Şimdi Ara

GTX 970 yerine ne alabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence 3xx serisini bekle hem 970 e alternatifler dogar hem de nvidia indirime gider

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3xx bekleyebiliyosan bekle ama yok ben şimdi alcam dersen GTX 970 öneririm vram sorunu olsada r9 290'dan daha iyi bir kart

• diegorian kullanıcısına yanıt
    Microsoft tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan dökümana göre firma piyasadaki mevcut ekran kartı ve grafik birimlerini Tier 1, Tier2 ve Tier 3 olarak üç ana kategoriye ayırmış. Buna göre Tier 1 kapsamına giren kartlar ve GPU’lar Dx 12 destekli oyunları çalıştırabilecekler ama Dx 12’nin nimetlerinden pek fazla yararlanamayacaklar. Tier 2 ise bazı eksiliklere rağmen Dx 12’yi büyük oranda desteklerken Tier 3 sınıfına girneler ise Dx 12’nin tüm nimetlerinden yararlanabilecek.

TIER 1: Intel Haswell ve Broadwell IGP( HD4000 ve 5000) , NVidia Fermi-Kepler-Maxwell 1 mimarisi ( Geforce GTS 450 ve GTX 970 Arası )
    TIER 2: Nvidia Maxwell 2 mimarisi ( GTX 970 ve üzeri )
    TIER 3: XBox One, AMD GCN mimarili ekran kartları ( HD7000 ve üzeri tüm AMD kartlar ve A-7000 serisi APU’lar )

Buna dayanarak söyledim.Donanımsal kısmını bilemiyorum Zaten arkadaşın acelesi yoksa 300 serisini beklesin çok daha iyi olur.O tam manasıyla destek verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsntrk -- 17 Mart 2015; 17:37:02 >

• EarlyGameSUCKS E kullanıcısına yanıt
    Sapphire R9 290X TRI-X Edition GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı
  • EarlyGameSUCKS E kullanıcısına yanıt
    şu an o kartın alternatifi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsntrk

Microsoft tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan dökümana göre firma piyasadaki mevcut ekran kartı ve grafik birimlerini Tier 1, Tier2 ve Tier 3 olarak üç ana kategoriye ayırmış. Buna göre Tier 1 kapsamına giren kartlar ve GPU’lar Dx 12 destekli oyunları çalıştırabilecekler ama Dx 12’nin nimetlerinden pek fazla yararlanamayacaklar. Tier 2 ise bazı eksiliklere rağmen Dx 12’yi büyük oranda desteklerken Tier 3 sınıfına girneler ise Dx 12’nin tüm nimetlerinden yararlanabilecek.

TIER 1: Intel Haswell ve Broadwell IGP( HD4000 ve 5000) , NVidia Fermi-Kepler-Maxwell 1 mimarisi ( Geforce GTS 450 ve GTX 970 Arası )
    TIER 3: XBox One, AMD GCN mimarili ekran kartları ( HD7000 ve üzeri tüm AMD kartlar ve A-7000 serisi APU’lar )

Buna dayanarak söyledim.Donanımsal kısmını bilemiyorum Zaten arkadaşın acelesi yoksa 300 serisini beklesin çok daha iyi olur.O tam manasıyla destek verecektir.

senin aklın mantığın böyle birşey olabileceğini alıyormu gerçekten?
    nvidia malmı amd gibi bi firmaya böyle ayrımcılık yapılmasına izin verecek?
    oradan buradan duyduğunuz asılsız komik şeyleri dayanak gösteripde paylaşmayın çünkü nvidia'yı bu duruma düşürecek firma yeryüzünde yok.

• r9 290 veya r9 290x .
  • quote:

Orijinalden alıntı: EarlyGameSUCKS

Arkadaşlar malum GTX970 lerde 3.5 gb sorunu var ancak ben çok merak ediyorum o fiyata yada daha uygun o performansta bir ekran kartı var mı? AMD yada Nvidia farketmez performansları arasında büyük farklar olmasın yeterli.

Gtx 970 fiyatina onla denk bir ekran karti yok ve piyasadaki en iyi f/p ekran karti. Fanboy değilim.

