Şimdi Ara

Gtx 970 vs R9 390

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartı alacağım ve 2 gündür sıkı bir araştırma içerisindeyim.
    Son vardığım nokta bu oldu.
    VE ayrıca biliyorum bu konu çook açıldı ama neredeyse hepsini okusamda doğru düzgün sonuç alamadım.
    Daha çok Gtx 970 alma taraftarıyım. Sebepleri daha mantıklı geliyor ve ayrıca R9 390 u önerenler 8gb ı gösterdiği için çok güvenmiyorum
    Peki... Sizin öneriniz nedir ?

• 8gb ve 6gb çok gereksiz şeyler 2gb şuan yetiyor 4gb da fazla, 4gb ı kaldıracak gpu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 1 Ocak 2016; 20:20:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hulux

8gb ve 6gb çok gereksiz şeyler 2gb şuan yetiyor 4gb da fazla gb ı kaldıracak gpu yok.

Hocam bunun farkındayım. Dediğim gibi çok araştırdım Gtx 970 in Sebepleri daha mantıklı. O yüzden 970 almayı düşünüyorum
    390 diyenler sadece 8gb yi göstermiş ki o da dediğin gibi gereksiz.
    Genede son kez danışmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akanor -- 1 Ocak 2016; 19:01:58 >
  • R9 390

• quote:

Orijinalden alıntı: tcalpha

R9 390

Hocam kusura bakmayın ama galiba sizin mesleğiniz bu...
    Her konuya bunu yazıyorsunuz "R9 390 "
    Sebeplerini açıklasanız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akanor -- 1 Ocak 2016; 19:32:38 >
  • akanor kullanıcısına yanıt
    Bazı nvidia destekli oyunlar hariç R9 390 önde ayrıca GTX970 in coilwhine , 3.5 GB vram gibi sorunları var.

• quote:

Orijinalden alıntı: akanor

quote:

Orijinalden alıntı: Hulux

8gb ve 6gb çok gereksiz şeyler 2gb şuan yetiyor 4gb da fazla gb ı kaldıracak gpu yok.

Hocam bunun farkındayım. Dediğim gibi çok araştırdım Gtx 970 in Sebepleri daha mantıklı. O yüzden 970 almayı düşünüyorum
    390 diyenler sadece 8gb yi göstermiş ki o da dediğin gibi gereksiz.
    Genede son kez danışmak istedim.

Adam dalga geçmiş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1660 vs RX 580
    5 yıl önce açıldı
    GTX 780 Mİ GTX 970 Mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Rx 580 Vs Gtx 1050 ti
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bazı nvidia destekli oyunlar hariç R9 390 önde ayrıca GTX970 in coilwhine , 3.5 GB vram gibi sorunları var.

Sebeplerini çok yüzeysel açıklıyorsunuz...
    Aaa 8gb ram en iyisi, aa 2fps önde
    Hocam benim araştırmama göre sizin açıkladığınız avantajlar Gtx970 e göre bir avantaj değil.
    8gb en iyisi demek değil
    Bir çok kişinin söylediğine göre 3.5gb hiç bir dert yaratmıyor yani bu bir sorun değil. 3.5gb olayı Kullanıcıların kandırılmasıdır
    CW olayını bir çok 970 kullanıcısı yok ya da çok az diyor siz bunu genelleyerek sanki sürekli olan önemli bir sorunmuş gibi aktarıyorsunuz
    Söyleyeceklerim bu kadar. Sadece 2-3 fps önde bir kartı nvidanın sağladığı teknoloji, driver desteğine değişmem mi lazım ?
    Gtx 970 OC yapılabilen bir alet ki bunu bir çok kullanıcı deneyerek 390x i bile yeri geldiğinde geçtiğini söylüyor
    Elektrik,ısınma olayı farklı bir konu

Kendi konuma kendim cevap vermiş gibi oldum ama sizin bu şekilde yönlendirmeniz yanlış...
    Ben zaten 2 gün boyunca araştırdım ayrıca fikir sahibi arkadaşların başka şeyler söyleceğini umarak bu konuyu açtım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akanor -- 1 Ocak 2016; 19:52:50 >

R9 390

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7212

• quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

R9 390

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7212

Beni bir yere yönlendirmenize gerek yok :)
    Sebeplerini açıklarsanız sevinirim.
    Değerlendirmene göre değişir.Mesela nvidia ayarlarını kapatıp test ettiğimizde r9 390 10 fps daha iyi sonuç veriyor ama nvidia ayarlarını açınca iş tam tersine dönüyor ve 10 fps daha iyi sonuç alıyor gtx 970 yani nasıl oyunları oynayacağına göre kart seçmelisiniz.

