Şimdi Ara

Gtx 480 1536 Mb vs 5850 1 Gb Crossfire Oyun Performans Değerlendirmesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
6.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: demircibu

Rusty orda satılan transistörde emiter beyz Kollektör varda gpu içinde transistör anahtar devre elemanı değilde direnç görevimi görüyor amacı ve işlevi aynıdır

furkanın demek istediği şudur adamlar mühendislik anlamında en üst seviyedeler kullandıkları malzeme yaptıkları başarım yüksek ve çoğu şeyi hesaplamışlardır sonuçta bir ürün tasarlıyorlar ve imkan kabiliyet güçleri argeleri çok iyi en kötü şartlara göre ayarlanıyordur ve bu ürünler el değmeden steril ortamda yüksek entegrasyonlu otomasyonlu yapılıyordur bunu mühendislik okuyanlar temel elektronik digital elekronik dersi alanlar daha iyi kavrarlar
    Tamam aynı işlev olabilir ama bu adamlar teknoloji ar geleri icin zaten bu paraları alıyor böyle teknolojik yenilikleri yapmıyorlarsa zaten piyasada tutunmaları imkansız.Ayreten öle bir yazmışınki her transistörde emitör baz ve kollektör ucu yok sanki hepsinin amacı aynı o zaman sadece girişlerinden verilen akım vb olaylarla devre görevleri farklılaşmıyormu.(oldu olacak early voltajlarını thevenlerinide hesaplıyalım )

Cenova güzel testlerin icin tekrardan teşekkür ederim.Birde bir sorum olacak aynı test zamanında kasa içi ve bileşen ısıları fark yarattımı 480 ve 58xx serisi değişince bu noktada önemli çünkü kendisini sogutsada kasaya verdiği ısıyı kasa bileşenlerini olumsuz etkiledimi?

• hayırlı osun güle güle kullanın . testleriniz için de teşekkür ederim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

@Cenova ellerine sağlık

arkadaşlar özel mesaj denen birşey var, oradan tartışsanız da konuyu kirletmeseniz

@Demircibu, Cenova'nın ssde kartın yük altındaki ısı değerleri gösterilmiş, seninkinde ise boştaki değerleri.. Koyuyorsan yük altındaki değerleri koyda karşılaştırmış olalım Cenova'nınkilerle

3dmark heaven v2 crysis warhead nfs resident evil5 farcry2 hangisini isterseniz? yapayım...

unigine heaven yeterli olur, fanın kulağı tırmalamadan kaldığı değerlerde sabitleyip denersen yeterli olur sanırım %60dı galiba yanlış hatırlamıyorsam, kartın kulak tırmalamadan çalıştığı maksimum fan hızında kartın ısı değerlerini merak ediyorum, teşekkürler

buyrun hocam sormak istedğiniz sorular varsa yine cevaplarım

uygulama
     Gtx 480 1536 Mb vs 5850 1 Gb Crossfire  Oyun Performans Değerlendirmesi

test başlamadan önceki değerler kartda gpu:680mhz ramler 3650mhz shaderlar 1359mhz nerdeyse gtx 480 hızları denebilir...

fan hızı yüzde60 ayarlanmış şekildedir normal seviyede duyuluyor ama aşırı değil yan kapak açık birde bende o halde..

yük altında son değerler.

• demircibu;

Heaven sonucunu O.C yapılmış olarak mı aldın?
  • gpu z resmi koyarken yüzde 98 loada al yüzde 1 de değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kloroform

demircibu;

