Şimdi Ara

GTX 960 ve İ5 6402P Darboğaz sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GTX 960, İ5 6402P İşlemci ve 8 GB RAM sahibiyim ve sıkı bir Battlefield hayranıyım. Uzun aradan sonra BF4'den BF5 geçtim fakat Droptan oynanmıyor. Oyun 60 FPS'den bir anda 10'lara düşüyor ve bu sürekli oluyor diyebilirim. Ne yaptıysam geçmedi 1 ay böyle idare ettim ve 2 gün önce format + termal macun işlemi yaptım biraz düzeldi diyebiliriz ama halan daha droplar devam ediyor sürekli. Yardım edene ININAL veya IBAN üzerinden para bile yollayabilirim. Diğer forumlarda GPU tam güçte çalışmıyor felan dediler.
    Format ve termal macundan önceki performans:https://www.youtube.com/watch?v=bROQ446GgNY
    Format ve termal macundan sonra performans:
    aç ayı oynamazyoutube
    Battlefield V FPS Drop 2
    https://www.youtube.com/watch?v=Aklz4zv431Q&t=2s

• i7 işlemciye geçmelisin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 22 Ocak 2020; 21:53:50 >
  • Bildiğin ayarlar derken neler mesela
  • İnternet bağlantınızı kontrol ettiniz mi, paket iletimi, crc hataları gibi sorunlar oyun deneyimini etkileyebilir. Çok oyunculu online aksiyon oyunları donanımınızda sorun olup olmadığını anlamak için en son bakılacak yerler.
  • Bende GTX 960 kullanıcısıyım. Videoda gördüğüm kadarıyla CPU darboğaz yapıyor. Yazılımsal olarak düzeltilebilcek birşey değil. i7 işlemci alın diyeceğim ama büteçinz ne kadar bilmiyorum. 1600 Tl civarında isteyenler gördüm 6700k'ya. Şuan kullandığım Xeon 2660 + Huanan X79 Deluxe + 16 GB Ram'e 1600 TL vermiştim ben
    Bu arada aliexpress'de 526TL'den 6700k'yı veriyorlar. %20 vergi ile max 630'e gelir. Şansınız varsa vergi 10 TL bile çıkabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Want to -- 24 Temmuz 2019; 1:53:31 >
  • 960’a 1080p de yapmaması lazım imkansız gibi bişey eskiden r9 380 ile bf 1 oynuyordum sıkıntı çıkarmıyordu i5 6500.Çözünürlük ne ?
  • 1080P.
  • Want to kullanıcısına yanıt
    Öğrenciyim ve yeni CPU alabilecek bütçem yok, bu CPU ile darboğaz olacak elbetki biliyorum ama bu derece de değil.
  • Bende ryzen 2600 var 6/12 onda bile %90 işlemci kullanımi var.islemci yetersiz.
  • KEDJUU kullanıcısına yanıt
    Evet biliyorum, fakat oyunu oynanmayacak derecede drop yemem anormal. 3-4 saniye bile sabit FPS alamıyorum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: holydarksoul

Evet biliyorum, fakat oyunu oynanmayacak derecede drop yemem anormal. 3-4 saniye bile sabit FPS alamıyorum. :)
    hdd bozuk olabilir.
    Nasıl anlayabilirim bende ondan şüpheliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: holydarksoul

Nasıl anlayabilirim bende ondan şüpheliyim
    ssd varsa ona yükle %90 harddisk bozuk o yüzden bu kadar fazla takılıyor .
    Fakirim SSD hakgetire almadım zamanında şuanda param yok. Bir program yok mudur bozuk mu değil mi anlayabileceğim.
  • hdd healt gibi bazi programlar var. bad sector taramasi yapiyorm onu kur dene
  • Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    Tamam en kısa zamanda Bad Sector taramasını deneyeceğim.
  • sorun darboğaz olmayabilir eski sitemde i5 6400 gtx 1060 kullanıyordum. darboğaz yoktu pek.

ekran kartı değerlerine de baktın mı? çok düşüyor mu işlemci %100e yaklaşıp ekran kartı anlık %50 altına düşüyorsa darboğaz vardır.

6402 bence 960'ı rahat besler. sorun işlemci ama darboğaz diyemeyiz buna bf5 multi işlemci isteyen bir oyun işlemcin yetmiyor kısaca.
  • Battlefield için dual channel ram lazım tek 8gb ram ile kesinlikle takılma yapar. Aynı sorunu bende yaşadım. Çift kanal ram kullanmak lazım.
  • Testing Gamesyoutube
    How Much RAM Do You Need for New Games?
    https://youtu.be/_WN3qA4kuxE

Yukarıdaki videoda olay çok basit açıklanmış bence... Acaba 1% ve 0.01% FPS değerlerine de bakabilir misiniz ?

• Bende msi GTX 970 ne edtion var işlemcim i5 4690 ana kart MSI h97pc mate. Ekran kartım%100 deyken işlemci maksimum%72oldu oyuzden darboğaz olduğunu sanmıyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.