Şimdi Ara

GTX 4XX Serisi GPU Kullanım Oranı Düşüklüğü (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
5.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada oyun içinde Afterburner ile GPU kullanım yüzdesini incelerken GPU hızını da inceliyor musunuz?

Çünkü GTX460 kullanırken özellikle BF:BC2 ve FIFA11'de GPU kullanımı düştüğü zaman otomatik olarak GPU ve RAM hızını yarıya indiriyordu (400 - 900 MHz civarına). Bu da oyundaki performansın düşmesine ve stuttering oluşmasına sebep oluyordu. Masaüstünden Afterburner'ı kontrol ettiğimde bu GPU ve RAM hız düşüşlerini anlayamıyordum, program O/C'li hızı göstermeye devam ediyordu. Ancak oyun içerisinde G15 klavyenin göstergesinde GPU ve RAM hızının yarıya düştüğünü anlık olarak takip edebiliyordum.

Bunu da düzeltmek için nVidia driver ayarlarından Power Management seçeneğine gelip default'u "Adaptive" olan ayarı "Maximum Performance" şeklinde değiştirmem gerekti. Bunu yaptıktan sonra performanslar kendine geldi ve takılmalar sona erdi.

Belki bahsettiğiniz durum tam olarak bu değil ancak söz konusu bazı performans düşüklüklerinin cevabı bunda yatıyor. Gözden geçirmenizi öneririm.

Bunu bir konuya yazdığımda bir üyemizin aldığı sonuç:

quote:

Ben de Power'den Max. Performance yapmiştim BC2 oyunu için. Gpuz den kayıtları incelerken gerçekten gördüm ki %99'a kadar variyor gpu kullanımı. Hiç o/c yapmadan kullanıyorum ve sıcaklık 70 e kadar dayaniyor. Fan devride 60 lara ulaşmış. Gidişat iyi gibi...
    musakka teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 13 Ocak 2011; 10:43:34 >

• Durum farklı, GPU hızı düşerse kullanmın artar'ki bunu o.c yaparak farkedebiliyosun hızlar arttığında GPU kullanımı düşüyor dolayısıyla hız düşerse GPU kullanımı artıyor GPU %40~%60 civarında iken oyunlardan max FPS elde edilemmiyo örneğin aşağıdaki resimde %50 GPU kullanımı var ancak XP'de %98~%100 arası seyrediyor, XP'de aynı oyun aynı ayarlar ile aynı mekanda 75~77 arası FPS veriyorken Win7'de resimdeki gibi 48'lerde ve GPU mem hızları normalken bu durum var.

GTX 4XX Serisi GPU Kullanım Oranı Düşüklüğü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 13 Ocak 2011; 19:00:40 >
  • 6850 ile 460 arasında kaldık derken nedir şimdi bu gpu kullanım düşüklüğü olayı yahu? Belli birkaç oyunda mı sorun yoksa genelde mi oluyor bu olay?

560`ın çıkmasını bekliyorum ama büyük ihtimal fiyatı aşacağı için 6850-460 arasında tercih yapacağım.

Sürücülerle falan düzelme imkanı yok mu?

Not: foruma kısaca göz attım kaçırdığım şeyler olabilir.
  • Başta şunu belirtmekte fayda var her işlemci ile bu sorun yaşanmıyor i5 / i7 ve dengi AMD CPU kullanıyorsan sorun yaiamazsın, sorun daha çok eski nesill işlemcilerde oluşan 1 durum, 258. 96 sürücüsüyle nvidia control panelinde'ki en üstteki seçeneğini yani ~ (Bağlantı Optimizasyonu) Auto'dan çıkarıp Açık konumuna getirince her oyunda bu sorun yaşanmıyor daha sonraki sürücülerde deneme fırsatım olmadı ve nzone.com sitesinde bu konuda sorun çıkaran bazı oyunlar için optimizasyon dosyaları bulunuyor fakat sistem bende olmadığı için onları'da deniyemedim, sorun yaşıyanlar sürücü ayarını ve orada bulunan optimizasyonları deniyebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 14 Ocak 2011; 18:24:24 >
  • aynı dertten muzdaribim overclocklu e7500 3.7ghz ve gtx460 hawk talon attack ile oyunlarda en fazla 60% gpu a ulasabiliyorum.. xp ye mi geçelim şimdi yani
  • @dhante: allah aşkına ingilizcesi ne şunun "Bağlantı Optimizasyonu" valla bulamadım ya.. türkçe çok berbat elektronik aletlerde kullanmayın

