beyler ben kartı garantiye göndermeye üşeniyorum.kartın içi doldu fan hızını açıyorum hava kanallardan gecemiyo aynen fanın döndügü boşluktan dışarı cıkıyo aynı sorunla karılasan birileri varsa bi akıl versin tesekkurler
Sorunu tam anlamadım. Tozmu doldu içi? Eğer toz dolduysa, bir elektirkli süpürgeyle çekebilirsiniz.
bir kompresorla ufleyin.
quote:
Orijinalden alıntı: cathedral
bir kompresorla ufleyin.
Yalnız fanların kompresör gücüyle dönmesini engelleyin. (Tutun vs.)
Kartı eline al ve üfle...
ben komple pc yi bununla temizliyorum.
55 liraya almıştım 3 ay evvel.tavsiye ederim
quote:
Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))
ben komple pc yi bununla temizliyorum.
55 liraya almıştım 3 ay evvel.tavsiye ederim
bu aletler 600-800-1000w lık olanları var peki normal işyerlerindeki tabanca kompressörler kadar basınçlı bir hava verebiliyorlar mı. yoksa ucundan eliktrik süpürgesi gibi dışarı çok basınçlı olmayan hava mı üflüyo? . @zenderlen Kopmressörü olan bir işyeri veya bir kamyon tır fln bulup kartı temizlemen en sağlıklısı belki benzincilerdeki lastik şişirme kompresörleri de işini görebilir. elektrik spürgesi tam bir temizlik sağlayamıyor eğer garanti durumu geçmişse son ihtimal soğutucuyu söküp de temizleyebilirsin.
bu aletler 600-800-1000w lık olanları var peki normal işyerlerindeki tabanca kompressörler kadar basınçlı bir hava verebiliyorlar mı. yoksa ucundan eliktrik süpürgesi gibi dışarı çok basınçlı olmayan hava mı üflüyo? . @zenderlen Kopmressörü olan bir işyeri veya bir kamyon tır fln bulup kartı temizlemen en sağlıklısı belki benzincilerdeki lastik şişirme kompresörleri de işini görebilir. elektrik spürgesi tam bir temizlik sağlayamıyor eğer garanti durumu geçmişse son ihtimal soğutucuyu söküp de temizleyebilirsin.
İşyeri ve kamyon gibi yerlerde kullanılan sistemler basınçlı tanktan havayı alır. Basınçlı tanklarda kullanıma bağlı olarak sıvı birikimi olur ve de genelde her gün haftada bir kez felan o sıvıyı boşaltırlar. Bunu yapabilmek için tank komple boşaltılması gerekiyor. Eğer ki kullanılacak sistemin suyu boşaltılmadıysa sıvı zerrecikleri karta gelir ki bu da kart açısından pek sağlıklı olmaz.
Bu yüzden (((TeAcHeR))) nickli arkadaşın gösterdiği cihaz daha sağlıklı. Bir de yüksek basınçlı hafa elektronik kartlar için ayrı bir tehlike daha içerir. O kadar basınçlı hava yüzey alanı büyük olan soğutucu gibi komponentlere geldiğinde soğutucunun bağlı olduğu elektronik devre elemanlarının lehimlerine zarar verebilir.
Daha basit bir çözüm olarak size şunu önerebilirim. Tanıdığınız bir berber varsa onun saç kurutma makinesini kullanabilirsiniz. 1000-1500Wattlık saç kurutma makineleri gayet iyi hava üflüyor. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Bu saç kurutma makinelerinde 2 adet düğme oluyor. Bir tanesi sıcaklık için bir tanesi de hava hızı için. Sıcaklık anahtarı ile ısıtıcıları kapatmanız kart sağlığı açısından iyi olacaktır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme