Şimdi Ara

GTX 660M Overclock? [SS'Lİ] Yardımlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Afterburner ın beta sürümünü kurun, sonra ayarlardan osdyi aktif edin. Ben de ilkin göremiyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Bende monster 970m lik bir modeli var. Afterburner programıyla birkaç overclock denemesi yapmıştım. Core hızını 99 memory hızını 504 mhz arttırdım. Oyundan oyuna değişik göstermede genelde 5 ila 7 fps artış oldu. Daha fazla yükseltme yaptığında ise ahım şahım bir artış göremedim ancak artış dalgalı oluyor. Malum laptoplarda adaptörün verebileceği watt belli benim adaptör 180 wattlık belki 200 lük olsa daha iyi artış görebiliriz diye düşünüyorum. Isı konusuna gelirsek. Gta 5 te normalle oc lu arasında bir fark olmadı. Hatta bu sırada oyun video kaydı bile yapıyordum. Ama gördüğüm 5 derecelik bir artış. Laptop ta turbo fan özelliği var. O hiç devreye girmedi. Manüel olarak tam devirde çalıştırdığımda 55 dereceyi geçmiyor. Yararlı olursa ne ala.

• Far2Cry kullanıcısına yanıt
    Hocam izleme ekranından açabilirsin onları anlık takip etmeyi.

• metaxa171 kullanıcısına yanıt
    Cr10ns35 kullanıcısına yanıt
    tmm şimdi buldum 1085 mhz yazıyor ama sanki oyunlarda arasıra devreye giryormuş gibi hissediyorum. Mesela oyunda normal fps ile oynuyorum sonra birden 15-20 saniyeliğine 10 fps artışlı oynuyorum ama bellek hep 1085 gösteriyr sabit hiç değişmiyor. Neyse fazla uğraşmıcam daha olduğu kadar:) @metaxa171 @Cr10ns35
  • Adaptörün kaç watt

• Receptim kullanıcısına yanıt
    19v 6.32A
  • 120 watt labtobun oc siz kullandığı wattı bulman lazım. Yanlış değilsem onun için bir priz gibi birşey vardı. Oc çok lazımsa direk daha yüksek wattlı adaptör alabilirsin tabi oc li ne kadar güç çeker onu bilemem.

Anlıyorum hocam ama ben voltajsız basit overclock yapıyorum. Ben voltaj arttırmadıkça exstra voltaja zaten ihtiyaç duymayacaktır.
    Benim anlamadığım en azından 5-6 fps fark vermesi lazımdı ama bundan sonra gerek yok voltajsız bir işe yaramıyor.

İnternette bir sürü video var bu kart yüksek puan alanlar.

• Usta ben över clocktan o dakar çok amlamam. Benimki merak işiydi anacak elektroniği iyi bilirim. Amfi devresi hatta yükselteçler ile çok uğraştım. Bir işlemciye sen normal hızından daha hızlı çalış dersen o daha fazla akım çekecektir. Akımda doğru orantılı watta yani demek oluyor ki adaptör ne kadar izin verir sen o kadar oc yapabilirsin. Çok mu düz mantık düşündüm yanlışsam düzeltin.

Ozaman sizi yakalamışken birşey sormak istiyorum elektronik ile alakalı

Bende bir soğutucu var ve üzerinde toplam 7 adet 12v'luk fan var. Ortalama 0.5A çekse 3.5A yapar hepsi hadi 3A olsun. Ben buna potansiyometre bağlamak istiyorum ama hangi tip olacağını bilemiyorum.
    Yalnız şöyle bir sorunda var elimde 3.5A lik adaptör olmadığından 3 tane 1.5A lik 12v adaptörler vardı. 3 ünün uçlarını birleştirip ve uzatıp ucuna erkek fiş bağladım.
    Şimdi bu alacağım potansiyometreyi adaptörlerin girişine mi yoksa o 3 adaptörün ayrı ayrı çıkışına bağlamalıyım biraz uzun oldu ama:) Teşekkürler.

• Usta konudan çıktık haberin olsun. Eğer fanların hızını doğrusal ayarlamak istiyorsan linear potansiyometre ler var yok o kadar önemli değilse normal potansiyometre işini görür. Erkek dişi bağlandığı bir dişi fiş var dimi hemen onun arkası na bağlarsam potansiyometre yi 7 fanı aynı anda kontrol edersin. Fanları ayrı kontrol etmek istersen hangisini kontrol etmek istiyorsan hemen onun önüne bağlıyacaksın. Örnek 1 fanı kontrol etmek istiyorsun ve bu dişi fişten 1 fana kablo çetin işte bu kabloya bağlıyacaksın bağlanmasını biliyorsun dur diye düşünüyorum.
    Altla ki resimde normal potansiyometre var. +5 ile analog ucunu devreye seri bağlıyacaksın okey. 😉

Bu mesaja eklenen görseller:

GTX 660M Overclock? [SS'Lİ] Yardımlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Receptim -- 18 Eylül 2016; 20:45:25 >

• Bahsettiğim overclock un crysis 3 te ki ekran görüntüleri öncesi ve sonrasını attım. GTX 660M Overclock? [SS'Lİ] Yardımlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar
     GTX 660M Overclock? [SS'Lİ] Yardımlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar

yok hocam ya ben +5 fps alsam bile razıyım. Birde oyundaki değerleri msi after burner ile bakıyorsunuz? Bende o programla bakıyorum ama çok karışık gösteriyor yani karşısına bellek hızı falan yazmıyor.

Bu arada crysis 3 ekran görüntüsünü atmışsınız nasıl canım çekti şimdi:):)
  • https://youtu.be/6b6dpIR4CFU bu video ya bi bak adamlar güzel anlatmış. Yardım dokunur muhtemel. Değer ler öyle işte 10 fpsye kadar yolu var wicther 3 ü ultrada oynuyamıyordum. 24 fpsnin altına düşüyordu. Oc ver din 30 un altına hiç düşmüyor. Ama kesinlikle oyundan oyuna değişiyor. Oyunlar ın optim sorunları var gta 5 te 50 fps alıyorum gpu kullanımı %70 komik. Optim sıkıntısı var. Keşke yararım olsaydı. Başka oyun fotosu istersen atabilirim. 😀😀😀😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Receptim -- 19 Eylül 2016; 23:46:59 >
    Teşekkürler hocam çok güzel anlatmışlar yararlı bir video olmuş.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.