Şimdi Ara

gtx 960m vs 965(acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar doğru düzgün bilen biri cevap atsın lütfen Gtx 960mli bi laptop mu almalıyım 965m li mi ? Bazıları 965min 2gb ramının yetmeyecegini savunuyo buna göre 4gb 960m daha mı iyi yani ? Peki niye 965m model olarak üstün ve daha pahalı biri aydınlatsın beni lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: cihat53

Arkadaşlar doğru düzgün bilen biri cevap atsın lütfen Gtx 960mli bi laptop mu almalıyım 965m li mi ? Bazıları 965min 2gb ramının yetmeyecegini savunuyo buna göre 4gb 960m daha mı iyi yani ? Peki niye 965m model olarak üstün ve daha pahalı biri aydınlatsın beni lütfen

hocam vram yetmemesi senin için sıkıntı yaratmaz dolduğunda zaten ramlar bunun için var, bunu technopatın gta 5 ekran kartı testlerinde söylediler vrami aşmak o kadar performans kaybettirmez ama ekran kartını düşük olması fps kaybında en büyük etkendir onun için gönül rahatlığıyla gtx965 tercih etmelisin
  • Gtx965m'e evet 2gb yetmiyor ama notebookcheck'de oyun testlerine baktım. 4gb gtx960m'ı ezmiş hep oyunlarda. Gtx965m almalısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihat53

Arkadaşlar doğru düzgün bilen biri cevap atsın lütfen Gtx 960mli bi laptop mu almalıyım 965m li mi ? Bazıları 965min 2gb ramının yetmeyecegini savunuyo buna göre 4gb 960m daha mı iyi yani ? Peki niye 965m model olarak üstün ve daha pahalı biri aydınlatsın beni lütfen

GTX965M, GTX960M'de %15 daha performanslı. Şu linklere bakarak aradaki farkı daha rahat görürsün:

http://www.notebookcheck.net/Nvidia-GeForce-GTX-960M-Review.137893.0.html

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-965M-vs-GeForce-GTX-960M

• Eğer birkaç sene kullanacaksan 965m, uzun süre kullanmayı düşünüyorsan 960m al.Biraz daha az performans alırsın ama 4 gb vram uzun süre kullanmanı sağlar

• quote:

Orijinalden alıntı: 37debdeb37

Eğer birkaç sene kullanacaksan 965m, uzun süre kullanmayı düşünüyorsan 960m al.Biraz daha az performans alırsın ama 4 gb vram uzun süre kullanmanı sağlar

Ooo dört cigolaytt. Alırım bir dal.

Bu nasıl bir düz mantık. Kendimden örnek vereyim. Gtx970m var bende 3gb'lık. Gta5'de msaa açmadan diğer tüm ayarları fullediğimde 3gb'ı geçmiyor. Gtx960m'le ise aynı akıcılıkla ayar düşürmek zorunda kalıyor insan. V-ram bırak 3gb'ı 2gb ancak geçiyor. V-ram'in yüksek olması sadece kart yeterince güçlüyse anlam kazanır.

Şimdi sallıyorum ileride gta6 çıktığında oyunun v-ram ihtiyacı gta5'e göre bariz artacak ama biz very high-ultra ayarları konuşuyoruz. Kart o ayarlarda açamayacak zaten. Medium açar. Zaten o ayarda da v-ram yine 2gb dolaylarında olacak. 4gb olması hiçbirşey ifade etmeyecek. V-ramini doldurmayacak yine kart.

Gtx965m'e evet 2gb az gerçekten ama her oyunda gtx960m'i solluyor. İleride daha yüksek v-ram ihtiyacı olan oyunlarda da sollayacak. Yukarıda nedenini açıkladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 17 Mayıs 2015; 18:12:56 >

• SMTZHR kullanıcısına yanıt
    merhaba msi ge62 apache de 960m var vatanda 3400 satılıyor.. alienware 15 de 965m var ama o da 4000 lira falan yurt dışından ebay üzerinden alırsam... sizce aradaki 500-600 lira fark değer mi ? iyi günler.
  • 65m karsilastirilamayacak kadar iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: balp1903

merhaba msi ge62 apache de 960m var vatanda 3400 satılıyor.. alienware 15 de 965m var ama o da 4000 lira falan yurt dışından ebay üzerinden alırsam... sizce aradaki 500-600 lira fark değer mi ? iyi günler.

iki pc nin linkini paylaşırsan daha güzel olur dostum
  • SMTZHR kullanıcısına yanıt
    şu an için mini itx sistem de düşünmüyor değilim... bu arada bilgisayarın linkini atarım atmasına da dolar yüzünden msi ve alienware de baya bir fiyatlar oynuyor...
    o yüzden 2500 tl ye monitör dahil bir mini itx sistem hem daha performanslı ve daha ucuz olacağına karar verdim. zahmet olmazsa sizin bilgilerinizden yararlanmak isterim. öneride bulunursanız iyi olur.
    son olarakta kusura bakmazsanız alienware alpha da bi kenarda duruyor.. beni 4-5 yıl götürebilecek oyunları en yüksek ararlar olmasada high gibi oynatabilecek ve fazla kafamı attırmayacak bir cihaz önerirseniz ya da benim söylediğim cihazlar arasaından bana tavisiyeleriniz olursa sevinirim....
    iyi günler...
  • 965 m çook daha iyi bir kart

• balp1903 B kullanıcısına yanıt
    Hocam bir gelisme var mi herhangi bir cihazda karar kıldınız mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.