Şimdi Ara

GTX 760 PSU YETMIYORMU YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: trktlh

Bende gerçek 550w dan bahsediyorum.

Kutuda yazanlar önemli değil.Bu kartı 650w ile kullanmanızı öneriyoruz deniliyor sadece. 550w ile sorun çıkaracağını felan yazmıyor. Nice 650w güç kaynakları var gerçek 550w kadar verimli değil.

770 VE 780 SLI için 850w öneriliyor. Fakat 750w ile kullananlar var.Herhangi bir problemle karşılaşıyorlar mı?

-Hayır.

Zaten 780 SLI maximum 600-700w arası güç tüketiyor sistem ile birlikte.Bu forumda bile 750w ile kullananlar var.

Aynı şekilde R9 290 için 650w öneriliyor.Fakat 600w ile kullanan var.Herhangi bir problemle karşılaşıyorlar mı?

-Hayır.

Herhangi bir performans kaybı yaşadıklarını söylüyorlarmı?

-Ben rastlamadım.

Ben rastladığım için konuşuyorum zaten.R9 290ı bi sistem içerisinde 600w power ile kullanmakla 750w powerla kullanmak arasında illaki performan farkı olur.

He R9 290 gibi fiyat performanı en üst seviyelerde olan güçlü bi ekran kartını 600w kullanmak istiyorum diyorsan o senin bileceğin iş.

Ama şunu çok emin bi şekilde söylüyorum 600w bir powerla R9 290 ekran kartından hakkettiği performans alınmaz.

Çalışır.Ama o karta verilen o paraya deymez bir hale gelir.Hakettiği perfornmansı vermez.

Konuda uzadı bu arada konuyu açan arkadaşa çözüm üretmiyor bu konuştuklarımız

@KARTALLAR YANLIZ UCA

Hocam senin ekran kartı 2.el miydi yoksa 0 mı aldın.Hani eğer 2.el gibi bi durum varsa kullanıma dayalı soğutma sisteminde sorun olmuş olabilir.GPU nun sıcaklığını kontrol ettin mi ?

• Admiral Thrawn kullanıcısına yanıt
    P.M den devam edelim.
  • R9 290 275Watt,

Fx8350 125Watt,

Anakartının 990 çipset olduğunu varsayıyorum,

Kuzey köprüsü 13w, güney köprüsü 7w, Sabit disk 6w.

Anakartın ekstra diğer yongaların vs. de bir 5w çektiğini düşünürsek..

Toplam; 430 watt eder.

Corsair vs550 12v hattına 42 amper*12v=504 watt güç veriyor rahatlıkla sistemi besleyecektir..

Ki şöyle bir durumdanda bahsetmek gerekir, smpslerin yani, güç kaynaklarının yapısı itibari ile, eğer diğer hatlara fazla yüklenilmiyosa, 5v, 3.3v, hattı gibi, psu asıl yüklenen hatta, yani 12v hattına verebileceği değerden daha fazlasını, psunun kalitesine göre %10-%20 arttırabilir.. (Ki zaten bunu gören corsair, 5v ,3.3v hattına değil 12v hattına önem verir.) Buda 12v hattında duruma göre 46-44 amper değerlerine kadar çıkacaktır..

Şimdi üstteki sistemin yerine Gtx760 ekledik varsayalım;

Gtx 760 170 watt ama oc versiyonu olduğu için 190watt varsayalım,

Toplamda 341 watta tekabül ediyor 341/12= 28 amper..

Piyasadaki bir çok ucuz yollu psunun bile üstünden gelebileceği bir değer,

Bir sorun var, psunuz modüler değilse molex uclarını kontrol edin, kasaya değmesinler, sıkıntı devam ederse psu yu garantiye gönderin derim.

• GamTeli kullanıcısına yanıt
    125 w tdp değeri yükteki güç tüketimi değil

200w tüketiyor o işlemci yükte.
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Nereden vardınız bu değere ? detayıyla açıklarsanıza seviniriz, ekran kartı ve diğer çipsetlerinde tdp değeri yayınlanıyor, eğer öyleyse en kolpa sistemleri 500w lık psuların kaldıramaması gerekir..

Tablo halindeki testlerden bahsederseniz orada ekran kartı, anakart ve diğer sistem bileşenleri kaale alınarak güç testi yapılır, işlemci gücünü ölçmek için öyle bir iki avometre ile iş bitmez, öncelikle 12v hattını ayırmak gerekir, ayarları yapıp işlemcinin tam gücünü ölçmek gerekir, piyasadaki güç testlerinde 12v hattına binen genel yük ölçülür, buda mecburidir kaynak tektir..
  • GamTeli kullanıcısına yanıt
    Sistem dahilmiş o tabloda haklısınız.

