modelini alabilirsiniz. İlle de physx olsun derseniz GTX460 alınabilir. Bunlar kötü kartlar değiller. Şu an kullandığım GTX460 ı daha oc etmek ihtiyacı duymadım oyunlarda. HD5850 kullanırken de OC ihtiyacı duymamıştım.

Bench alırken oc yapıyorum sadece. GTX460 ın hem oc potensiyeli hem de oc a verdiği tepki daha iyidir. Çoğu GTX460 900/4200 kullanılabilir. Tabi burada da PSU devreye girer. Hiç değilse sağlam/kaliteli bir 500W olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imgbar

quote:

Orijinalden alıntı: Fugative

pshyx sadece nvidia kartalırında olan fiziksel mantık özelliğidir gtx 465 ara karttır geçişx kartıdır önerilmez onun yerine tercih edilebilecek gtx 480

saol dostum şu ana kadar en iyi yorum buydu, en açıklayıcı anlamda
    ara kartar neden onerilmez
    480 benm bütçemi aşıyor
    500-550 civarında phsyx olan bir kart onerebilirmisin....

o fiyat aralıgında aldıgın karttan phsyx özelligini bekleme... açtıgında fps yerlerde sürünür oyun oynayamazsın ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: électronic

quote:

Orijinalden alıntı: imgbar

quote:

pshyx sadece nvidia kartalırında olan fiziksel mantık özelliğidir gtx 465 ara karttır geçişx kartıdır önerilmez onun yerine tercih edilebilecek gtx 480

saol dostum şu ana kadar en iyi yorum buydu, en açıklayıcı anlamda
    ara kartar neden onerilmez
    480 benm bütçemi aşıyor
    500-550 civarında phsyx olan bir kart onerebilirmisin....

o fiyat aralıgında aldıgın karttan phsyx özelligini bekleme... açtıgında fps yerlerde sürünür oyun oynayamazsın ..

alakası yok kart ile. mafia 2 hakkında konuşuyorsun sanırım çünkü en problemli PHSYX deneyimi olan oyun o idi ama patchlerle düzeltildi. diper phsyx destekli oyunlarda ise zaten problem yok ve artık olmazda.

• Arkadaş Pshyx'e takmış galiba... O fiyata gtx 460 alacağına hd5850 al. Performansı daha iyi. Ben de yeni aldım.
  • mafia 2 vs diğer phsyx destekli oyunları asus gts 450 top ile hiç kasmadan 106 lcdde çok rahat 1900 çözünürlükte oynadım kartal alakası yok arkadaşın dedği gibi yanlış bilgilendirme yapmayalım
  • phsyx aslında çok güzel bi özellik hız olarak ati önde ama nvidiada boş oynamıyor çıkardığı özellikler sadece f-p düşünmeyenleri memnun ediyor daha gerçekçilik ati ekran kartı kullanıyorsan pshyx fizik destek kartı alırsın yine iş görür ama ne geregi var
  • hız olarak her karta göre konumlandırılmış kart vardır yani hız meselesi değişkendir işin içinde OC zaten herzman vardır. kaldıki 5850 almış arkadaş bu zamanda o kart alınmaz neden derseniz tessellation perf. çok kötü o serinin atide biliyor 5800 alacağınıza 6900 den bişey alabilridniz yada gtx 400 serisinden.... nvidia nın diğer artısı güzel teknolojilerin mevcut olması ve zamanına göre uygun model kartta alınırsa iyi oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

hız olarak her karta göre konumlandırılmış kart vardır yani hız meselesi değişkendir işin içinde OC zaten herzman vardır. kaldıki 5850 almış arkadaş bu zamanda o kart alınmaz neden derseniz tessellation perf. çok kötü o serinin atide biliyor 5800 alacağınıza 6900 den bişey alabilridniz yada gtx 400 serisinden.... nvidia nın diğer artısı güzel teknolojilerin mevcut olması ve zamanına göre uygun model kartta alınırsa iyi oluyor

Ben de 6900 isterdim ama cep yakıyor.Psu'm 400w olduğu için ona da para harcadım.Zaten işlemcim darboğaz yapardı. Bütçeme göre alabileceğim 2 seçenek vardı:6850 ve 5850. 5850 ile 6850 arasında zaten çok az fark var. 5850'yi daha ucuza buldum, onu aldım.

