Şimdi Ara

GTX 750 Ti'yi Pegatron IPXSB-H61'e Takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İ3 2120 3.3 Ghz 3 Mb
    4gb Kingston ram
    230 watt psu
    Pegatron IPXSB-H61
    Hd 6350
    Elimdeki sistem bu şekilde. Ben psu değiştirip, 4 GB ekleyip yaza kadar idare etmelik Gtx 750 TI almak istiyorum. Kullanabilir miyim bu anakartta?

• Güncel.
  • Güncel.
  • Psu sıkıntı çıkarabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değiştireceğim zaten psu'yu.

Sorun anakartla ekran kartı arasında bir sorun olur mu onu merak ediyorum
  • Takilabilir, psu 500w ustu alirsan ve cift pci exp guc cikisi olursa, ikinci el r9 270/270x alabilirsin. Ayrica lga1155 soket uyumlu olacak sekilde 3./2. nesil i7/i5 islemci alirsaniz sisteminiz orta seviye bir oyuncu bilgisayari olur.

Eger r9 270x ve ust model islemci alirim derseniz ve psu onerirmisiniz derseniz corsair vs550 onerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CryptOsmaN -- 11 Ocak 2017; 16:53:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: They Call Me Alpha

Takilabilir, psu 500w ustu alirsan ve cift pci exp guc cikisi olursa, ikinci el r9 270/270x alabilirsin. Ayrica lga1155 soket uyumlu olacak sekilde 3./2. nesil i7/i5 islemci alirsaniz sisteminiz orta seviye bir oyuncu bilgisayari olur.

Eger r9 270x ve ust model islemci alirim derseniz ve psu onerirmisiniz derseniz corsair vs550 onerebilirim.

Aslında bu sıralarda ikinci elden pc toplayacaktım fakat vazgeçtim, onun yerine yaza kadar idare edecek bir şeyler almaya bakıyorum. Yazın toplayacağım.

HD 7870 olabilir, GTX 750 Ti da var seçenekler arasında. Hangisi daha iyidir?

Ayrıca bu iki kartı da takabileceğimden emin misiniz? Çoğu forumda insanlar görüntü gelmez gibi yorum yapmışlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mert522 M kullanıcısına yanıt
    7870 bir tik daha iyi ama aralarinda cok fark yok. Gtx 750ti daha az enerji harcadigi icin tercih edilebilir.

2. el fiyat olarak r9 270ler gtx750 ti ile neredeyse ayni oldugundan ve r9 270lerin cok daha iyi oldugundan r9 270 bakmalisiniz.

Goruntu gelmemesi olayi aklima pek yatmadi cunku hd 6350den geliyorsa bunlardan neden gelmesin.

2.el 3.nesil 1155 soket i5 veya i7 islemcilere de bakin, butcenize uygun bulursaniz alirsiniz. Ciddi performans artisi olur.

Not: Bu sisteme sifir parca takmayin :)
  • quote:

7870 bir tik daha iyi ama aralarinda cok fark yok. Gtx 750ti daha az enerji harcadigi icin tercih edilebilir.

2. el fiyat olarak r9 270ler gtx750 ti ile neredeyse ayni oldugundan ve r9 270lerin cok daha iyi oldugundan r9 270 bakmalisiniz.

Goruntu gelmemesi olayi aklima pek yatmadi cunku hd 6350den geliyorsa bunlardan neden gelmesin.

2.el 3.nesil 1155 soket i5 veya i7 islemcilere de bakin, butcenize uygun bulursaniz alirsiniz. Ciddi performans artisi olur.

Not: Bu sisteme sifir parca takmayin :)

Öyle bir aptallık asla yapmam zaten de, HD 6350 GDDR3 ve PCI-e 2.0, anakart da keza öyle, lakin bu iki kart da GDDR 5 ve PCI-e 3.0 .
    Kartın dandikliğini de unutmamak gerek. Yahu zaten oynamak istediğim oyunlar GTA 4-5, BF4-Hardline, yerse düşük ayarlarda falan BF1 Far Cry 4-Primal Bioshock (yazılışından emin değim) İnfinite ve Ghost'tan itibaren CoD serisi falan. Kısaca geçtiğimiz 5-6 senenin oyunları. İleriye dönük bir yatırım olarak almıyorum zaten, işlemci almaya de gerek yok, 30-40 fps verse bile yeter.
    Tek derdim anakart değiştirmek zorunda kalmayayım yeter, çünkü anakart alırsam, yazın tekrar anakart alacağım ve alacağım anakart 1155 pin olmayacak yani iki kere almış olacağım.
    Kartın dandikliği hakkında çok şey duyduğum için deneyerek almak istiyorum eğer görüntü falan vermezse almayacağım hiçbir şey ve yazı bekleyeceğim. Oturduğum şehirde satılan bir 7870 ve R9 270x var ama R9 biraz fazla pahalı bütçeme göre. 7870 almayı düşünüyorum. Zaten GTX 750 Ti da alsam 500 watt alacağım PSU'yu.
    Sonuç olarak, bu anakartın bunu çalıştıracağından emin miyiz? Ve bu 7870 işimi görür mü?
    EDİT: GTX 560 Ti hakkında ne düşünüyorsunuz? O da güzel bi karta benziyor ve fiyatı gayet makul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert522 -- 11 Ocak 2017; 18:17:17 >