Sistemdeki bileşenler

İşlemci: AMD FX-8350
    Anakart: Crosshair V Formula-Z / Maximus V Formula
    Ekran kartı: AMD Radeon HD 7970
    Bellek: Gskill RipjawsZ 2400 MHz 8 GB DDR3
    Sistem sabit diski: Memoright FTM Plus 120 GB
    Güç kaynağı: Seasonic X-850 Gold

http://www.technopat.net/sosyal/konu/asus-radeon-hd-7970-%C4%B0ncelemesi.68844/ Burada 7970 in boşta kaç w tükettiği yazıyor.Bakmanızda fayda var.

Bunları çıkardığımızda 180w civarına düşecektir.
  • s.a arkadaşlar ilgilendiginız için öncelikle teşekkürler
    e.kartı sıfır aldım v.blgs dan bende once gpu dan şüphelendım gonderdım denettırdım hıcbır sıkıntısının olmadığını soyledıler geriye sadece ya psu yetmıyor yada arızalı bırde psu cakma felan degıl corseır 5 senelik garantısı altındakı bır ürün alalı 2 sene olmamıştır tam bılmıyorum benım bıldıgım bu psu nun bu sıstemı kaldırması gerektıgı olmazsa garantiye gonderecegım urunu
  • 12 volt kanalından hangi bileşenler güç çekiyor delikanlı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KralDorduncuVites kullanıcısına yanıt
    Nekadar cahilsin.
    Gel sana watt kelimesinin tarihini anlatayım delikanlı. Şu linke bakarak Tdp değerlerini görebilirsin,http://www.bit-tech.net/hardware/2012/11/06/amd-fx-8350-review/7

O işlemci yükte iken 215 watt a kadar çekebiliyor. Bişey yazmak için yazmayın, bide ukala ukala toplama öğretiyorsun, korkma iyi biliyorum ben toplamayı çıkartmayı boşuna Alesten almadık o puanı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KARTALLAR YANLIZ UCA kullanıcısına yanıt
    Kartı taktıktan 10 dk sonra felan psu kontrol et ısınıyormu.psu yetmesi lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sanmıyorum PSUdan olacağını. Vatana ver arızalı parçayı bulsunlar. Burdan tahmin yurutmekle olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaferaa Z kullanıcısına yanıt
    hahahahahahhaha Attığın linkteki açıklamayı hiç okudun mu? so the numbers below are of total system power draw from the mains, not the power consumption of a CPU itself yazıyor ilk paragrafta. Alesten boşuna puan almamışmış. şu an ulaşamıyorum ancak aç bak techpowerup.com'un 8350 incelemesine. ölçebildikleri kadarıyla (hiç bir salt işlemci ölçümü tam sağlıklı sonuç veremez) işlemcinin 135w güç tükettiğini yazmış adamlar. bana watt kelimesinin tarihini anlatacağına önce google'a fx8350 yazdıktan sonra açtığın sitede ne yazıyor önce onu bir oku.

• zaferaa Z kullanıcısına yanıt
    Sen gel ben sana smps devrelerin yapısını, şemasını hatta bizzat pcbsini öğreteyim.

Sistemin genel çektiği gücü işlemciye yükleyip sonra birilerine "gel ben sana öğreteyim demek" ne kadar kolay olmuş..

İşlemcin varsa kap gel 12v hattını ayırıp ölçelim, öyle kolay yolla değil, osiloskopla, dagalanmasına, sinyalin kırılma yapısına kadar..

Fx8320 işlemcisini herkez 125watt der ama literatüre ilk olarak 95-125 watt olarak girdi.

Çünkü bu işlemci bosst yapmazken 95, boost yaptığında 125 watta kadar güç çeker.

Fx8350 serisi fabrikadan çıkan daha verimli bir işlemcidir, Bellekler, ve diğer cpu donanımları alt seri bulldozerler ile aynıdır, bunlara verimli yapıda eklenirse 140 watt dolaylarından fazla çekmesi hayal olur. (oda işlemciye göre bazı işlemci v core az gıdıklarsın alır başını gider bazısını tırmalasan anca..)

Sonuç olarak bu mantıkla giderseniz fx9370in bırakın 220wattı 350 watt felan çekmesi gerekiyo..

Ve yine söylüyorum bu mantığınız devam ederse 200 watt güç çeken ekran kartlarının 350 watt çekmesi gerekiyo.

Ve orta halli sistem için 800watt psu gerekiyo, tabi bu mantıkla, neresi mantıklıysa..

• Arkadaslar yardımlarınız için teşekkürler gld pc bu psu yu http://www.gold.com.tr/cougar-cmx-700-80-bronze-700watt-140mm-sessiz-fan_ualdım taktım sısteme suan hıcbır sıkıntı yok zannedersem öbür psunun gucu yetmıyordu bakalım bıraz daha zorlayacagım gpu yu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.