Blader sen bu konuyu baya baya nvida fanboy'luğu için açmışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: selçux

Blader sen bu konuyu baya baya nvida fanboy'luğu için açmışsın.

Hocam ben buraya fan boyluğu için gelmedim
    2 gündür sıkı bir şekilde araştırıyorum, Ekran kartı alacağım.
    Burada tavsiye istiyorum.
    Sürekli her konuda bunları yazıyorlar...
    Gerçekten ram bu kadar önemli mi ? Sanırım sürekli ekran kartı bölümünde gezen birisi bunu bilir...
    Ben burada tavsiye istiyorum. Sürekli ama sürekli bunları yazmaları can sıkıcı oluyor.
    Asıl ben değil onlar fanboyluğu yapıyor
  • quote:

quote:

Hocam benim araştırmama göre sizin açıkladığınız avantajlar Gtx970 e göre bir avantaj değil.
    8gb en iyisi demek değil
    Bir çok kişinin söylediğine göre 3.5gb hiç bir dert yaratmıyor yani bu bir sorun değil. 3.5gb olayı Kullanıcıların kandırılmasıdır
    CW olayını bir çok 970 kullanıcısı yok ya da çok az diyor siz bunu genelleyerek sanki sürekli olan önemli bir sorunmuş gibi aktarıyorsunuz
    Söyleyeceklerim bu kadar. Sadece 2-3 fps önde bir kartı nvidanın sağladığı teknoloji, driver desteğine değişmem mi lazım ?
    Gtx 970 OC yapılabilen bir alet ki bunu bir çok kullanıcı deneyerek 390x i bile yeri geldiğinde geçtiğini söylüyor

Kendi konuma kendim cevap vermiş gibi oldum ama sizin bu şekilde yönlendirmeniz yanlış...
    Ben zaten 2 gün boyunca araştırdım ayrıca fikir sahibi arkadaşların başka şeyler söyleceğini umarak bu konuyu açtım...

Git GTX970 al o zaman niye konu açıyorsun

• quote:

quote:

quote:

8gb en iyisi demek değil

Git GTX970 al o zaman niye konu açıyorsun

Hocam ben 970 için yapılan cevapları 390 için burada görmek istedim. Aklımda bazı sorular vardı.
    Neyse karar verdim 970 alacağım. Konu Kilit.

• Hocam bende ayni sonuca vardım. Coil whine sende oldu mu? Ben OC yapmayacagim olmaz diye dusunuyorum sizce? Olur mu