• Pci-3 ve 2 olmasi calismasina engel degil, geriye donuk oluyor. Evet anakartiniz baya dandik ama yapcak bir sey yok :/

Gtx560ti dan ziyada 7870 veya gtx750 ti daha iyi olur gibi.

Gtx750ti alirsaniz 500w almaniza gerek yok. 75tdp ile calisan bir ekran karti. Sisteme 140-150w yetecektir. En fazla 300wattlik bir psu yeterli :)

Mevcut psu'nuz 12v kanalindan 230w veriyorsa gtx 750ti alirsaniz psu almaniz gerekmez.
  • Not olarak ekliyeyim: 1gb ekran karti almamaya bakin. En az 2gb olmasi daha iyi olacaktir.
  • quote:

Pci-3 ve 2 olmasi calismasina engel degil, geriye donuk oluyor. Evet anakartiniz baya dandik ama yapcak bir sey yok :/

Gtx560ti dan ziyada 7870 veya gtx750 ti daha iyi olur gibi.

Gtx750ti alirsaniz 500w almaniza gerek yok. 75tdp ile calisan bir ekran karti. Sisteme 140-150w yetecektir. En fazla 300wattlik bir psu yeterli :)

Mevcut psu'nuz 12v kanalindan 230w veriyorsa gtx 750ti alirsaniz psu almaniz gerekmez.

500 watt'ı şimdiden alıyorum yazın kullanacağım pc'ye de takacağım.
    Anakart teoride çalıştırıyor yani çoğu anakart çalıştırır ama sanırım yazılımsal bir durum, kronik olarak PCİ-e 3.0 kartları çalıştırmıyor sanırım. Başka bir siteden aldığım bazı konularda bu konu hakkındaki şeyler:
    "Casper mağdurusun demek. O anakart PCI 3.0 ekran kartlarını çalıştırmıyor. Yeni anakart alman lazım. Bios güncellemeside sıkıntılı ve genelde başarısızlıkla sonuçlanıyor."

"Arkadaşım sorun tamamen anakart ile alakalı bende GTX 750 takmıştım o anakarta görüntü gelmemişti sonra güncelleyeyim vs derken anakart çöp olmuştu daha sonra ise Asus H61M F 'ye geçtim sana tavsiye ederim."

Bu anakart ile GTX 750 ile sorun olur mu sorusuna:
    "Çıkartabiliyor. O anakartlar çok sorunlu ve yeni takılan ekran kartları ile uyumsuz olabiliyorlar." şeklinde bir cevap vermiş Recep Baltaş.
    En iyisi mi ben, bu adamdan denemeyi rica edeyim yada bir şekilde deneyeyim birisinden bu şekilde bir kartı, desteklerse 7870 gibi bir şey almayı planlıyorum. Peki bu size son sorum olsun, GTX 560 Ti ve 7850'nin 7870'den çok farkı var mıdır? Ve R9 270'e vereceğim para yeni alacağım karta 300 liraya yakın bi miktarda daha yakın. 7850, 7870 750Ti veya 560Ti ile bu kart arasındaki 200 liralık farka değer bi fark var mı?

• mert522 M kullanıcısına yanıt
    Yazin alacaginiz pc'de butceniz ne olacak? Nasil parcalar dusunuyorsunuz? Eger yazin cok iyi bir pc alacaksaniz simdiden 7870e veya r9 270e para vermenizi istemem.

R9 270 digerlerine gore baya iyi seviyede bir ekran karti. Oyunlara gore degisir tabi ama 2kata kadar fps aldigi oyunlar olabilir. Genelde %150 daha iyi. Hd7870e gore. Digerlerinden daha da iyi :)

Anakartiniz o derece problemliyse yaza kadar yatirim yapmayin. Veya pci-e 2.0 kartlara yonelin. Hd7870de, gtx 750ti da olmaz.

