Öncelikle Selamun Aleyküm. Arkadaşlar her ne kadar doların uçukluğu içimi burksada uzun yıllar sonra sistem toplamaya karar verdim. Ancak ekran kartında biraz kararsızım. Oyun olarak FPS oyunları tercih edeceğim için(CS-GO vb.) iyi bir ekran kartına sahip olmak istiyorum, hani şöyle aldın mı iyi ki almışım diyebileceğim. Her neyse başlıktada belirttiğim gibi GTX 950 mi, yoksa GTX 960 mı almalıyım? Önce GTX 960 düşünüyordum. Ancak fiyat açısından GTX 950 çok hesaplı ve cazip geldi.(182$). GTX 960 ise (223$). Eğer bu iki ekran kartı arasında pek bi fark olmaz diyorsanız ben GTX 950 almayı düşünüyorum. Fark olursa ne gibi farklar olabilir onuda söylerseniz bende ona göre hareket ederim. Şimdiden sağolun.
R9 380
Gtx 950 işinizi görür.960 ile arasında pek bir performans farkı yok.
Lana-Del-Rey
kullanıcısına yanıt
Amd arkadaşlarımdanda edindiğim tecrübeyle pek tercihim değil.
Hocam AMD çok enerji harcıyor ekstradan PSU için para harcarsın ve gürültülü çalışır gibi söylemler duydum arkadaşlarımdan. O yüzden AMD'ye karşı biraz ön yargılıyım.
quote:
Orijinalden alıntı: UltraWoodS
Hocam AMD çok enerji harcıyor ekstradan PSU için para harcarsın ve gürültülü çalışır gibi söylemler duydum arkadaşlarımdan. O yüzden AMD'ye karşı biraz ön yargılıyım.
Ne kadar ekmek o kadar köfte, ne kadar cuda o kadar ileriye dönüklük diyeyim ben sana sen anla. Aralarındaki fark üç beş fps'lik bir fark değildir beya beya 300 cudayı aşkın bir fark var. Aynı Maxmell 2.0 mimarisine sahipler ve 960 110 watt, kardeşi 90 watt yakmasıyla meşhurdur. Extra psu'ya ihtiyaç duymaz. Tamamen dx12 desteklidir. Amd kartlar temelde ya hiç desteklemez yada level_0 olan girix seviyesini destekler (bu tam olarak ne demek ben de bilmiyorum fakat amd dx12 tam destek vermiyor. sanırım 3 leveldan oluşan dx12'ye yalnızca ilk level'ına ya da hiç destek vermiyor)
ileriye dönüklük istiyorsan 960 al. Fakat arada üç beş fpsliğin ötesinde bi fark var. Her iki karta fiyatını hak ediyor. İçin raat olsun.
UltraWoodS
kullanıcısına yanıt
960 4 gb.
SpinataS
kullanıcısına yanıt
İki kartın arasında sandığınız kadar performans farkı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braVe112 -- 24 Ocak 2016; 17:39:41 >
UltraWoodS
kullanıcısına yanıt
İki kart arasında büyük bir fark yok hatta gtx 950'ye biraz overclock yaparsanız hiç fark kalmıyor
quote:
Orijinalden alıntı: UltraWoodS
Elinde 500 watt'lık psu varsa R9 380'i dertsiz sorunsuz kullanırsın. Gürültülü çalışır derken sıcaklıktan bahsediyorsan, yüksüz 33, tam yükte 66 derecede çalışıyor:
Öncelikle Selamun Aleyküm. Arkadaşlar her ne kadar doların uçukluğu içimi burksada uzun yıllar sonra sistem toplamaya karar verdim. Ancak ekran kartında biraz kararsızım. Oyun olarak FPS oyunları tercih edeceğim için(CS-GO vb.) iyi bir ekran kartına sahip olmak istiyorum, hani şöyle aldın mı iyi ki almışım diyebileceğim. Her neyse başlıktada belirttiğim gibi GTX 950 mi, yoksa GTX 960 mı almalıyım? Önce GTX 960 düşünüyordum. Ancak fiyat açısından GTX 950 çok hesaplı ve cazip geldi.(182$). GTX 960 ise (223$). Eğer bu iki ekran kartı arasında pek bi fark olmaz diyorsanız ben GTX 950 almayı düşünüyorum. Fark olursa ne gibi farklar olabilir onuda söylerseniz bende ona göre hareket ederim. Şimdiden sağolun.
4k hevc-h265 video oynatacaksanız gtx950'yi düşünün.Bu kart dışında şu an için başka hiçbir kart donanım olarak h265 desteği vermiyor.
UltraWoodS
kullanıcısına yanıt
İlk önce psu'nuz kaç watt bilmiyorum ama eğer kaliteli 600watt sahipseniz r9 380 almadığınıza pişman olabilirsiniz.Bunun dışında gtx 960 yapılan oc ile r9 380 çok rahat geçebilirsiniz ama oc ile iyi değilseniz ve psu'nuz dediğim gibi ise r9 380 tam size göre eğer psu yeterli bütçeniz yetersiz ise gtx 960 4gb almıyorsanız hiç gidip de 2gb olanına para vermeyin direk gtx 950 alın ve güzel oc yapmayı öğrenip yapın elinizde gtx 960 olsun.Bu seçimi kendinize göre belirleyin.