• GTX 465'in 460'tan performans bazında hiçbir farkı yok. O 2 GB bellek de bir işe yaramıyor 3 tane monitör kullanmıyorsan. GTX 460 al onun yerine
  • Hayır en kolayı nvidia gtx560 ti zotac almak daha mantıklı.OYUNGEZERE ve goyyuna göre de oc potansiyeli yüksek ama ihtiyaç yok piyasadaki tüm oyunları en yüksek ayarlarda 2-4x aa da çalıştırailecek düzeyde.yok eyefinity falan istiyorsan 6850 bakabilirsin ben kullanıyorum 6850 gayet memnunum her oyunu en yüksek ayar +4x aa oynuyorum ortalama 30-40 fps weriyor.
  • quote:

mafia 2 vs diğer phsyx destekli oyunları asus gts 450 top ile hiç kasmadan 106 lcdde çok rahat 1900 çözünürlükte oynadım kartal alakası yok arkadaşın dedği gibi yanlış bilgilendirme yapmayalım

sen neden bahsediyorsun dostum ? :)) mafya II incelemesini bi izle bakalım ... sen bide gts 450 ile cok rahat oynuyorsun ..
  • sen daha ne dediğimi anlamaşsın arkadaş gts 450 asus top o.c li modeli bir iki bu oyunu normal gts 450 ilede çok rahat gene oynatıyor hemde full lcdde siz anca kağıt üstündeki verilere göre konuşuyorsunuz ne diyimki yani şimdi anca kağıt üstündekine göre konuşuyosuunuz sadece ekran kartımı önemli sistemin geri kalan özelliklerini biliyormusun GTS 450 top fabrika çıkışında 925MHz çekirdek hızı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fugative -- 3 Mayıs 2011; 21:00:41 >
  • quote:

sen daha ne dediğimi anlamaşsın arkadaş gts 450 asus top o.c li modeli bir iki bu oyunu normal gts 450 ilede çok rahat gene oynatıyor hemde full lcdde siz anca kağıt üstündeki verilere göre konuşuyorsunuz ne diyimki yani şimdi anca kağıt üstündekine göre konuşuyosuunuz sadece ekran kartımı önemli sistemin geri kalan özelliklerini biliyormusun GTS 450 top fabrika çıkışında 925MHz çekirdek hızı

phsyx i geri kalan sistem yapmıyor ekran kartı yapıyor ve bu işte gpu frekansının bir alakası yok phsyx motoru ayrı bir olay .. doğrudur oynayabiliyorsundur.. ss görürsek iyi olur merakımızı gidermiş olursun..
  • o sistemin sattım zatten sürekli parça alıp satıyoruz o yüzden fazla elimizde kalmıyor olsa görürdün gts giriş seviyesi olarak top modeli gerçekten başarılıydı yani kullanıcısını tatmin edebilecek bi karttı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fugative -- 3 Mayıs 2011; 22:19:37 >
  • Arkadaşlar bi süre konuyu işlerimden dolayı takip edemedim k.bakmayın.
    Bir arkadaş bütçen ne kadar ? demiş, 500 TL civarı elimdeki kartı satarak oda.
    Bir diğer Almnya daki arkadaş model belirt demiş, GTX460 - 560 AMP li ve amp siz bunlara bakabilirsen sevinirim.
    phsyx li kart istiyorum amacım burda tartışma çıkarmak deil ama ileride çoğuu oyunda olucak bir özelikiş gibi geliyor bana bu yüzden bu seçimi yapıyorum.
    Yaptığım incelemelerde atilerin fps leri Nvidealara göre daha yüksek ama arada uçurum yok (phsyx kapalı iken )
    yani ATİ kart 47 Fps vermiş aynı oyunda, Nvidea kart 39 fps bunu gözle anlamak farkına varmak çok zor
    değerler bunun gibi. Bir diğer sebepte bu, nvidea seçmemde.
    Biraz kıl biriyim bu tip şeyleri almadan önce günlerce araştırma yaparım sizide yoruyorum k.bakmayın...
    TEŞEKKÜRLER..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imgbar -- 4 Mayıs 2011; 0:30:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhsacit

