Şimdi Ara

GTX 680 Mİ GTX770 Mİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    aynen öyle amdnin işlemci fanları çok kötü işlemci ısınmadan o ısınmış havasına girip son devirde dönüyor x6 phenom kullanırken bende yaşamıştım bu sorunu ve sunbeam marka bir soğutucu almıstım gayet serin çalışıyordu 4.1 ghz işlemci oyun falan oynadığımda 48 dereceyi geçmiyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: guvenolog

quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

GTX 680 yerine GTX770 alın biraz daha iyidir. Özel soğutmalı öneririm Gigabyte WF X3 olabilir.

GTX780 1600 Lira'dan aşağı yok hiç bulaşmayın. GTX770 her türlü en ideal seçim olur.

Sağolun ben oraya 770 yazacaktım yanlış yazmışım :) önerebileceğiniz bir marka var mı 770 için? Ben gigabyte düşündüm de

Gigabyte 770 w3 kâfidir. islemci olarak 8350 alin i5ten daha iyidir. 770 Almayi planliyorum bende bakalim.

i5 2500k - fx8350 testlerine bakıp yorum yaparsan insanları yanıltmamış olursun. 2500k bile 8350 yi bir çok konuda rahatça geride bırakıyor.

amd fx 8350 - 20, simdilik i5 3570k ile ayni gozukseler de, 8cekirdegi aktif kullanan uygulamalarda 3570k ya fark atiyor(3d render,crysis3 bf3 vb. oyunlar) . bugun 3570k alirsiniz gunumuz tek cekirdek uygulamalarinda 1-2adim onde olur 4yil sonra cop olur fazla oc de edemezsin, 8350 alirsin 4yil sonra stok hali bile 3570k yi gömer yetersiz kaldigi durumda oc yi köklersinInsanlarin kafasini fanboylukla kurcalama

Render işlemleriymiş, bak bakalım adam render yapacak birine mi benziyor? Zamanında crysis için sistem toplayan saflar vardı. Bana onları hatırlattın. Fsnboylukmuş. sana kapak olarak testleri yolluyorum fanboy diye ağlayıp dururken kendi fanboyluk yapan tiplere uyuz oluyorum.

Ayrıca kimseye fx8350 kötüdür diyen yok. Senin fx8350 i5 ten iyidir lafına istinaden konuşuyorum.

http://www.techspot.com/review/670-metro-last-light-performance/page6.html

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2307366

en fazla 4cekirdek kullanan 3dmark testleriyle karşılaştırmak kolay. önemli olan günlük kullanimdaki performansi istedigi kadar 3dmarkte ezsin crysis3te görüyoruz 3570k yi...

Arkadaş eğer gözlerde sorun varsa testleri okuması için birinden yardım al. Özellikle oyun testi attım ne 3dmark ı?

bf3 single player da oynamak oyun testi mi? iki islemcide neredeyse ayni puan almis. bf3 + 64kisilik haritada oyna o zaman 3570k yi görürüz. 2Sene sonra cop olacak islemcinin daha nesini savunuyorsunuz?

hocam o kadarda değil 2 sene sonra nereye çöp olcak az yavaş

Lafin gelisi soyledim. 4yil sonra i5 cekirdekten dolayi sürünürken 8350 kucuk bir oc ile ilk gunku performansinin ~%60ini verir ki zaten 8cekirdek destekli uygulamalarda fark atmis durumda 3770K ye yakin performans veriyor

i5 3570K zaten çekirdek performansında daha güçlü 3.4 ghz de ; 4.0 ghz deki fx 8350'yi bir çok yerde geçiyor kaldı ki 4.5 ghz çalışan i5 3570 K ne yapar sen düşün.
    belki bir yıl olmuştur bende i3 2100 vardı o zamanlar da senin gibi i3 2100 yeni oyunlarda performans veremez diyenler vardı zamanla phenom II x4 955 ona fark atar
    diyenler vardı ne oldu peki yeni oyunlar çıktı sonuçlarda yine çok değişiklik olmadı.
    demem o ki sadece iddia etmek için etme i 3570K yı küçümseme ; fx 8xxx serisi iyidir ama i5 serisi de küçümsenecek bi işlemci değildir.
    eğer 4 yıl sonrasını hesaplıyorsan en azında i7 3930K felan alman lazım... hatta o da yetmez haswell alman lazım hatta 4 yıla ne olur bilinmez o bile
    müzelik olur.

• neyi tartışıyonuz anlamadım. benchmark lerde zaten bu i5 3570k ile fx8350 kafa kafaya fakat fx8350 fiyat olarak biraz daha ucuz. hangisini alırsanız alın çok farketmio. oyunlarda şu daha iyi bu daha iyi demek de çok saçma oluyo :D gidip bi gtx 690 falan alın o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamolsunbolubeyine

neyi tartışıyonuz anlamadım. benchmark lerde zaten bu i5 3570k ile fx8350 kafa kafaya fakat fx8350 fiyat olarak biraz daha ucuz. hangisini alırsanız alın çok farketmio. oyunlarda şu daha iyi bu daha iyi demek de çok saçma oluyo :D gidip bi gtx 690 falan alın o zaman.

