Şimdi Ara

GTX 660M Overclock? [SS'Lİ] Yardımlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım hocam o zaman sen kendini hazır hissettiğinde yapabilirsin ama 60 dereceye çıkması sıkıntı değil kartın. :)
  • Cr10ns35 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam pc nin genel sıcaklığı iyi ondan bir şikayetim yok yalnız mesela oyun sıcaklık 90 dereceye dayandı diyelim birden 100-105 çıkıyor ondan sonra hemen iniyor tekrar 90 na. Bunlar anlık oluyor yani saniyenin 4 e 1 i gibi. Oyun da sürekli takip etmesem zaten göremiyorumda:)
    Bakıyorsun oyunda sıcaklık 70 derecede diyosun tmm birşey değil diyorsun 10 sn sonra tekrar baktığın 90 na fırlamış hemen insan o anda hemen panik oluyor yani

Bilgisayarın tabanını kesip elekli sac demir koyup silikonladım akşam birkaç resim yollarım sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Far2Cry kullanıcısına yanıt
    Bekliyorum hocam. :)
  • Bende de bu laptop var ama cpu 99 gpu 94 derece oldugundan acmaya bile korkuyorum.

• hogcada kullanıcısına yanıt
    Bende de öyleydi termal macun değiştirdim baya fark etti:) Birde buna özel soğutucu yaptım hatta şuraya konusunu açtım bskabilirsinizhttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=120418824&p=1&anchorToGo=120463720#120463720

Ekran kartı boşta 25 derece:), gta 5 de max 58 derece, furymax testinde max 64 dereceyi gördü

• Core clock u +135 (en fazla +135 oluyor), memory clock u ise +400 (en fazla +1000 oluyor ama denemedim hiç) arttırdım ama oyunlarda en ufak bir artış söz konusu olmadı. Furmark ile fraps ı açıp öyle test yaptım normalden sadece 1,8 fps artış gösterdi Ben bu işten hiçbirşey anlamdım. Bu ayarları msi afterburner ile yapıyorum Nvidia Inspect ile yapabilen varsa birde orda denemek istiyorum @Cr10ns35 @metaxa171
    +135 ve +400 gene bi 5 fps etki etmesi lazımdı hocam ayarların kesin doğru olduğundan emin misiniz?
    Evet hocam doğru eminim cpu z ile bellekleri kontrol ediyorum armışmı diye bile.
    Memory en sona getirsem bir sıkıntı olurmu hocam?

+1000 yaparsan bellekleri eline alabilirsin. Elleme bu ayarlar bile max yani demek ki sana temizinden bir pc toplamak lazım hocam.
    bende en az 10 fps artışı oluyor gtx765m de , battlefield ve fifada için söylüyorum
    Benimde toplayasım var ama şuan için imkansız
    Belleklerini elinize alırsınız derken hocam hangi konuda? Eğer ısı yüzünden derseniz ondan şüpheniz olmasın soğutma sistemim iyi biliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Far2Cry -- 18 Eylül 2016; 10:34:47 >
  • Pc nin 5v luk usbleri ile çalışanlardan kesinlikle hiç hayır beklemeyin.

Ben kendim yaptım 12v luk 7 adet fanlı çokta güzel oldu yani hatta şuraya konusunu açmıştım size ilham kaynağı olabilirhttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=120418824&p=1&anchorToGo=120463720#120463720

Ben yapamam diyorsanız harici adaptörlü soğutuculara yönelin hocam.

• metaxa171 kullanıcısına yanıt
    Memory clock u kaç yapıyorsunuz hocam? Herhangi bir voltaj ayarı falan yapmıyorsunuz değilmi? Birde hangi programı kullanıyorsunuz?

Yok soğutma olarak değil o hızı kaldırmayabilir ben 970 ile yapayım dedim +1000 ekrana görüntü noktalı noktalı geldi hemen geri çektim sıkıntılı yani hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cr10ns35

Yok soğutma olarak değil o hızı kaldırmayabilir ben 970 ile yapayım dedim +1000 ekrana görüntü noktalı noktalı geldi hemen geri çektim sıkıntılı yani hocam.

Bende öyle denesem kalıcı hasar olurmu ki acaba gta 5 de +10 fps alsam yeterdi ya.
    O karıncalanma araştırdığım kadarıyla voltaj yetersizliğinden kaynaklanıyormuş.

Bazen 350 bazen 400. Ama ekran kartını çok kastıracak bi oyuna girince ısılar 95 i buluyor

Cr10ns35 kullanıcısına yanıt
    Az önce hepsini fulle çektim girdim oyuna yine hiçbir artış olmadı sonra birlgisayar birden dondu:) restart atmak zorunda kaldım. Acaba bu değerleri oyun içinde kullanmıyormu diye şüphelenmiyor değilim. Bunun fraps tan bakabiliyormuyuz bellek kullanımlarını? @metaxa171 @Cr10ns35

Afterburnerdan bakabilirsin hocam.:)

135e400 artırımda bana da oldu fifa 17 demoda dediğin olay, bide afterburnerden bellek kullanımı vs bakarken frekansa dkkat et. Mesela benim çekirdek hızı yükte 1032mhz olması gerek yükteyken, bazen ocliyken pc sapıtıyor tamamını kullanmıyor gpunun. 400-500 mhz kullanıyor, e haliyle oyun dona dona oynanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metaxa171 -- 18 Eylül 2016; 12:58:53 >
    Cr10ns35 kullanıcısına yanıt
    Msi after ile sorun oluyor oyun açıkken bakamıyorum alt+tab ile oyunu aşağıya alıncada normal bellek hızına dönüyor kart bakamıyorum.

Ama fraps ile ayarlardan birşeyler yaptıp 1085 mhz yazıyor aslı varsa tabi @metaxa171

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.