arkadsım bitle güçün alakası pek yok karta baglı sen en ıyısı gtx 560 al oc potensıyelı mutıs

hocam bilmediğim için soruyorum bitle güçün pek alaksı yok yazmışsın
    zotacın kendi sitesinden baktım GTX modeleri için sölüyorum. 192 bitlik kartların tamamı 400 w istior 256 bit olunca 450 waat istiyor bu 392 bite çıkınca 550 waat a çıkıyor güç ihtiyacları.
    bana bi alakası var gibi geldi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmms

2 kartta o.c' a yatkın.. Aynı frekanslarda gtx 465 biraz daha iyi bir kart.Tabi gtx 460 gibi 900 mhz görmüyor(Ben şahsen gigabyte gtx 460 ile 900 mhz stabil kullanamadım çok voltaj istiyodu) gtx 465 i 840 mhz kullanıyorum.Gtx 460 ıda 850 kullanıyordum. Fiyat bakımından hangisi avantajlıysa onu al tabi sıcaklık ve gürültü 465 de daha fazla..Cad cam uygulamaları kullanıyorsan kesinlikle gtx 465 oneririm özellikle gpu renderingde daha iyi 465.

+1

Ben de GTX 465 kullandım. Palit Dual Fan. Harika OC oluyor. GTX 460'tan daha iyi bir kart. Fiyatı ile piyasaya kötü giriş yapmıştı. O yüzden hiç sevilmedi. Ama şuan fiyatı uygunsa alınabilir. 5850 TwinFrozr kullandım. GTX 465 ondan da daha iyi bir kart. Bu saatten sonra tesellation özürlü bir karta (5850 gibi) para yatırmanı tavsiye etmem. 6870 CF kullanıyorum. Geçen gün bir tanesi arızalandı. Şuan servise gönderdim. 6870 bile GTX 465 başarımında olan bir kart değil. GTX 465'e OC yaptığımda 6870 oldukça eziliyor. En çok hoşuma giden GTX 465'in OC'ye verdiği tepkiydi. 6870'e OC yapıyorum hiçbir anlam taşımıyor. Hayatımda kullandığım en takoz kartlardan biri.

Size tavsiyem;

GTX 465 alınacaksa referans tasarım alınmamalı. Sıcak bir kart ancak OC'yi sona köklediğimde bile 85C'yi geçmiyor. Kart 95C'ye kadar stabilitesini koruyor.
    GTX 460 alınacaksa Talon gibi kartlar tercih edilmeli.
    5850 alınmaz.
    6870 alırsan stok hızlarda kullan. Biraz OC için bir tarafından ter akıyor ama kayda değer performans getirisi yok. Ancak CF durumunda gerçekten de % 100 scalling getirisi olduğu durumlar var. CF yapılma ihtimali varsa çoğu oyunu 60 fps'ye sabitleyip oynayabilirsin.
    GTX 560 Ti ve 6950'ye bütçe yeterse en iyi kartlar.