@lyzard: dostum sen önce quad a geç sonra sorunun devam ediyorsa gel...
  • i7 950 işlemci Ve Msi Gtx 460 Hawk talon atack ekran kartını kullanıyorum.Şuan Sniper:Ghost Warrior oyununu 1920x1080 Çözünürlükte ve en iyi görüntü kalitesi ayarlarında oynamaktayım.Gpu kullanımı %99 ve fps 70-50 arası değişiyor.
  • @X-FI
    Bende nvidia eng olarak ne olarak adlandırmıştır bilmiyorum fakat kulladığın sürücü ayarlarında bu seçenek varsa'ki 258.96 ve üzerinde kesin vardır aşağı sürümleri bilemem, fare ile seçeneğin üzerine geldiğinde veya tıkladığında sayfanın alt kısmında çoklu CPU kullanımıyla ilgili 1 açıklama var, bunun eng. adı seninde biliceğin üzre multi CPU olarak geçiyordur, aşağıdaki açıklamadan yola çıkarak seçeneği bulabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: DhanTE

Başta şunu belirtmekte fayda var her işlemci ile bu sorun yaşanmıyor i5 / i7 ve dengi AMD CPU kullanıyorsan sorun yaiamazsın, sorun daha çok eski nesill işlemcilerde oluşan 1 durum, 258. 96 sürücüsüyle nvidia control panelinde'ki en üstteki seçeneğini yani ~ (Bağlantı Optimizasyonu) Auto'dan çıkarıp Açık konumuna getirince her oyunda bu sorun yaşanmıyor daha sonraki sürücülerde deneme fırsatım olmadı ve nzone.com sitesinde bu konuda sorun çıkaran bazı oyunlar için optimizasyon dosyaları bulunuyor fakat sistem bende olmadığı için onları'da deniyemedim, sorun yaşıyanlar sürücü ayarını ve orada bulunan optimizasyonları deniyebilirler.

phenom II x4 955 ile kullanılacak yani imzadaki sistemle.

win7de sorun çıkarmaz umarım.

kart almaya niyetlendik araştıralım bir dedik bir sürü tuhaflıklar çıktı

cevap için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: DhanTE

@X-FI
    Bende nvidia eng olarak ne olarak adlandırmıştır bilmiyorum fakat kulladığın sürücü ayarlarında bu seçenek varsa'ki 258.96 ve üzerinde kesin vardır aşağı sürümleri bilemem, fare ile seçeneğin üzerine geldiğinde veya tıkladığında sayfanın alt kısmında çoklu CPU kullanımıyla ilgili 1 açıklama var, bunun eng. adı seninde biliceğin üzre multi CPU olarak geçiyordur, aşağıdaki açıklamadan yola çıkarak seçeneği bulabilirsin.

OK anladım threaded optimization olarak geçiyor. driverını yenile 266.35 kur. bu arada o dediğin şey AUTO da geliyor ve otomatik olrak oyunlarda ON oluyor zaten, onu ON a koysanda bişey değşmeycekti çünkü zaten ON olacaktı.

• Arkadaşlar imzamdaki sistemi kullanmaktayım, işlemci isteyen oyunlarda gpu kullanımıyla ilgili sıkıntım halen devam ediyor hangi sürücüyü kullanırsam kullanayım. Örneğin; COH:Tales of Valor'da yüksek ayarlar, vsync kapalı olarak oynadığımda gpu kullanımı %40 civarı ve yoğun çatışmada %25-%30lara düşüyor ve fps yerlerde. Ayarları maksimum yapıp 16xAA açınca gpu kullanımı 2 kat artıyor ama fps daha düşük. Bad Company 2'de gpu kullanımı DX11 maksimum ayarlarda genelde %60-%70 çok nadir %85 oluyor.

