Şimdi Ara

Gtx 480 1536 Mb vs 5850 1 Gb Crossfire Oyun Performans Değerlendirmesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
6.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cefurkan kardeş, tartışma şunlarla. Amaçları belli... Silinir mesajları yakında. Salla gitsin.
  • quote:

bu hayatta en sevmedigim şeylerden bir tanesi özenti olmaktır
    al bak buda powered by demircubu mu degil mi

bu diplomaya rağmen onu hiçbir şekilde haketmeyecek ifade ve açıklamalarda bulunacağına özenti olmak daha mantıklı olurdu galiba. "powered by demircubu" olmak daha bereketli yani, diploma yok birşey yok - istediğin gibi saçmala...
  • Çok başarılı testler olmuş.İşallah nvidia revize edilmiş seriler yollasın çünkü havaların ısındıgı zaman kartların sınırlarını zorlıcagını ve kasa icini ısıtması sonucu istenmeyen sonuclar cıkabilir.
    Birde bazı nvidia fanı arkadaslar lütfen konuyu kirletmeyin.
  • Demekki ben olmasamda tartışmalar çıkabiliyomuş.yine fanlar basmış buraları..
  • @Nurullahın amacı belli fazla takmayın onu
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

Orijinalden alıntı: yelkowan

quote:

bilgisayarın b sinden anlamayan

sadece tüketmeyi bilenler

santimetre karelere milyarlarca transistor sığdıran mühendislerden daha iyi biliyorlar

gidin elektronikcilerden 1 tane transistor isteyin bakın boyutuna

powerd by demircibu

Öncelikle yazıyı alıntıladım resmi kaldırdım kotalı arkadaslar icin hep aynı resmi yükleme dertleri olmasın diye
    Cefurkan eger diplomana ragmen soledıklerınle tezatlaşıyorsun.İstediğin kadar transistör koy elektroniğe göre onların kabul edebileceği bir ısı skalası vardır.Bu nokta üstündeki her çalışma makineye belli bir zarar vermeye başlayabilir.Öle yüksek ısıya göre filan tasarlandı demesin bu gpular profesyonel anlamda kullanılmıcak soğutmalarıda daha basitce olacak.Önceki seriden gtx275 kullanıyorum ve ısınma yada başka bir sorunla karşılaşmadım.
    Nvidia bu seride atiden kötü kart cıkardı bunu kabul edin o kadar zor değil bence 4870x2 cok sıcakken kötü kartta gtx480 neden iyi bir karttır Revize edilip düzelsin kazanan son kullanıcı olsun(ne kadar rekabet o kadar iyi)
    Bunlarıda yazan bir yüksek fizikci bilgisayar mühendisi kadarda dijital ve klasik elektronik almış biriyimdir.(ders ve labları)

• ona buna yanmam da sadece kartın ürettiği ısı Hortumlarımı anakartın bloklarını ve kasa içi hava ısısını yükselticeğine yanarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: XIII

Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın Forumda Sözüm ona 470 gtx alıpta sadece kartı övmeye yönelik mesajlar veripte bunuda inceleme başlığı adı altında yayınlayandan sorna, böylesine insanları doğru olanı göstermek gerçekten çok iyi oldu özellikle Gpu sıcaklığı konusunda hasas bi şekilde durmanız takdire şahyen. Mesala ilk göze çarpan Sizin Gpu-z görüntülerinde, resimde Yeşil kutu icerisine aldığım kırmızı bar full dolmuş vaziyette bilenler bilir gpu-z den sensor kısmı açıldığın andan itibaren bu kırmızı bar dolmaya başlar ver geçen süreyi temsil eder sizinkinde full açık dk lar geçmiş kısaca... ama @demircibu nun verdiği ss lerde (konu silinmiş galiba bulamadım) gpu-z görüntülerinde o kırmızı barlar orta kısımda idi buda yaklaşık olarak 1 dk gibi bi zaman takbul ediyor. ne yapmaya çalışıyorsa artık :) Niyet diyorum galiba yöneticilerde bunun anladı :) konu silinmiş.... nese aartık elinize sağlık çok güzel bir inceleme olmuş.