Dediginiz gibi en iyi gtx 5xx serisi ve hd 6xxx serisi kartlar alabilirsiniz. Cok ölü bir yatirim olur. Ama yine de 6970 vs en mantiklisi olur.

Corsair vs550 den dusuk almayin 500wati almakta kararliysaniz.
  • quote:

Yazin alacaginiz pc'de butceniz ne olacak? Nasil parcalar dusunuyorsunuz? Eger yazin cok iyi bir pc alacaksaniz simdiden 7870e veya r9 270e para vermenizi istemem.

R9 270 digerlerine gore baya iyi seviyede bir ekran karti. Oyunlara gore degisir tabi ama 2kata kadar fps aldigi oyunlar olabilir. Genelde %150 daha iyi. Hd7870e gore. Digerlerinden daha da iyi :)

Anakartiniz o derece problemliyse yaza kadar yatirim yapmayin. Veya pci-e 2.0 kartlara yonelin. Hd7870de, gtx 750ti da olmaz.

Dediginiz gibi en iyi gtx 5xx serisi ve hd 6xxx serisi kartlar alabilirsiniz. Cok ölü bir yatirim olur. Ama yine de 6970 vs en mantiklisi olur.

Corsair vs550 den dusuk almayin 500wati almakta kararliysaniz.

i3 6100 yada i5 işlemci 8-12 gb ram gtx 970 gibi parçalar almayı düşünüyorum yazın alacağım bilgisayara.
    Bu 7870'i deneyeceğim, baktım olmadı 550ti var bir adet yine oturduğum şehirde. O nasıldır? Ne kadar güç kaynağı ister? PCI-e 2.0 sanırım.
    Bi kaç aylık bu dönem için sabredemememin sebebi bayadır düzgün bir oyun oynamadım ve artık birazcık oynamak istiyorum yavaştan. Ölü mölü yatırıyoruz 3 kuruş parayı işte.
    Yukarda saydığığm oyunları oynatır mı GTX 550ti? Keşke 560ti olsaydı, gönül rahatlığıyla alırdım. 1440x900'de oynayacağımı ve medium-high settingslere razı olduğumu tekrar vurgulayayım.
    EDİT: Çok yakın zamanda çıkmış oyunları erteleyebilirim, Watch Dogs 2, BF1, Far Cry Primal gibi. Ama 2016'nın yarısından önceki oyunları en azından dediğim ayarda oynatsın yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert522 -- 11 Ocak 2017; 23:7:47 >

• Hocam ben pegatron ipx41-d3'e GTX650 taktım sıkıntı olmadı. Tabii sonradan anakart işlemci yeniledim darboğaz yüzünden. Ancak takabilirsiniz sıkıntı olmaz.

Gerçi maaliyeti 5 dolar bile olmayan bir anakarta güvenilir mi o da ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxkowboyxx

Hocam ben pegatron ipx41-d3'e GTX650 taktım sıkıntı olmadı. Tabii sonradan anakart işlemci yeniledim darboğaz yüzünden. Ancak takabilirsiniz sıkıntı olmaz.

Kısa bi süreliğine böyle kullanacağım zaten. 7870 umarım sıkıntı çıkarmaz, benchmarklarına baktım ve heves ettim açıkçası.
    Kasa olarak bunu alsam olur mu:http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fc-9030g-500w-midt-atx-siyah-kasa.html
    Tek sorun sıkıntı çıkarıp çıkarmaması olsa keşke, adam ilanı aylar önce koymuş, satılmış mı satılmamış mı belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert522 -- 11 Ocak 2017; 23:28:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mert522

quote:

Hocam ben pegatron ipx41-d3'e GTX650 taktım sıkıntı olmadı. Tabii sonradan anakart işlemci yeniledim darboğaz yüzünden. Ancak takabilirsiniz sıkıntı olmaz.

Kısa bi süreliğine böyle kullanacağım zaten. 7870 umarım sıkıntı çıkarmaz, benchmarklarına baktım ve heves ettim açıkçası.
    Kasa olarak bunu alsam olur mu:
    http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fc-9030g-500w-midt-atx-siyah-kasa.html

Anladım hocam ancak kasanın içinde dahili güç kaynağı olmayandan seçin. Ya da olacaksa 80+ sertifikalı 500w bir psu olsun. Pci-E besleme çıkışlarına da dikkat ederek alın. Yanılmıyorsam hd7870'in bir adet 8pin bir adette 6pin güç girişi var.

