Şimdi Ara

GTX 660 VS GTX8XX ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle herkeze iyi forumlar dilerim. Başlık biraz garip kaçabilir ama aklımı karıştıran bi durum var. Konuya gelicek olursak;

Ekran kartımdan memnunum gtx 275 malum dx10 destekli o yüzden yeni çıkan bazı oyunları oynayamıyorum örn (crysis 3, watchdogs vb..) bu sebepten dolayı ekran kartını yenilemeye karar verdim, ancak yeni nesil gtx8xx maxwell serisi çıkacağını duydum.

Sormak istediğimhttp://www.vatanbilgisayar.com/gtx660-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti.html#genel-bakis bu ekran kartını mı alayım yoksa gtx8xx serisinimi bekliyeyim, pek fazla kart değiştiren biri değilim. 8 senedir kullandığım gtx275 bile hali hazırda dx10 destekli oyunlarda high ayarlarda oynadığım oluyor. Bu yüzden ne yapmamı önerirsiniz. İyi forumlar dilerim.

Not: ati kesinlikle düşünmüyorum.

• murat1989 kullanıcısına yanıt
    Hocam 8xx serisi ağustos gibi çıkıcak diye birşeyler okumuştum 3 ayı var galiba.400-450 TL bütçen varsa 800 serisi seni tatmin edermi bilmiyorum pahalı çıkar heralde ucuzlamasını falan beklesen 5-6 ayını alır gibi bi bakman lasım çok zor sordun
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Hocam 8xx serisi ağustos gibi çıkıcak diye birşeyler okumuştum 3 ayı var galiba.400-450 TL bütçen varsa 800 serisi seni tatmin edermi bilmiyorum pahalı çıkar heralde ucuzlamasını falan beklesen 5-6 ayını alır gibi bi bakman lasım çok zor sordun

bende öyle bir söylenti okuduğum için sordum eğer fiyatına deyecekse birazdaha ekliye bilirim tabi gtx8xx serisinin orta segment o kadar pahalı olmaz herhalde birde bu maxwell yeni oldugu için ilk çıkan ürünlerde sıkıntılar yaşanabilir diyorlar. Daha önceden ilk çıkan gpu işlemcisini alıpta sorun yaşayan oldumu acaba? Belki forumdan birileri duyar sesimizide paramız cöpe gitmez

Hocam o ilk gpu serisi olayı şans yani mesela hiç bi kartta yapmaz ama gtx860 ta yapabilir o tek tek incelemesi gerekilen bişey farklı farklı serilerde sorun çıkabilir 860 ta çıkmaz 870 te bi sorun olabilir mesela ama pek sorun olcağını sanmam bana sorarsan ama 4-5 ay beklemeye değermi o ayrı bi konu tabi
  • Bu maxwell amcanın getirileri nelerdir onu bilsek gene iyi olurdu örnek dx 12 desteği ilemi geliyor. 20 nm gpu kullancaklarmış herhalde hem ısı hemde elektirikten artısı olcak gibi, ya beklicem karşılaştırma teslerine göre alıcam yada alıcam . Sürekli kart değiştirmediğim için beklesemmi diyorum ama çıkıpta gtx8xx serisi kartların 2015 başları gibi çıkacak derlerse pek bekliceğimi sanmam.
    Hocam gtx400 serisinden itibaren dx12 uyumlu olucak he 20 nm çıkarsa elektrik tasarrufu olur illaki yada daha performanslı yapıp tdp yi sabit tutarlar tabikide beklediğine değer yeni oyunlarda fazla fps verirde zaman var gibi benim keyfim iyi idare ederim dersen bekle ama bana kalırsa orta segmenti ne kadar etkiler bilmiyorum
  • Galiba doğru söylüyorsun en iyi biraz daha dayanıp gtx8xx serisini beklemek hem çıktığı zaman gtx7xx serisininde fiyatı düşer o zaman gtx8xx yada gtx7xx serisinden birinde karar kılarım galiba en mantıklısı bu gibi, saol yorumların için iyi forumlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gtx 965m vs Gtx 1050 Mobile
    8 yıl önce açıldı
    Rx 580 Vs Gtx 1050 ti
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende merak ediyorum , 750 ti nin güç girişi olmadan verdiği performans eski gtx 580 gibi neredeyse , bunun abileri biraz güç girişi ile neler yapar diye merak ediyorum , yani belkide 1000w psu istemeyecek artık en high end sistemler
  • Burda 2 türlü seçenek var;