Gtx 480 1536 Mb vs 5850 1 Gb Crossfire  Oyun Performans Değerlendirmesi

cenova kartınız hayırlı olsun güle güle kullanın dx10testleride yapcakmısınız resident evil5 yada farcry2 elimde dün geceden kalma sonuçlar var kıyaslama yapardık yanlız gördüğüm gtx 480 biraz daha ısınıyor testlerinizde gördüğüm bu fan sesi olayına gelirske katılıyorum zaten bunu konudada belirtdim yüzde 40seviyesinde çalışıyor fan aşırı sessiz diyebilirim ama oyunlarda yada 3dmark yada heaven testiden fan otomatik olarak artıyor yüzde50 yüzde60a kadar çıkıyor hız yüzde60 2600rpme denk geliyor hocam sizde bakın sizdede aynı şekildemi? bende son hıza aldığımda 4882rpme geliyor baya sesli 10dk test sonucudna masaüstünde 32derece kadar düşdü

yüzde60fana ayarlı şekilde kullandım ses duyuluyor ama normal seviyede aşırı değil ve oynadığım crysis nfs farcry gibi oyunlarda 73 derece gördü maksimum

@ XIII hehhe forumda gördüğüm gtx 470 ve gtx 480alanları yada almak isteyenleri ati 5850 5870 kullanıcıları ciddi şekilde rahatsız ediyor ve sataşmalar sadece ati 5850kullananlardan geldi sadece tesadüf diyorum konuda artık hakaretler gelmeye başladı ve fake nikli bir ati 5850kullanıcıs sanırım çünkü ati 5850gelip ezecek öyle yapar böyle yapar kart zaten yanar vs ı sabahdan akşama kadar 3gündür furmak furmak tutturmuşdu

bak bakalım yalanmı doğrumu işiniz gücünüz sataşmak... gpuz kırmızılar bilmem dolmuyormuş falanmış filanmış

http://i1004.hizliresim.com/2010/4/18/5142.jpg

• anlayamayan arkadaslar için açık açık anlatayım

gidip elektronikçiden 1 adet transistor alirsaniz boyutunu gorursunuz

su anda fermi çekirdeğinde 1 milyar + transistor bulunuyor

yani bunu tasarlayan adamlarda inanilmaz teknoloji ve bilgi var

ve burada bazi bilgisayar bilgisi yoksun insanlar yazın sıcak havalarda kartın yanabileceğini veya bilgisayarın reset atabileceğini idda ediyor

bende diyorumki bu kadar bilgiye ve teknolojiye sahip mühendisler havaların ısınacağını tahmin edemiyor mu

onlar kartı 7/24 en kötü koşullara göre tasarlarken nasıl oluyorda kart yanıyor veya sistem reset atıyor

bu kadar gerizekalilar ise nasil oluyorda bu kadar yüksek teknoloji üretiyorlar

yani herşey ap açık ortada

sen sistemini kasana tak

hiç bir ayar yapma

istersen 40 derece havada 7/24 kullan

hiç bişi olmaz karta

en fazla olacak olay fan hızlı çalışacağı için daha çok gürültü cıkar

olay budur

tabi bu dünyada tek bir Allahın kulu akıllı mantıklı insan varmıdır ki bir ekran kartına 1000 tl para bayılacak fakat klima almadan yazın 35 derecede pişecek

• Bende 5850 alacaktım benim içinde iyi oldu, teşekkürler.
  • @Cenova ellerine sağlık

arkadaşlar özel mesaj denen birşey var, oradan tartışsanız da konuyu kirletmeseniz

@Demircibu, Cenova'nın ssde kartın yük altındaki ısı değerleri gösterilmiş, seninkinde ise boştaki değerleri.. Koyuyorsan yük altındaki değerleri koyda karşılaştırmış olalım Cenova'nınkilerle
  • demircibu sizinde kartınız hayırlı olsun. Testleri tamamladım, bunların dışında yeni bir test yapmayı planlamıyorum.
  • Mesaj yazmıstım ama cok kirlendi forum sildim tekrardan asus 5850 kullanan varmı yakın zamanda bir tane alıcam birde cf her oyunda destekliyormu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fukarakoala -- 18 Nisan 2010; 20:29:22 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yelkowan

quote:

bilgisayarın b sinden anlamayan

sadece tüketmeyi bilenler

santimetre karelere milyarlarca transistor sığdıran mühendislerden daha iyi biliyorlar

gidin elektronikcilerden 1 tane transistor isteyin bakın boyutuna

powerd by demircibu

furkan ne bu şimdi yahu her yazana söyleyene resim çekersen ooo işimiz iş
    artizlik yapma bizde 2üni bitirdik len itü mezunu olduğunu biliyordum bizim ünide dandik değildi yeditepe üniversitesi

inkognito pardon, kimin diploması yok ?