• Konuya bodoslama dalıyorum.Okumadım çünkü
    Öncelikle ekran kartı kasanıza sığacakmı bakın.Eğer kasanıza sığıyorsa (27 cm civarı uzunluğa sahip) HD6950 öneririm.
    Kasanıza sığmıyorsa hd950'ye performans olarak en yakın kart olan gtx560 öneririm
    gtx560 bütçeniz yetmiyorsa gtx460 veya hd6850'in Msi cyclone(buraya dikkat) almanızı öneririm.
    HD6950'liler 500 TL
    Gtx560'lar 450 TL
    Gtx460'lar 350 TL
    HD6850'ler 320 TL civarıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kloroform

quote:

Orijinalden alıntı: xmms

2 kartta o.c' a yatkın.. Aynı frekanslarda gtx 465 biraz daha iyi bir kart.Tabi gtx 460 gibi 900 mhz görmüyor(Ben şahsen gigabyte gtx 460 ile 900 mhz stabil kullanamadım çok voltaj istiyodu) gtx 465 i 840 mhz kullanıyorum.Gtx 460 ıda 850 kullanıyordum. Fiyat bakımından hangisi avantajlıysa onu al tabi sıcaklık ve gürültü 465 de daha fazla..Cad cam uygulamaları kullanıyorsan kesinlikle gtx 465 oneririm özellikle gpu renderingde daha iyi 465.

+1

Ben de GTX 465 kullandım. Palit Dual Fan. Harika OC oluyor. GTX 460'tan daha iyi bir kart. Fiyatı ile piyasaya kötü giriş yapmıştı. O yüzden hiç sevilmedi. Ama şuan fiyatı uygunsa alınabilir. 5850 TwinFrozr kullandım. GTX 465 ondan da daha iyi bir kart. Bu saatten sonra tesellation özürlü bir karta (5850 gibi) para yatırmanı tavsiye etmem. 6870 CF kullanıyorum. Geçen gün bir tanesi arızalandı. Şuan servise gönderdim. 6870 bile GTX 465 başarımında olan bir kart değil. GTX 465'e OC yaptığımda 6870 oldukça eziliyor. En çok hoşuma giden GTX 465'in OC'ye verdiği tepkiydi. 6870'e OC yapıyorum hiçbir anlam taşımıyor. Hayatımda kullandığım en takoz kartlardan biri.

Size tavsiyem;

GTX 465 alınacaksa referans tasarım alınmamalı. Sıcak bir kart ancak OC'yi sona köklediğimde bile 85C'yi geçmiyor. Kart 95C'ye kadar stabilitesini koruyor.
    GTX 460 alınacaksa Talon gibi kartlar tercih edilmeli.
    5850 alınmaz.
    6870 alırsan stok hızlarda kullan. Biraz OC için bir tarafından ter akıyor ama kayda değer performans getirisi yok. Ancak CF durumunda gerçekten de % 100 scalling getirisi olduğu durumlar var. CF yapılma ihtimali varsa çoğu oyunu 60 fps'ye sabitleyip oynayabilirsin.
    GTX 560 Ti ve 6950'ye bütçe yeterse en iyi kartlar.

hocam tşkler öneri için ati düşünmüyorum

tesellation nedemktir bi ona kafam takıldı.....

• quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

Konuya bodoslama dalıyorum.Okumadım çünkü
    Öncelikle ekran kartı kasanıza sığacakmı bakın.Eğer kasanıza sığıyorsa (27 cm civarı uzunluğa sahip) HD6950 öneririm.
    Kasanıza sığmıyorsa hd950'ye performans olarak en yakın kart olan gtx560 öneririm
    gtx560 bütçeniz yetmiyorsa gtx460 veya hd6850'in Msi cyclone(buraya dikkat) almanızı öneririm.
    HD6950'liler 500 TL
    Gtx560'lar 450 TL
    Gtx460'lar 350 TL
    HD6850'ler 320 TL civarıdır.

Hocam 24 cnm ye kadar yer var kasada oda zar zor
    olctum suanki kartım 18,8 cm
    2 sorum var hovam size
    1. si msi cycole burayı dikate alın demişsin tam anlayamadım kartmı iyi
    2. si GTX 560 la 460 arasındaki fiyat farkına değermi...
    teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.