• quote:

quote:

quote:

Anladım hocam ancak kasanın içinde dahili güç kaynağı olmayandan seçin. Ya da olacaksa 80+ sertifikalı 500w bir psu olsun. Pci-E besleme çıkışlarına da dikkat ederek alın. Yanılmıyorsam hd7870'in bir adet 8pin bir adette 6pin güç girişi var.

Aslında direk güç kaynağı alsam daha iyi olur ama elimdeki kasaya bu güç kaynağı sığar mı emin değilim. Casper'ın kasası var elimde, bütün güç kaynaklarının boyutları aynı mıdır yada uymama gibi bi sorun olur mu? Olmazsa mecbur kasa+psu alcaz.
    Hay ne Casper'mış arkadaş bela resmen.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aslında direk güç kaynağı alsam daha iyi olur ama elimdeki kasaya bu güç kaynağı sığar mı emin değilim. Casper'ın kasası var elimde, bütün güç kaynaklarının boyutları aynı mıdır yada uymama gibi bi sorun olur mu? Olmazsa mecbur kasa+psu alcaz.

Öyledir hocam Türkiye'de hazır pc ler böyle. Güç kaynağı konusunda sıkıntı yapmayın boyutları hepsinin aynıdır. Sadece mini-itx sistemler için olanı var o farklı biraz.

Eğer o kasayı kullanmak istiyorsanız ekran kartı ile kasanın tabanı arasında 3 cm boşluk kalacak ya da kalmayacak. Ekran kartının fanına kasanın ön usb port kablosu, güç tuşları kablosu falan sürtebilir. Bunları da göz önünde bulundurun hocam. Ayrıca sadece egzoz fanı var. Ön tarafa bulabilirseniz bir tane 8-10 cm'lik fan ekleyin hava girişi için. Çok da faydası olmaz ama yine de içeri temiz hava girişi olur. Bir de benim yaptığım gibi yan kapağa 12-14 cm lik bir tane fan ekleyin o da içeri hava versin. Bu şekilde yaparsanız kasanın hava dolaşımı anca kendine geliyor. Şuan odamda soba vs. yok bu da bir etken ama tam yükte ekran kartımın 70 dereceyi işlemcimin de voltajlı o.c de tam yükte 55 dereceyi geçtiğini görmedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kasa olarak bunu alsam olur mu:http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fc-9030g-500w-midt-atx-siyah-kasa.html

Öyledir hocam Türkiye'de hazır pc ler böyle. Güç kaynağı konusunda sıkıntı yapmayın boyutları hepsinin aynıdır. Sadece mini-itx sistemler için olanı var o farklı biraz.

Eğer o kasayı kullanmak istiyorsanız ekran kartı ile kasanın tabanı arasında 3 cm boşluk kalacak ya da kalmayacak. Ekran kartının fanına kasanın ön usb port kablosu, güç tuşları kablosu falan sürtebilir. Bunları da göz önünde bulundurun hocam. Ayrıca sadece egzoz fanı var. Ön tarafa bulabilirseniz bir tane 8-10 cm'lik fan ekleyin hava girişi için. Çok da faydası olmaz ama yine de içeri temiz hava girişi olur. Bir de benim yaptığım gibi yan kapağa 12-14 cm lik bir tane fan ekleyin o da içeri hava versin. Bu şekilde yaparsanız kasanın hava dolaşımı anca kendine geliyor. Şuan odamda soba vs. yok bu da bir etken ama tam yükte ekran kartımın 70 dereceyi işlemcimin de voltajlı o.c de tam yükte 55 dereceyi geçtiğini görmedim.

Hocam 5-6 ay kullanacağım fan almaya falan gerek var mı ki çok? Zaten soğuk aylardayız. Ayrıca hocam ön tarafı kapalı bunun neresine fan ekleyeceğiz? Kasanın iç yapısı hakkında pek bilgim yok cahilliğime verin.http://www.vatanbilgisayar.com/everest-rampage-btx-600-80plus-bronze-600w-guc-kaynagi.html
    500 80+ da aynı fiyat 600 80+ da. Bu nasıl iş anlamadım ama bu iyi midir hocam, diğer bilgisayarda da bunu kullanacağım.
    EDİT: Yazdım da gitmiş galiba, R9 270 buldum neredeyse aynı fiyata, aklım çelindi şimdi hocam.. Onun güç girişi, vesaire nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert522 -- 11 Ocak 2017; 23:55:41 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.