Şimdi Ara

Gtx 680 alınır mı ? (Alındı. Ufak testler yapıldı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Verimlilik derken sistem performansı mı ?

Bu arada şuan sistemde DVD RW ve mekanik disk yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BeyazZenci01 kullanıcısına yanıt
    Yok sistem performans si değişmez, psu limitlere ulaşınca prizden çektiği W yukselir bu sebepten demiştim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ridvan1903 kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam saolun. Bir de hesaplama yaptigimda 460 W çektiğini gördüm sistemimin.

• Öyle bahsedildiği gibi olmuyor w değerleri genel kullanımda, zaten bir aksilik olunca sistem kendini belli eder psu çok ısınır reset olur

Hayırlısı olsun hocam, umarım bir sıkıntı çıkmaz.

Umarım hocam. Ama arkadaşın dediği gibi sınır bir değere ulaşınca daha fazla güç çekmeye çalışır psu, prizden. Bu sefer resetlenir. Diğer bileşenlere zarar vermez umarım ama belli de olmaz. Şimdi sizin psu teoride yeterli gözüküyor zaten onda sıkıntı yok. Ama tüm ana bileşenler tek 12V kanalından beslendiği için, en önemli nokta 12V kanalından kaç A güç verdiğidir. Sizin psuda 2 adet 12V kanalı var. Birisi 18A veriyor, diğeri de 20A. Yine de dediğiniz gibi bir sorun olmaz sanırım. Mekanik disk ve dvdrw da yokmuş zaten, 3-5 te oradan kısmış oldunuz. Sistemi çalıştırdığınızda prizden çektiği gücü hesapalrsınız zaten. Bu konuda netten araştırıp, bakabilirsiniz nasıl hesap yapıldığına, programlara vs.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Hocam cihazı molex dönüştürücü ile çalıştırdım çalıştı ama sadece bios ve boot ekranindaydi cunku daha sistemi kurmadim. Bir sorun yok gibiydi, kablolar dahil hiçbirşey ısınmamıştı. Ekran kartında iki yeşil ışık yanıyordu, sanırsam her şey yolunda demek oluyor. Birde bu sistemle 560 Ti'ı da çalıştırdım fakat bios ekranı tam ekran değil, heralde vga-hdmi dönüştürücüden dolayı. Onu çıkarınca tam ekran oldu 560 Ti'da.

Hocam Gtx 560Ti ile kullandıysanız bu psu'yu ve bir şey olmadıysa Gtx 680 ile de çok bir şey olmaz. Sonuçta Gtx 560Ti 170W tdp değerine sahip, Gtx 680 de 195W arada sadece 25W var. Sizin psu aslında fena değil gibi gözüküyor ama 2 Adet 12V kanalıan sahip olması işleri bozuyor. Çünkü ana bileşenlerin çoğu tek 12V kanalından beslenirler. Bir de Real olarak yani 2 adet 12V toplamında 450W güç veriyor psu. Peak değerini boşverin. Ama Gtx 560Ti ile uzun süre kullandıysanız ve bir sorun teşkil etmedi ise Gtx 680 ile de bir sorun teşkil etmez. Bu arada monitörde hdmi çıkışı yok mu?

Hocam kullanmadim ikisini de denedim acildi bilgisayar. bir sikinti da gormedim. Monitörde sadece d-sub girişi var ve FHD monitör.

Hocam bir de sistemi komple kurduğunuzda denersiniz zaten. Bir de yardımcı programlar ile prizden ne kadar güç çektiğinize falan bakarsınız. Bu konuyu tam bilmiyorum hiç ölçmedim çünkü. Bir dieğr konu da D-sub to hdmi ile sorun olmaması lâzım. Ya da D-sub to DisplayPort.

Gt 730'u donusturucu ile kullandim bir sikinti cikmadi. Hocam birde PSU'da var olan 2 molex girişini de 6 pin dönüştürücü ile kullandım. Kasada molex girişi kalmadi nereye bağlıcam kasa fanını ?

Kaç pinli kasa fanınız? Anakrt üzerinde yer yok mu direk? 2ğin 3 pin ve ya 4 pin girişi gibi?

Yok direk molexden alıyor gücü.

• Hayırlı olsun hocam ama bu tarz elektronik eşyalarda her zaman en güncelini almak mantıklıdır. (imkan olduğu sürece tabi)
  • Xanax70 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Fakat bu alet 1050 Ti performansı veriyor, geçedebiliyor. Benim takildigim nokta şu, Nvidia'nın planlı eskitme gibi bir politikası var olduğu söyleniyor. Yeni driver yüklesem performans düşer mm, yoksa eski iyi bir driver mı yükleyeyim ?

Eskitme olayı her zaman olmuştur.

Yoğun olarak oynadığınız oyuna göre driver seçin zaten diğer oyunlar ile çok fps farki olmaz, ben genelde yeni çıkan neyse onu yüklerim

Oyuna göre driver derken neyi demek istediniz ?

Driverlar genel kullanim ve güncellik için çıkıyor.

• Beyler cihazı ufak da olsa test edebilme şansım oldu.
    Crysis 3'de neredeyse tüm ayarlar sonda (AF 16X vs.) FHD 40-65 FPS ARASI ALIYORUM. (GPU ve CPU kullanımı %100 bile olmadı.) (Tearing hissetiğimi söyleyebilirim eğer gözlerim beni yanıltmadı ise.)
    Mortal Kombat KE tüm ayarlar sonda FHD 60 FPS. (VSYNC yok fakat 60'a sabit.)
    Ayrıca cihaz MacOS ile neredeyse tam uyumlu.
    Şuanlık bunları söyleyebiliyorum.
    PSU tarafında da bi sıkıntı olmadı ama işlemciye OC yapmayı düşünüyorum.
    Netice: 2. el almaya değecek bir kart. 9xx serisi alınacağına 6xx veya 7xx daha uygun olur bence.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.