Evet sanırım öyle almış.Bence skorlar çok da iyi değil niye? Çözünürlük 1920/1080 olsa ve oc olmasa demek ki kart geberecek.Birde nvidia tesselation için yaptık bu kartı ayağına yatıyor.
  • @yigitdevrek
    quote:

milleti tamamen kandırmaya yönelik,hiçbir inceleme niteliği taşıyaman,inceleme nedir bilmeyen,furmarkta sıcaklığı göstermemek için fotolar siyah çıktı diyen,bir oyun benchmarkını bile koymayan,başka konularda hileli skor yayınlayıp milletin kafasını karıştıran bir insansın sen.GTX 470 oyunlarda 63 dereceyi geçmiyor,furmarkta 93 dereceyi geçmiyor gibi yalan bilgiler veren yine sensin.sabahtan akşama kadar furmark tutturmadın sen insanlara yanlış bilgi verdiğin için 400 saniyelik bir furmark sonucu istedim.herkes senin ne olduğunu anlamıştır umarım.arkamdan ister fan de ister başka birşey.asla çıkıpta kendi malımı övmedim kimseye yalan bilgi de vermedim.bu tutumla konu açanın konusunu kaldırmak az bile.

konu sahibi cenova'dan çok özür diliyorum.isterseniz mesajımı bir müddet sonra sildirebilirsiniz.

doğru söze ne denir, katılmamak elde değil. çok doğru yazmışsın arkadaş, kutlarım...

quote:

furkan ne bu şimdi yahu her yazana söyleyene resim çekersen ooo işimiz iş
    artizlik yapma bizde 2üni bitirdik len itü mezunu olduğunu biliyordum bizim ünide dandik değildi yeditepe üniversitesi
    inkognito pardon, kimin diploması yok ?

siz bu laflardan ve bilgısızlık kanıtlarınızdan sonra ya gidin o diplomaları iade edin ya da resimde beyaz lekeleri açın ki bari kaça satın aldığınız belli olsun. nerede ne okuduğunuz belli değil ama donanımdan ve transistörlerden zerre kadar haberiniz olmadığı %1000 kesin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kloroform

demircibu;

evet orda gpuzde altakiler düz orjinal değerler yukarda ise yaptığım değerler sol tarafda msi afterburner programındanda mhzlere +sıcaklık yük değer

karekteristik eğrisine bakabilirsiniz, Kloroform dikkatimi çeken ise karta o.c yapmadan daha fazla puan alıyor heaven programı biraz dengesiz bu konuda.

@eric13 hocam msi afterburnader gpu yüzde98 kullanımda olduğu ve ısı skalasının hangi eğride olduğu gözüküyor zaten 2ayrı program açtım

inkognito sizin kadar olamayız biz ya siz intelde yada atide çalışıyorsunuz sizlerin seviyesine gelmeyiz

donanım bilginizde çok yüksekki göremiyoruz hiçbiryerde mahrum bırakmayın bizi altın bilgilerinizle

• keşke cenova hocamda bu oyun olsa karşılaştırma yapardık yaptığım o.cnin oyundaki fpslere katkısı gtx 480kadar varmı diye

bu fpsler bu oyun için çok iyi gözüküyor sanırım

• Biri diplomasını koymuş
  • şu feyk üyeliklere önceden kızıyordum ama şimdi onları okudukça komik geliyor.
  • evet şuan gezinen 2fake var topikte

3gündür yiğitdevrek diye biri vardı şimdide inkognito çıktı

yurt dışından bağlanıyorlar
  • quote:

evet şuan gezinen 2fake var topikte

asıl hem bu konuda hemde bu bölümde dolaşan hiperaktif 2 fake mühendis var.
    adları mühim değil, zaten herşey ortada - biri diplomasının resmiyle transistör arayışında.
    diğeri de Furmark yapamadığı için ilkinin bulacağı transistörleri nm alanına sığdırma peşinde...

neticede helal olsun cenova'ya...gerisi hikaye...
  • Ben de transkripti koyayım bari
  • quote:

keşke cenova hocamda bu oyun olsa karşılaştırma yapardık yaptığım o.cnin oyundaki fpslere katkısı gtx 480kadar varmı diye

bu fpsler bu oyun için çok iyi gözüküyor sanırım

Aslında ben de kıyaslamaya dahil olmak isterim.Ne de olsa elimdeki kartların ikisi sıfır olarak şuan 600 TL'ye bulunabiliyor.Alacak arkadaşlar gtx 470 ve 480 karşısındaki durumunu görmüş olur.Her türlü teste varım.İstediğiniz işlemci hızı ve çözünürlükte test yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kloroform -- 18 Nisan 2010; 23:12:40 >

