Şimdi Ara

Gtx 770M OC yapılabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk kez ekran kartına OC yapmayı planlıyorum ama değerleri tam olarak biliğim söylenemez bilen kişiler yardımcı olursa sevinirim boşuna yakmayalım ekran kartını

• Mobillerde fazla şansın yok.

Soğutması iyi değilse hiç bulaşma.
  • Mr light kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın dediği gibi.
    İyi bir harici soğutma düzeneği kurman gerek, hazır satılan soğutucular yetersiz.
    Aksi halde GPU nu anakartını yakarsın.
    Ben bu işe giriştim Notebookun arka kapağını açarak, altına harici 120mm fan yerleştirdim. GPU nun saat hızını bir miktar arttırabildim ancak açığa çıkan ısı vereceği performansın çok üstünde oldu, default ayarlarına geri çektim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ynal

Arkadaşın dediği gibi.
    İyi bir harici soğutma düzeneği kurman gerek, hazır satılan soğutucular yetersiz.
    Aksi halde GPU nu anakartını yakarsın.
    Ben bu işe giriştim Notebookun arka kapağını açarak, altına harici 120mm fan yerleştirdim. GPU nun saat hızını bir miktar arttırabildim ancak açığa çıkan ısı vereceği performansın çok üstünde oldu, default ayarlarına geri çektim.

Soğutması kuvvetli oyun açtığımda dahi CPU ve anakart 30 civarlarında (en az yarım saat oynama) tek sıkıntım Gpu ve Memory clock ayarlarını kendim mi deniyim yoksa internetten araştırıp hazır bulsam dahamı yararlıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr light -- 14 Şubat 2015; 16:35:53 >
    Yükte CPU 30 derece olamaz, bir yanlışın var.
    Bende sıvı soğutma var, CPU Boşta iken 34 derece civarı seyrediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ynal kullanıcısına yanıt
    http://imageshack.com/a/img540/8105/BhuFNl.png dying light 1 saat açık iken değerler bunlar program mı hatalı gösteriyor acaba ?
    Çekirdeklerin ısısına bakman gerek yani 50 derece civarı. Gayet iyi değerler cihazının soğutması hakikaten başarılı.
    Teal Temp ten GPU sıcaklığına da bak akabinde giril OC işine.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    GTX 470 mi 6870 mi ???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bende diyorum benim niye değerler bu kadar iyi sıckalığa bakıp giriyim işe internetten bir tane yapan buldum bakalım işe yarayacak mı sıkcalık 70 üzerine çıkarsa direk kapatırım
    Birde oyun içinde iken değerleri gösteren bir yazılım indir Core Temp gibi mesela, çünkü oyundan çıkana kadar sıcaklığı düşer sistemin.

GPU sıcaklığı yük altındayken max. ne kadar olmalı
    Notebooklarda max 80-85 civ.

Çok sağol dostum birazdan deniyim bakalım çok sıcak olcak mı istersen senide bilgilendiririm
    Olur hocam.
    Msi mı Monster mi cihaz?

Monster kullanıyorum.Az önce denedim ilkinde değerleri uçurdum hata oluştu ekran kartı durduruldu ikinci denememde biraz tuturdum core clocku 927 mhz ye çektim memory clocku 2574 mhz yaptım (normal ayarlardan +78 ve +569 fazla) 20 fps artıi sağladım 30 fps altıuna düşen yerlerden 40 fps alıyorum gpu 58 C çekirdek hızları ise max 69 C ye çıktı

Ek:Oyuna girince dokular 10 dakika sonra yükleniyordu o sorun çözüldü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr light -- 14 Şubat 2015; 18:02:27 >
  • Başarılı...

Denildiği kadar korkulcak birşey olmadığın öğrenmiş oldum ama her 10 dakikada 1 C sıcaklık artıyor çok uzun süre OC'li kullanmakta akıl karı değil
    Problem ve sorunlar hemen baş göstermiyor sorun bu. 1 ay kadar sonra ekran kartın sıcaklığa bağlı problem çıkarmaya başlayabilir. Sıcaklık değerlerini kontrolde tut.

Uzun vadede sıkıntı çıkarıyorsa ben bunu sadece sıkıntılı oyunlarda kullanırım en az 4 yıl götürsün şu pc daha taksiti biteli 6 ay oldu
  • Gerçekten ısı konusunda pek güvenmediğim bi markanın bu kadar başarılı biçimde o.c olması şaşırttı.
    Hayırlı olsun değerler çok iyi,sürekli takip etmenizi öneririm.
  • Sağolun hocam.İlk kez sizden duyuyorum monsterlarda ısınma sorunu olduğunu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.