Sandy Bridge'e geçmek çok masraflı olacak o yüzden ATI 6870'e fln geçmeyi düşünüyorum şu aralar, acaba ati'de bu problem var mı Amd phenom II x4 işlemcilerle birlikte? GTX 460'dan ati'e geçen arkadaşların yorumlarını bekliyorum
  • eğer 4xx serisi gpuların %100 kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmek istiyorsanız hemen bir
    cyberlink medya expresso benzeri gpu tabanlı video konvert programı sisteminize yükleyiniz ;yada ati amddeki ati avivo gpu konverter (video dönüştürücü) gibi nvidia uyumlu gpu video konverter programı yükleyip full hd avc h264 film konvert edin gpuyu kullanarak...
    çevirme esnasında gpunun %90-100 ü kullanılır.......

yada furmarkda extrem burning seçeniğini açarak gpuyu kastırın..burn inide işaretleyin...gpunun %97 sinin kullanılıyor olması gerek...
    bence sorun oyun optimizasyonu -işletim sistemi -sürücü vs yani yazılımsal bir sorun...
    eğer furmarktada gpunun kullanım oranı %30 larda seyrediyorsa kesinlikle problem ya sürücü problemidir ; yada ekran kartında bir sorun var demektir....
    ama bu söylediklerimi temiz sıfır yüklenmiş bir windowsta deneyin arkadaşlar....
    eğer yeni yüklenmiş windowstada furmarkda düşük gpu kullanımı varsa eski yada yeni driverı deneyin.. yine aynı sorun varsa ekran kartının biosunda gpu kullanım oranı sınırlaması konmuş olabilir yada ekran kartı arızalıdır.. (gpu arızası)

• Windows 7 64-bit yeni kuruldu, şu an 270.61 whql sürücü kurulu. GPU'da sorun yok çünkü furmark'da yada gpu'u iyi şekilde kullanan oyunlarda(örneğin crysis) gpu kullanımım %95-%100 arası. Ayrıca Tales of Valor benchmark attığımda da gpu kullanımı ortalama %90 civarı ve iyi fps veriyor benchmark'tan. Ama oyunu offline(skirmish) oynarken gpu kullanımı ortalama %30. Başka oyun olarak; Team Fortress 2'de de gpu kullanımı %50'i geçemiyor ve yoğun çatışmada fps düşüyor.

Fermi gpu'ların tam verimli çalışması için i5 yada i7 gerekiyor deniliyor çoğu yerde, acaba ATI'de de durum böyle mi? Yoksa işlemci mi değiştirmem gerekiyor? GPU tabanlı oyunlarda dediğim gibi bir sorun yok ama işte çoğu RTS oyunu ve port oyunlar CPU gücü istediğinden e.kartı tam verimli çalışamıyor.
  • @eLmrCh : imzandaki sistemle hi çbir darboğaz sorunu yaşamaman lazım HİÇBİR sorun olamması lazım. yoksa i5 le tabbiki daha iyi ama dediğim gibi darboğaz sende YOK. problemin software kaynaklı olabilir yani PC nde virus benzeri şeler olabilir benden tavsiye formatla pcyi. en güncel driverlarla kur ve bir 3d mark vantage al ona göre bakalım.
  • bana kalırsa tamamen oyunların optimizasyonu ile alakalı... aynı şey ati amd gpulardada olmakta...
    ati amd ekrankartı kullanıcıları command conquer generals oyununu bir yükleyip baksınlar gpu kullanım oranına...
    eski oyunlarda ve yeni oyunların bazılarında düşük gpu kullanımı olmakta....
    eğer düşük gpu kullanımı varsa çözünürlüğü arttırınız ; afyi 16 x yapın ; aa yı 8x yapın ...
    tüm grafik ayarlarını maksimuma getirin.....
    yine düşük gpu kullanımı varsa nvidia yada ati amd denetim masasından (catalyst vs) gpunun işlemci ye yardım etmesi ile ilgili bir seçenek olacak ; (catalyste ai etkinliği seçeneği-nvidiada olması lazım benzeri bir seçenek) seçeneği uygun pozisyona alarak gpuya yüklenilmesini sağlayabilirsiniz...
    yine düşük gpu kullanımı varsa catalysten yada nvidia denetim masasından aayı 24x-32x-16x yapın.... grafik ayarlarını kalitede tutun... bu sefer işlem tamamdır..
    sıkıysa gpu bu sefer tam kullanılmasın...
    yada tesselationu açın win7de.....
    anladığım kadarı ile sizin kart oyunlarda işlemciye yükleniyor; ekran kartına değil... tamamen nvidia denetim masasından düzeltilecek bir sorun......