• Pardon beyler yanlis konuya girmisim

• yukarda bi arkadaş gayet güzel demiş. ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. amd nin ucuz olmasının tabiki belli başlı kalite sebepleri var. fakat bu demek değildir ki amd kötü kart yapıyor. fakat ben driver desteğine, harcadığı güce vs. önem veren biri olarak 970 in amd tarafında çok yönlü düşündüğümüz taktirde bir rakibi olduğunu sanmıyorum. fakat amd daha hamlesini yapmadı 900 serisi üzerine. bekleyelim ve görelim derim.
    not: fanboyum.
  • Usutuplu konuşmayı öğren önce asabiyet yaratma bende Microsoft xbox'ın sahibi olduğu ve xbox'da amd kartlar kullandığı için önceliği amd tarafına vermiştir genç,anlatabiliyor muyum?Zaten dx12 desteği nvidiaya çıkmıyor yada yararlanamayacak demiyorum,bazı şeylerden mahrum bırakılacak altı üstü.Sonuçta nvidia'da etkisi ciddi ölçüde görülecek.

Mesaj yazarken dikkat et bundan sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsntrk -- 17 Mart 2015; 20:08:44 >
  • Gcn tier 3 destekleme işini xboxtan bakarak anlayabilirsiniz zor iş değil.Tabiki donanım olarak desteklemeyecek. 290 290x zaten dx 11.1 kartları.Yazılımla desteklenceği belirtildi.Diğer taraftan 300 serisi donanım destekli gelicek.Aynı şekilde nvidianın yakın sürede çıkmış bütün kartlarıda donanım veya yazılımla dx 12 yi destekleyecek.Yani o destekler bu desteklemez konularını artık bitirmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheHorse

Performans olarak çok bir fark olcağını sanmıyorum. Amd yi bu yönden seviyorum. İşine ucuza yapıyor ama GTX 970 e kafa tutabiliyor. Gtx 970 performans olarak daha iyi olsada soğutma, görünüm bakımından R9 290 diyorum ve kesinlikle AMD fanboyluğu yamıyorum. Birde bişey söyleyeceğim hocam. R9 290 1000 lira en ucuzu, GTX 970 1300. Simdi mantıklı dusunun. arada 300 tl fiyat farkı neden olabilir ? tabiki AMD biryerlerden kısmak zorunda. ZATEN AMD R9 290'ı 1300 lira fiyatla üretseydi NVDİA kadar kaliteli olurdu. Adam Fiyat performans ürünü yapıor tabiki Nvdia gibi iyi Olamaz. Son Olarak;

GTX 970 yerine ne alabilirim?

En ucuz gtx 970 1300 lira değil sallama.1150 liraya galax exoc ve zotac var.Ayrıca r9 290 dediğin kart gtx 970in gerisinde.290x 1300 lira en ucuzu, o bile geri kalıyor yerine göre.Soğutma olarak amdyi savunman ayrı garip.Enerji tüketimi desen yine nvidia önde.Yazdıklarının gerçeklerle alakası yok.r9 290a bin lira verdikten sonra yüz lira daha var çok daha iyi olan gtx 970i al.Amdnin üst segment kartlarının neresi fp açıla da bilelim bari o kadar sallamışsın

• quote:

Usutuplu konuşmayı öğren önce asabiyet yaratma bende Microsoft xbox'ın sahibi olduğu ve xbox'da amd kartlar kullandığı için önceliği amd tarafına vermiştir genç,anlatabiliyor muyum?Zaten dx12 desteği nvidiaya çıkmıyor yada yararlanamayacak demiyorum,bazı şeylerden mahrum bırakılacak altı üstü.Sonuçta nvidia'da etkisi ciddi ölçüde görülecek.

Mesaj yazarken dikkat et bundan sonra.

ciddiye alınacak insan var alınmayacak insan var.kalkıp böyle birşey paylaştığına göre ciddiye alınacak bir tip değilsin "ağır abi".
    pazar payının %70'ine yakınını elinde bulunduran nvidia gibi bir şirketi değil microsoft,abd hükümete gelse bahsettiğin duruma düşüremez.
    driverlarını bile doğru düzgün,sorunsuz çıkaramayan amd'ye bu şekilde bir kıyak geçilecek,onlarda bu komikliğe istinaden pazar payını yükseltecek öylemi?....