• Tarafsız incelemenizden ötürü sizi tebrik ederim, gerçekten aydınlatıcı olmuş kısa ve öz..

sonuçlara bakacak olursak 5850 CF ve Gtx 480 fiyatları aşşağı yukarı birbirine yakın. ancak ben herzaman SLI veya CF den ziyade tek karttan yanayım. sıcaklık konusuna gelince GTx 480 gerçekten yüksek sıcaklıklarda çalışmak üzere tasarlanmış, okadarda değil diyenler olabilir ancak GTX 480 de 120c yi görenler var yurt dışı formlarda. fan sesi dedğiniz gibi göreceli bir durum bana göre % 50 den sonrası rahatsız edicidir adama göre % 100 de bile bana göre ses yok diyebilir belki kulağında bir problem vardır o ayrı mesele.

Sonuçları testlerdeki her iki kart içinde hız aştırmasız almanız yerinde olmuş, lakin hız aştırmalı almış olsaydınız. Vay efendim xxx karta ye niye % xxx overclok çektinde diğerine az şektin. bak ben şu değere çıkıyorum aslında şu seviyede yapılmalıydı vs vs bitmezdi.

Ancak şunuda unutmamak gerekir ortalama 2-3 saat oyun oynandığını varsayarsak GTX 480 overcloksuz hali ile kartın GPU ve PBC sinden yayılan ısının kasa içine yaratacağı oluzsuz ısı özellikle overclok varsa ( Gtx 480 alıpta sisteme overclok yapmayana pek rastlanmaz galiba ) sistemin çok olumsuz etkileneceğini hesaba katmak gerekir. o bakımdan bence kasa kapağı açık kalmalı en azından sistemin diğer bileşenleri bu olumsuz hava şartlarında rahat burakılmalı.

Tekrar teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 18 Nisan 2010; 20:37:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

@Cenova ellerine sağlık

arkadaşlar özel mesaj denen birşey var, oradan tartışsanız da konuyu kirletmeseniz

@Demircibu, Cenova'nın ssde kartın yük altındaki ısı değerleri gösterilmiş, seninkinde ise boştaki değerleri.. Koyuyorsan yük altındaki değerleri koyda karşılaştırmış olalım Cenova'nınkilerle

3dmark heaven v2 crysis warhead nfs resident evil5 farcry2 hangisini isterseniz? yapayım...
  • Yahu gpu içindeki 1 birim transistör ile elektronikçide satılan bd-bdx tipi bahsettiğin transistörler aynımı da bu kıyaslamaya giriyorsun onu anlamadım.Okuyarak yorum yap demişsin ama ben kel alakadan bahsediyorum burada.Tamam adam sıkıştırmış içine iyi güzel ama diyorum ki istese adamlar bu boyutta transistörü yapıp satarlar ama kimin ne işine yarayacak?Ayrıca adamlar üretimi yaparken 1 milyon tane transistörü lego parçası gibi gpu nun içine dizmiyorlar tamamen optik bir düzenek ile silikatın içerisinde transistörü imal ediyorlar.Transistör bahanesi sizin gtx 400 serisini savunmanız için gereksiz bi bahane.Herneyse,
    Adam belirli bir hızda çalışacak şekilde dizayn ediyorlar ama siz 470/480 ile nec in earth simulator unu falan tokatlayacam diyorsunuz.Tamam herneyse azıcık ısınır ses yapar diyorsunuz.Peki niye zamanında 4850/70 serisini yerden yere vurdunuz ısınıyor ses çıkarıyor diye?Ben bunu dedim diye ati fanı diyeceksiniz tabi, işinize gelmedimi ati fanı oluyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

@Cenova ellerine sağlık

3dmark heaven v2 crysis warhead nfs resident evil5 farcry2 hangisini isterseniz? yapayım...

unigine heaven yeterli olur, fanın kulağı tırmalamadan kaldığı değerlerde sabitleyip denersen yeterli olur sanırım %60dı galiba yanlış hatırlamıyorsam, kartın kulak tırmalamadan çalıştığı maksimum fan hızında kartın ısı değerlerini merak ediyorum, teşekkürler

• Rusty orda satılan transistörde emiter beyz Kollektör varda gpu içinde transistör anahtar devre elemanı değilde direnç görevimi görüyor amacı ve işlevi aynıdır

furkanın demek istediği şudur adamlar mühendislik anlamında en üst seviyedeler kullandıkları malzeme yaptıkları başarım yüksek ve çoğu şeyi hesaplamışlardır sonuçta bir ürün tasarlıyorlar ve imkan kabiliyet güçleri argeleri çok iyi en kötü şartlara göre ayarlanıyordur ve bu ürünler el değmeden steril ortamda yüksek entegrasyonlu otomasyonlu yapılıyordur bunu mühendislik okuyanlar temel elektronik digital elekronik dersi alanlar daha iyi kavrarlar
  • @demircibu

kardes senın imzandaki incelemeyi neden sildiler?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.