• adam zaten gözüne kestirmiş gtx 970 benim şahsi fikrim amd r9 390 sebeplerine gelirse windows 10 direct 12 felan desteği mantle felan filan zaten uzun zamandır dikkatimi çekiyor millet nvidia nın driverlerinden guncelliğinden bahsediyor adamlar dakka bası driver cıkarıyo bu doğru yalnız millet sunu atlıyor genel olarak ıkı kartta aynı seviyelerde geziniyor oyununa göre değişiyor bazı oyunlarda gtx bazısında r9 one geçiyor bu da demek oluyorki birinin oynatamıyacağı oyunu diğerindede oynayamazsın yani istediğin kadar driver yaz bilmem ne yap aynı bise değişmez öte yandan geçenlerde gtx 750 test sonuclarını incelerken dikkatimden kaçmadı ürünün gtx 750 2gb ram 128 bit arayüzü olmasına rağmen kart bazı oyunları rahat ultra ayarda oynatıyor buda şöyle bir handikap oluşturuyor demekki 1000-2000 tl lik kartta alsan 750-1000 arası kartta alsan driver ile gayet tabi ultrada oyun oynanabiliyor burada firmaların gerekli düzenlemeleri yaptığında iki taraf içinde sölüyorum iki firma içinde düşük seviye bir ekran kartı yani ortalama 500-750 tl seviyesınde bir ekran kartı ile bile çok rahat oyun oynanır (Ps4-Xbox one) sistemleri gibi adamlar sadece sistem basıyor ve sadece yazılım kodları ile oyun üretiliyor ve sıkıntısız oynanabiliyor ama ultra olmasa bile genede oynanbiliyor ps4 gibi şimdi gelelim esas meseleye bu iki karttan hangisi diye gene söliyem bu benim kişisel kararım herhangi bir fanboyluk peşnde değilim bundan 1.5 sene önce r9 280x toxic aldım ikinci el garantisinin bitmesıne son 10 gün kala kartın 1 fanından ses gelmeye basladı garanti kapsamında gönderdim kartı 10-15 bekleme sürecinden sonra karta iade çıktı vatan faturalı idi benden önceki sahibi sagolsun yarı fiyatına aldığım kartımı iki katı fiyatına iade aldım benim için kendi adıma iyi birşey oldugunu düşünerek ikinci kartımıda bunu etkisiyle direkt r9 dan yana kullanacagım kısacası cebimden hangi kart daha az para cekiyosa ona yoneleceğim şimdi bazı arkadaşların sesini duyar gibi yim biz bosunamı 4k destekli kart aldık yok 4000-5000 tl yi boşunamı bayıldık felan diye kesinlikle böle bişey söz konusu değil verdiğiğniz fiyatlı kartlar parasını hakediyordur ama benim kastım minimum bütçe ile kartın eninde sonunda o oyunu bi şekilde optimize edilerek oynanması iki firma içinde aynı şey geçerli şu durumda işler eskisi gibi değil amd tarafında driver cıkarmak zorunda kalıyorlar artık sosyal ortam forumlar çok geliştiği için tarafsız kalamıyor sonuç iki firmada su an driver konusunda (kendi fikrim) hemen hemen aynı seviyeye geldiler amd biraz geri kalmış olsa bile crimsonla ve yeni yazılım ekibi ile devrede olacaklarını söylüyorlar buda artık yazılım sorunlarının kronik olmaktan çıkıp olabilir seviyesıne geldiğinden dolayı yukarıda bahsettiğim iade süreci ve cebimden çıkacak paranın azlığı sebebi ile R9 390 diye düşünüyorum zaten gtx 970 de alsanız yada r9 390 da farketmez 2 seneyi geçmeden üzülmeye başlayacaksınız ben şahsen yaşadım r9 280x ile beraber o zaman r9 290-r9 209x te gözüm vardı şimdi maalesef para etmiyorlar yeni nesil ekran kartlarına göre revize olayını disarıda tutarsak hemen hemen yaşanacak algı bu yönde olacak 2 yılı bulmadan kartlarımızı değişmemizi isteyecek sistem hiç şüpeniz olmasın bu arada kesinlikle amd taraftarı değilim nvidia dan daha az bahsedilen özellikleri olduğu için bazı ek çıkan özelliklerinden bahsetme ihtiyacı duydum....çok uzattım kalın sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 1 Ocak 2016; 22:29:57 >

• Model model düşünseniz bu kadar sıkıntı çıkmaz : 850 liraya en iyi kart 2.elde 290x dir. 1100 liraya en iyi sıfır kartta 290x dir.

Ama sıfır 1400 liraya kart alacaksan 970 den şaşmıcan 3.5 gb ram 1080p de sorun yapmaz 4k ya zaten yetmez bu kartlar.Ram dolayısıyla önemli değil. 1400 lira veripte çok güç çeken muadili 970 e göre çok ısınan vede overclock performansı çok kötü olan
    390 390x alınmaz.

Ha ne var 1400 küsür verdikten sonra 970 de almam 980 lere bakar benim gözüm. 2.el tabi garantili filan üste birazda para ekleyip.
    Nvidia nında atininde bazı kartları aynı fiyat segmentlerinde üstün oldukları var geride kaldıkları var.