dediğim ayarları nvidia ve ati amd kullnıcıları yaparsa gpunun acayip kastığını göreceksiniz...ayrıca işlemciye değilde gpuya yüklenilmesini sağladığınızdan dolayı fps artışı sağlarsınız...... (ai optimazasyon vb seçeneği ile)
    ben ati amd kullandığımdan şu an nvidia denetim masasını göremiyorum....

not; bu arada söylemeyi unuttum ; opencl sürücüsünü yüklemeyi unutmayın... opencl sürücüsü yüklenmezse opencl destekli oyunlarda oyunlar işlemciye yüklenir...
    yüklerseniz gpuya yüklenilir ; yükün büyük bir kısmı işlemciden alınır gpu işlemleri devralır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 27 Haziran 2011; 19:15:41 >

• Benim gtx 560ti ne zaman bit defenderi kursam gpu kullanımını düşüyor sildikten sonra GPU kullanımı BFBC2 De sürekli %99 oluyor...
  • @X-FI hocam 3d vantage, unigine heaven, vs.. bench yazılımlarında aldığım performans değerleri çok iyi ve GPU %99 kullanımda. Virüs, yazılımsal problem vs. olmaz benim bilgisayarımda çoğunlukla, olduğunda da barınamaz

@turbocat1 tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam. Şu an en çok oynadığım oyun için konuşmam gerekirse(coh:tales of valor); ayarları ne kadar arttırırsam arttırayım gpu kullanımı sadece oyun içi benchmark alırken istenilen seviyede ve fps değerleri iyi. Oyun içinde ise başlarda gpu kullanımı ve fps iyi iken Tales of Valor ve bazı oyunlarda yoğun sahnelerde fln gpu kullanımı artması gerekirken daha da düşüyor ve fps yarı yarıya düşüyor. Ekran kartı power saving moduna da geçmiyor sürekli son hızda ayrıca.

Tales of Valor benchmark sonucu (1680x1050 max. detay, 16xCSAA, 16xAF):

Tales of Valor oyun içi (1680x1050 max. detay, 16xCSAA, 16xAniso):
    Oyunun başında gpu kullanımı %50 ve fps de gayet iyi, fakat oyunun ortalarında gpu kullanımı %20'lere düşüyor ve fps de yanlış hatırlamıyorsam 20-30 arası fln oluyordu.

Bunlar da BF:BC2 oyun içi değerleri; >>1680x1050 high, HBAO off, 8xCSAA, 16xAF, DX11<< (DX10 ile gpu kullanımı %50 civarı ortalama ve oyun fena takılıyor çoğu zaman)

@BroKeNSaFeTy bende şu an anti-virüs yüklü değil, 3 gün önce format atmadan evvel Avira Antivir ve Avast 6 sürekli değiştirip değiştirip kullanıyordum. Anti-virüs programı varken yada yokken hiç bir fark yok bende.

• NFS Hot Pursuit`te neden sorun veriyor arkadaşlar bu kart? (GTX 460)

Oyun kağnı gibi gpu kullanımı %0 olarak görünüyor sorun nedir?

Kartı ilk taktığımda oynatıyordu tuhaf tuhaf şekiller falan çıkıyordu. Oyunu kaldırıp tekrar kurdum düzelir diye şimdi daha da kötü oldu.

Diğer oyunlarda sorun yok normal olarak oynatıyor. Sizce sorun nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 5 Temmuz 2011; 14:09:23 >

• arkadaşale bende de 5850 var gpu tam kullanmıyor varmıdır çözümü

mesela battlefielde 99 dan 90 düşüyor o sırada anlık takılma yaşıyorum
  • @farcry535: FPS kaçtan kaça düşüyor ? ve ayrıntılı bir msi afterburner statistiği de koyarsan anlarız şimdi.

CPUn 3.3 GHz ise geçrketen, iyidir o kart için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 12 Kasım 2011; 16:43:12 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.