Merhabalar arkadaşlar; Eski ekran kartım olan GTX660Ti'yi yaşadığım bir sorun yüzünden değiştirmek istiyorum. Bir kaç yıldır bu işlerden uzağım, atladığım noktalar varsa lütfen düzeltin. Sorum şu: Haliyle ekran kartı almışken 660Ti 'ye muadil sayılabilecek R9 280X vs almak istemiyorum. Bildiğim kadarıyla bu aralar GTX970 revaçta ama cw sorunu yaşayanlar da baya mevcut. Kartı internetten alacağım haliyle değişim vs benim için çok büyük meşakkat dolayısıyla riske girmek istemiyorum.
Benchmarklarda GTX780 970'e baya yakın gözüküyor, eski kart ama fiyat aynı R9 290X güzel gözüküyor, ancak tercihimi nvidia dan yana kullanmak istiyorum. İşin Dx12 kısmı kafa karıştırıyor, ne zaman çıkar çıkınca bi anlam ifade eder mi şimdi dx 11 kart almak mantıklı mı bilemiyorum.
Açıkçası pek acelem yok, aman öldüm bittim hemen almalıyım gibi bir derdim de yok, siz benim yerimde olsanız fiyatların düşmesini ve mevcut 970 lerdeki sorunun çözülmesini mi beklerdiniz, yoksa bi'şey alıp geçermiydiniz ?
şansına güveniyorsan gtx970 düşün
Keşke 660Tİ ile yaşadığın sorunu da yazsaydın belki ona çare olacak biri çıkardı. Çünkü cidden sağlam bir karttır 660Tİ. Bundan 4-5 ay öncesine kadar her sistem tavsiyeme katmaya çalıştığım bir aletti.
quote:
şansına güveniyorsan gtx970 düşün
Maalesef riske girmek istemiyorum, iade içinde kargoyla uğraşmam gerecek vs ne parasına ne emeğime değecek.
quote:
Keşke 660Tİ ile yaşadığın sorunu da yazsaydın belki ona çare olacak biri çıkardı. Çünkü cidden sağlam bir karttır 660Tİ. Bundan 4-5 ay öncesine kadar her sistem tavsiyeme katmaya çalıştığım bir aletti.
Bende çok memnundum hocam aynı kartı uygun fiyata alsam yeminle pişman olmam hala güncel bir kart bence ama dediğim gibi kart şu anda elimde bile değil, pc de eski 460 takılı :D
Dx 12 konusuna ne diyorsunuz ? 970 lerin 2. nesilleri acaba bu sorun çözülerek piyasaya sürülür mü ?
960 ı bekle
Asusda bu sorun epey az sanırım.Strix modelinden pek şikayetçi olan çıkmıyor.