1. Mesela Gtx660 140 W harcıo gtx860 diyelimki 90-100 W harcıcak gtx660-670 performansında olucak.
    2.Yada gtx860 gene 130-140 W tdp harcıcak fakat fakat diyelimki gtx680 performansında olucak.

Amd R serisi yeni gpularında tdp artırıp performans attırarak yaptı geni gpu serisini işini 2.seçenekteki olayı uyguladı tam olmasada mantık bu.
    Gtx750 Ti ilk maxwell serisindeki olayda gtx650 ti boostun %10-%20 az güçlüsünü yaparak %95 güç tüketimi sağladılar.

Gtx750 Tİ 60 W GTX 650 Tİ Boost 115 W civarı olması lasım yani Nividia nın 2. seçeneği uygulaması büyük ihtmal fakat her serisinde olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 27 Mayıs 2014; 16:13:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat1989

Merhaba;

Öncelikle herkeze iyi forumlar dilerim. Başlık biraz garip kaçabilir ama aklımı karıştıran bi durum var. Konuya gelicek olursak;

Ekran kartımdan memnunum gtx 275 malum dx10 destekli o yüzden yeni çıkan bazı oyunları oynayamıyorum örn (crysis 3, watchdogs vb..) bu sebepten dolayı ekran kartını yenilemeye karar verdim, ancak yeni nesil gtx8xx maxwell serisi çıkacağını duydum.

Sormak istediğimhttp://www.vatanbilgisayar.com/gtx660-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti.html#genel-bakis bu ekran kartını mı alayım yoksa gtx8xx serisinimi bekliyeyim, pek fazla kart değiştiren biri değilim. 8 senedir kullandığım gtx275 bile hali hazırda dx10 destekli oyunlarda high ayarlarda oynadığım oluyor. Bu yüzden ne yapmamı önerirsiniz. İyi forumlar dilerim.

Kart alıncaya kadar idareten dx10 da dx11 oyunlarını oynayabileceğin bir yçntem var istersen pmden link veririm

• quote:

Orijinalden alıntı: brsaltnc

quote:

Merhaba;

Kart alıncaya kadar idareten dx10 da dx11 oyunlarını oynayabileceğin bir yçntem var istersen pmden link veririm

Gönder hocam merak ettim. İnternet üzerinden oynamanı sağlayan bir program vardı öyle ise gerek yok

• quote:

Bu maxwell amcanın getirileri nelerdir onu bilsek gene iyi olurdu örnek dx 12 desteği ilemi geliyor. 20 nm gpu kullancaklarmış herhalde hem ısı hemde elektirikten artısı olcak gibi, ya beklicem karşılaştırma teslerine göre alıcam yada alıcam . Sürekli kart değiştirmediğim için beklesemmi diyorum ama çıkıpta gtx8xx serisi kartların 2015 başları gibi çıkacak derlerse pek bekliceğimi sanmam.

Maxwell'in en can alıcı noktası Watt/Performans olacak. Orta segment kartlarının eski nesilde fiyat muadili karttan %30 daha az performans gösterebilir (ornegin maxwell tabanlı 750ti-660)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yok değil win7-8 64 bit yüklü ise muhtemelen oynarsın.Pm attıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsaltnc -- 27 Mayıs 2014; 18:33:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.