aynı ama seneye daha 8350 daha iyi olacak ancak anlamak istemiyorlar anlatmak istediğim de bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankatree

aynen öyle amdnin işlemci fanları çok kötü işlemci ısınmadan o ısınmış havasına girip son devirde dönüyor x6 phenom kullanırken bende yaşamıştım bu sorunu ve sunbeam marka bir soğutucu almıstım gayet serin çalışıyordu 4.1 ghz işlemci oyun falan oynadığımda 48 dereceyi geçmiyordu

yahu ben öyle mi dedim 8350 ileride 3570K ya fark atacak dedim o zamanın GPU'larını besleyecek değil
  • arkadaslar kahve falı bakar gıbı ıslemcı onerılmez..yok soyle olacak yok boyle olacak..su anda ı5 ler fx serısı 8350 ı gecmekte..crysıs3 ve metro 2033 last lıght gıbı oyunlarda son patchlerle anca toparlanmıstı fx ıslemcıler..8 tokmagın gucu tam kullanıldıgında anca yaklasmıstı ı5 lere..arkadaslar amd cekırdek gucunun zayıf olduguna ınanmasa neden durduk yerde 5 ghz de calısan fx lerı pıyasaya sursun..daha onceden dedıgım gıbı pentıum zamanlarında ıntelın yaptıgı taktıgı su anda amd yapmak zorunda..o zamanlar hatırlarsınız pentıum athlonlarla kapısmak ıcın mhz e abanıyordu su anda ayısını amd yapıyor..ıntel yapma gereksınımınde bıle bulunmuyor..dusuk mhz de bıle gecıyor zaten rakıbını..hemde cekırdek sayısı %50 dusuk olan ıslemcısı ıle..haswell ıle elınde olsa %20-30 bıle performans artırırdı ama gerek duymuyor..fırmalar herzaman karsısında rakıp yoksa elındekını gıdım gıdım ortaya koyar..baktıkı rakıp olacak bır model sundu hemen elındekı kozu ortaya koyar..
  • bende 5 sene sonrası için nasıl bu kadar emin konusuyorsun diyorum o zaman
  • yahu arkadaşlar adam gtx 680 mi 780 mi diye başlık açmış siz işlemcilerden konuşuyorsunuz :) yetti artık yahu i5 fx karşılaştırması, bıkmadınız mı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankatree

bende 5 sene sonrası için nasıl bu kadar emin konusuyorsun diyorum o zaman

Ben turbocore. nasil mi emin oluyorum X6 phenomlar buna örnek onun yerine core2quad alin diyorlarlardi simdi x6 fark atmis durumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadi 770 mi 680 mi desen anlarım da 680 mi 780 mi deyince tabiki de 780
  • bugra2000 B kullanıcısına yanıt
    peki phenomlar ne zaman cıktı ben 2011de almıstım 1090t b.e yi yani geçmişi o kadar uzak değil ve 2. nesil intellere rakip olarak çıkmıstı sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hogcada

hadi 770 mi 680 mi desen anlarım da 680 mi 780 mi deyince tabiki de 780

yanlış yazmışım hocam 2. ci mesajımda düzeltmiştim ama sanırım bakmamışsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

arkadaslar kahve falı bakar gıbı ıslemcı onerılmez..yok soyle olacak yok boyle olacak..su anda ı5 ler fx serısı 8350 ı gecmekte..crysıs3 ve metro 2033 last lıght gıbı oyunlarda son patchlerle anca toparlanmıstı fx ıslemcıler..8 tokmagın gucu tam kullanıldıgında anca yaklasmıstı ı5 lere..arkadaslar amd cekırdek gucunun zayıf olduguna ınanmasa neden durduk yerde 5 ghz de calısan fx lerı pıyasaya sursun..daha onceden dedıgım gıbı pentıum zamanlarında ıntelın yaptıgı taktıgı su anda amd yapmak zorunda..o zamanlar hatırlarsınız pentıum athlonlarla kapısmak ıcın mhz e abanıyordu su anda ayısını amd yapıyor..ıntel yapma gereksınımınde bıle bulunmuyor..dusuk mhz de bıle gecıyor zaten rakıbını..hemde cekırdek sayısı %50 dusuk olan ıslemcısı ıle..haswell ıle elınde olsa %20-30 bıle performans artırırdı ama gerek duymuyor..fırmalar herzaman karsısında rakıp yoksa elındekını gıdım gıdım ortaya koyar..baktıkı rakıp olacak bır model sundu hemen elındekı kozu ortaya koyar..

Çok güzel açıklamışsınız hocam sağolun. Bir an amd ye yöneliyordum fakat biraz araştırma yapınca intel in üstünlüğü ortaya çıkıyor. Ben zaten beni çok fazla götürecek bi işlemci istemiyorum 2 yıl sonra değiştirebilirim fakat ekran kartı öyle değil almışken beni uzun süre götürmesini istiyorum. Sonuçta 1200 tl civarı vir parayı gözden çıkardım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: guvenolog

bu ayın sonunda toplama bir bilgisayar almayı düşünüyorum büyük ihtimalle i5 3570k lı bir sistem olacak yanlız ekran kartına bir türlü karar veremiyorum.
    1200 tl kadar limitim var gtx 680 yada gtx 770 düşünüyorum. Sizlerinde önerilerinizi almak istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

yakın zamanda 4 gb nvidia gtx 779 4 gb gigabayte winforce3x satışa çıkar.
    1 ayıda bulabılır en erken gelmesi 4 gb modelinin.
    dolar artmaz ıse bu sevıyede kalır ıse 1250 tl ye ındırımleri takıp ederek satın alınabilir.
    bence yazdıklarımı bir düşünün derim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.