Şimdi Ara

Gtx 770M OC yapılabilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Valla bu mobil gtx kartlar cayır cayır yanıyor. Ben de tulpar t5 v4.1 kullanıyorum. 2 fan sadece gpu'yu soğutuyor. Turbo fan kapalıyken oyunlarda 65-70 arası seyrediyor. Buna o.c yapmaya kalksam yumurta pişiririz üstünde artık. Bence stock değerlere geri dön.
  • Hocam ben denedim başarıl sonuç aldım Tulpar serisinin ısınma sorunu olabilir yarım saatlik oynamada 58 1-2 saatlik oynamada 62'ye çıktı (turbo fan açıktı gerçi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr light -- 14 Şubat 2015; 21:08:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr light

Hocam ben denedim başarıl sonuç aldım galiba Tulpar serisinin ısınma sorunu var yarım saatlik oynamada 58 1-2 saatlik oynamada 62'ye çıktı (turbo fan açıktı gerçi)

Turboyla bende de sıkıntı yok. Turbo açınca 57 derecelere düşüyor benim. Sonuçta sürekli turboyla kullanamazsınız. Fanlar çabucak eskir.
  • Hocam OC'yi sende yapabilirsin çok uzun sürek kullanılırsa sıkıntı çıkarıyorumuş ama haftada 10 saati geçmedikçe sıkıntı olacağını sanmıyorum (gerçi şu an 970m ile herhangi bir soru yaşmıyorsundur)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr light

Hocam OC'yi sende yapabilirsin çok uzun sürek kullanılırsa sıkıntı çıkarıyorumuş ama haftada 10 saati geçmedikçe sıkıntı olacağını sanmıyorum (gerçi şu an 970m ile herhangi bir soru yaşmıyorsundur)

Şimdilik gerek yok. Hatta ömrü artsın diye underclock yapmayı düşünüyorum
  • En az 4 yıl diyorsun
  • Bendede eskiden casper nirvana laptop vardı i5 işlemcili ekran kartı gtx 520 mi tam hatırlamıyorum ama böyle birşeydi sanırsam ve genelde silkroad oynuyordum ve 7-8 tane sro açıyordum 6gb ramın tamamı kullanılıyordu yüzde 98 gibi filandı işlemci 100den inmiyordu ekran kartıda aynı şekilde işlemcimin hangi sıcaklıkta reset atacagı kısmını 110 derece ile deiştirmiştim ve tam yükte herşey 2 hafta aralıksız botlarla oynuyordum arada kontrol ettiğimde işlemci sıcaklığı 105 - 108 seviyelerdeydi ekran kartı 98 e kadar gelmişti :D pc yi 3 yıl kullandım bu şekilde hiç bir arıza çıkarmadı en sonunda masaüstü aldım 7 çardan 71 e kadar çıkardım :D işsizim üşenmedne yapıyordum :) tabi belkide bu değerlerde bir arıza çıkarmamış olması sadece şansta olabilir :D herkez yakmak ne kelime eritirsin pc yi diyordu fanın yanına el koymak deil plastik şişe koysam şekilden şekile giriyordu ısıdan :D
  • redClif kullanıcısına yanıt
    Hocam baya bir şanslıymışsınız eski aldığım casper laptop yarım yılda anakartı yandı ki düzgün oyun dahi açmıyordum siz birde gidip yumurta pişirmişsiniz
  • valla biraz öyle oldu ama oyunlarda aşırı kasma vardı fps ler ölüydü ama zaten elle oynamıyordum bot oynuyordu :D sonunda dayanamayıp masa üstü topladım i7 4770 k 3.50 ghz işlemci asus gtx 750 ti oc 2gb 128 bit ekran kartı 16 gb 1600 mhz ram 500wat psu var250gb ssd 1 tb de harici aldım ağlatıyorum ortalığı ama overclok yapmak istiyorum ekran kartıma ve işlemcime ama nasıl yapıcam bilmiyorum konu açtım fotolarıda ekledim yardımcı olabilicek arkadasları arıyorum :D link =http://forum.donanimhaber.com/m_102921134/f_//tm.htm#102929956
  • redClif kullanıcısına yanıt
    Hocam benim konuyu okursan üstlerde yazmışlardı uzun vadede yanabilirmiş sürekli kontrol etmen lazım özellikle oyun içi (MSİ ile takip edilebiliyor) birde windows 8.1 yükle ne kadar salakça bir kullanışı olsa dahi oyunlarda 3-4 fps fark ediyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.