Ama genel olarak diyebilirimki giriş orta ve üst altı kartlarda kesinlikle amd fiyat performans oranı çok çok iyiyken üst seviye kartlarda
    970 den itibaren nvidia nın ezici üstünlüğü var. 390 390x ve hatta fury kartlar hem çok pahalı nvidia emsalleri kadar fiyatları hemde o emsallerinden çok elektrik tüketip çok ısınırken performansta geriler.

Üst seviye kart alacak arkadaşlara nacizane nvidia dan şaşmamalarını tavsiye ederim=)

Ama alt ve orta seviyede 270 270x 280 280x 380 380x gibi kartlar fiyatlarına göre nividadaki emsallerinden daha avantajlılar bence. Hele artık üst altı diyebileceğimiz 290 290x ler fiyatlarına göre performansları ile harbiden çok çok iyiler =)
    Yani markacı olmamak lazım herhalde yaw paranla en iyi hangi modelse alacağın onu bulmaya çalışmak daha faydanıza olur bence=)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemesis-cpa -- 1 Ocak 2016; 22:37:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: UberJager90

Hocam bende ayni sonuca vardım. Coil whine sende oldu mu? Ben OC yapmayacagim olmaz diye dusunuyorum sizce? Olur mu

Hocam daha almadım. Ama Coil whine dert edilecek bir sorun değil...
    Anladığım kadarıyla bazı ürünlerde bu sorun gözüküyormuş o da "dert" edilecek kadar değil
    Bir çok forumda bu konu mevcut sadece bazı modellerde geçerli olan bi durum.
    Ayrıca böyle bir sorun oluşursa aldığın mağazaya geri garanti kapsamında verebilirsin diye biliyorum.
    Yarın alacağım elime ne zaman ulaşır bilemem gelince detaylı bilgi veririm :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nemesis-cpa

Model model düşünseniz bu kadar sıkıntı çıkmaz : 850 liraya en iyi kart 2.elde 290x dir. 1100 liraya en iyi sıfır kartta 290x dir.

Ama sıfır 1400 liraya kart alacaksan 970 den şaşmıcan 3.5 gb ram 1080p de sorun yapmaz 4k ya zaten yetmez bu kartlar.Ram dolayısıyla önemli değil. 1400 lira veripte çok güç çeken muadili 970 e göre çok ısınan vede overclock performansı çok kötü olan
    390 390x alınmaz.

Ha ne var 1400 küsür verdikten sonra 970 de almam 980 lere bakar benim gözüm. 2.el tabi garantili filan üste birazda para ekleyip.
    Nvidia nında atininde bazı kartları aynı fiyat segmentlerinde üstün oldukları var geride kaldıkları var.

Ama genel olarak diyebilirimki giriş orta ve üst altı kartlarda kesinlikle amd fiyat performans oranı çok çok iyiyken üst seviye kartlarda
    970 den itibaren nvidia nın ezici üstünlüğü var. 390 390x ve hatta fury kartlar hem çok pahalı nvidia emsalleri kadar fiyatları hemde o emsallerinden çok elektrik tüketip çok ısınırken performansta geriler.

Üst seviye kart alacak arkadaşlara nacizane nvidia dan şaşmamalarını tavsiye ederim=)

Ama alt ve orta seviyede 270 270x 280 280x 380 380x gibi kartlar fiyatlarına göre nividadaki emsallerinden daha avantajlılar bence. Hele artık üst altı diyebileceğimiz 290 290x ler fiyatlarına göre performansları ile harbiden çok çok iyiler =)
    Yani markacı olmamak lazım herhalde yaw paranla en iyi hangi modelse alacağın onu bulmaya çalışmak daha faydanıza olur bence=)

Yorumun için çok teşekkür ederim hocam. Çok açıklayıcı oldu.
    Bütçeyi çok zorlamak istemiyorum sanırım beni 970 yeterince idare edecektir.
    Ayrıca OC yapınca 980 nin gücüne yaklaşıyormuş diyorlar. Çok önemli değil gerçi...
    Kararımı 970 yönünde verdim. Yarın büyük ihtimal sipariş ederim. Ayrıca hocam 980 alsak bile arada çok fark var mı ?
    Mutlaka fark vardır ama diğer türlüsünde gerek yok bence arada çok büyük bi nesil farkı olacağını sanmıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akanor -- 1 Ocak 2016; 22:48:01 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.