• Ciddiye almıyorsan yazma kardeşim allah allah
    Aynen dediğin gibi.Dx12 ve 300 serisi bi çıksın,unutma bana bir daha yaz ok?Görüşürüz o zaman
  • quote:

Ciddiye almıyorsan yazma kardeşim allah allah
    Aynen dediğin gibi.Dx12 ve 300 serisi bi çıksın,unutma bana bir daha yaz ok?Görüşürüz o zaman

unutmassam yazarım merak etme.
    ne ar-ge'de adamları geçebileceksin,ne yazılım'da ne donanım'da adamlara yaklaşabileceksin,çıkardığın driver bile başlı başına sorun kaynağı olacak,tdp ve ısı değerlerin almış başını gitmiş mağara teknolojisindesin ondan sonra kalkıcaksın directx'den medet umar hale geleceksin.
    böyle birşey yok,bu kadar kolay değil.adamlar sana her kulvarda takacak,sen microsoft'a sırtını dayayacan,neymiş direct x 12'de düşük destekmiş....

kurdun ağzına'da bant çekelimde hiç karşılık veremesin.
    hiçbir markanın,firmanın,kuruluşun fanı olmadım,olmamda kimsenin babasının şirketleri değil tartıştığımız yerler.ben şunun bunun fanboy'uyum diyen de gerizekalının önde gidenidir orası tartışma götürmez.
    ama realist olmak lazım,olacak şey var olmayacak şey var,sezarın hakkı sezara.

• İyiki fanboy değilsin haa.Amd'ci abiler duymasın.Nvidia'yı göklere çıkarıp,amd'Yi yerin dibine batırma ne zevk veriyor insanlara?Adamlar kendini tatmin eder gibi devamlı aynı şeyi söylüyorlar.Lafım sana değil diyecem ama sende aynı kafadasın..
  • quote:

İyiki fanboy değilsin haa.Amd'ci abiler duymasın.Nvidia'yı göklere çıkarıp,amd'Yi yerin dibine batırma ne zevk veriyor insanlara?Adamlar kendini tatmin eder gibi devamlı aynı şeyi söylüyorlar.Lafım sana değil diyecem ama sende aynı kafadasın..

kesinlikle bahsettiğin gibi düşünmüyorum.
    sadece hak edenin başarılı olması gerektiğini savunuyorum.
  • quote:

Şu tabloya bakarsak, 900'lerin donanımsal 12.1, GCN 1.1 kartların donanımsal 12.0 olduğu görülüyor. GCN 1.0 ise, tam 12.0 değil (ancak GTX 700'den ileri olabilir).

GTX 970 yerine ne alabilirim? GTX 970 yerine ne alabilirim?

Bu bilgiler kesin mi veya tam olarak donanım desteğini mi ifade ediyor, emin değilim. Wiki'ye baktığımda, GCN 1.1'in tam Dx12 olmadığı yazılmış; ama 12.0-12.1 belirsizliğiyle de alakalı olabilir(12.1 özelliklerin 12.0 sanılması, gibi).
    Kartların donanım desteği ne kadar gerekli, o da tartışılır. Dx12'nin esnekliği sayesinde, oyunlar uzun bir süre, yazılım yolunu tercih edebilir.

Rubisco'yu haberdar edeyim. Özet halinde, son durumu yazarsa iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Mart 2015; 1:28:48 >

• %100 kesin olmaması lazım, detayı işleyişi tam tamamlanmamış şeyler var daha.

Mesela AMD'nin UAV limitlerinin nereden nasıl oluştuğunu bulamıyorum (UAV mantıksal yapı, dx >> driver >> donanım komutu). Veya conservative rasterization'ı neden destekleyemeceğini açıklayacak bi donanım komutu farklılığı bulamıyorum. Sorduğum elemanlar cevap vermedi.

Herşeyin temeli, en geniş donanıma göre hazırlanır diye varsayarsak, Fermi taban olacak diye bakmak lazım. O zman da kimin ne desteklediğinin bi önemi kalmıyor.

Donanım desteği denen şey, API'nin driverdan istediği şeyin, driverın donanım komutlarıyla kabul edilebilir bi perf seviyesinde implmente edebilmesiyle alakalı. Fermi'de aynı şeyi implemente etmeye kalktığında register baskısından cache erişimine kadar yeterli perf ile yetişmemesi, sonuç olarak da perfi düşürmek istemiyorsan daha az oranda sunumak ile ilgili. Dönüp dolaşıp neticede donanım API'nin o özelliğini desteklemiyor, az-limitli destekliyor diye kesip atılabilir. Öte yandan AMD tarafında ISA ile ilgili döküman vs. faln da var, mimari detayları bi yere kadar açık. Hala Tahiti'de olmayıp Tonga'da olan ne var da o tabloda Tiled tier2'yi desteklemez diyor bulamadım ben.

Öbür taraftan da, Fermi limitinden hareket edilse bile yapılabilecek tonla şey var hala(oyunlar Fermi temelinden yapılır diye varsayarsak). Milletin burda benimki destekli seninki değil yoluna girmesi doğru değil.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.