• cenova hocam gtx 480 kullandığın için 5850 cf ye yetecek güç ihtiyacından fazlasını karşılayan güç kaynağı da kullanıyorsundur eminim peki 5850 cf için ortalama ne kadarlık bir güç kaynağı lazım bilgilendirir misiniz??
  • quote:

Kusura bakma ama sizin 2 arkadas burada yanlıs yada fan tavrınız çokmu doğru burada elektrikcideki transistörle nanometrik transistörü bir tutan bir bilgisayar müh var.Yapım ve kullanabilirliği dağlar kadar fark varken Gpunuz ilk resimde boştayken %60 fan hızda 35 le 45 arası seyretmiş , diğeride benchmark sonrası %1 yüklü haldeyken 66derece olmus ve max 79(%98 yük altında iken asıl önemli değer bu) derece görmüş. Bu iki durumda diğer bileşenlerin ortalama ısıları ne kadardı ve kasanız markası ve modeli nedir.
    Ayreten oyun esnasında iken kayıt edebilme şansınız varsa asıl karakteristliği bu verir.

Cenova usta cf la tekli 5850 arasında ısı farkı oldumu cf dan kaynaklı hava sıkıntısından dolayı ısınma ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fukarakoala -- 18 Nisan 2010; 23:23:44 >

• 5850 crossfire düzeneği için, 650-700 watt 12 volt rail den toplam yaklaşık 60 amper verebilen bir power supply işinizi görecektir.
    Fukarakoala, 5850 düzeneğinde sıcaklık 80 derece ve üstüne çıkabiliyor. İki kartın fan sesini de düşünecek olursak, fan sesi konusunda 5850 crossfire düzeneği de aslında Gtx 480 benzeri bir tabloya neden oluyor, fan seviyesini hızlandırmamız gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenova -- 18 Nisan 2010; 23:30:48 >
  • gtx 470 en iyi kart gibi gözüküyor bu sonuçlara göre çok iyi oc olan nispeten daha serin çalışan bir kart gayet de güzel fiyatı var yurt dışında eksi tarafı ise fermini belası güç tüketimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukarakoala

quote:

Kusura bakma ama sizin 2 arkadas burada yanlıs yada fan tavrınız çokmu doğru burada elektrikcideki transistörle nanometrik transistörü bir tutan bir bilgisayar müh var.Yapım ve kullanabilirliği dağlar kadar fark varken Gpunuz ilk resimde boştayken %60 fan hızda 35 le 45 arası seyretmiş , diğeride benchmark sonrası %1 yüklü haldeyken 66derece olmus ve max 79(%98 yük altında iken asıl önemli değer bu) derece görmüş. Bu iki durumda diğer bileşenlerin ortalama ısıları ne kadardı ve kasanız markası ve modeli nedir.
    Ayreten oyun esnasında iken kayıt edebilme şansınız varsa asıl karakteristliği bu verir.

Cenova usta cf la tekli 5850 arasında ısı farkı oldumu cf dan kaynaklı hava sıkıntısından dolayı ısınma ?

hocam oyun içiden ara ara çıkıp bakıyorum dün far cry2 oynadım 10dk kadar yüzde60fan hızında 73dereyi geçmedi

kasam budur nzxt tempest üstde 2x14cm fan ön girişde 2x12cm arka egzoz 12cm yan kapak hep açık kullanırım resimde atabilirim çalışır haldeyken

bu arada görüşüm budur kart hakkında gtx 470i sattığımda gtx 480alcakdım şuan için gtx 480 almayı erteledim ki gtx 470o.c ile gtx 480e yaklaşıyor dh videoda bunu gördük ama o kartın hızlarına yaklaşamadım ben özel model yollamış belliki nvıdıa:)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.