Şimdi Ara

GTX460 alıcam ama çok ısınıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 8800 gt mi satıyorum. Yeni ekran kartı alıcam ama kararsız kaldım.
    bütçem az olduğu için 2. el düşünüyorum.
    Forumda herkes GTX460 diyor. Fakat ısı sorunundan çekiniyoruum.
    Eğer sorun olursa uğraşmak istemiyorum.
    Sizin tavsiyeniz nedir?
    8800 GT den 460gtx veya ayarında bir karta geçmek bana cidden performans anlamında DEVRİM yaşatır mı?
    8800 GT ile hala herşeyi full oynuyorum.

• 8800GT ile herşeyi full oynuyorsan bence alma GTX460 performans olarak daha üstün bide Isınmadan bahsetmiş Isınma Sorunu Yaşamazsın.
  • 8800GT den GTX460 a geçiş elbette büyük fark yaratır.

Isı sorunu yoktur. Referans tasarım olanlar biraz daha fazla ısınır ama giga msı asus v.s. diğer markaların özel soğutuculu modellerinde ısı sorunu yok.
  • Eğer 8800GT performansından memnunsanız nanometrik küçülmeyi beklemeniz daha iyi olur.
    Ama yetersiz geliyorsa GTX460 iyi seçim olur, piyasadakilerin hemen hemen hepsi özel soğutmalı model zaten ısınma sorunu olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Eğer 8800GT performansından memnunsanız nanometrik küçülmeyi beklemeniz daha iyi olur.
    Ama yetersiz geliyorsa GTX460 iyi seçim olur, piyasadakilerin hemen hemen hepsi özel soğutmalı model zaten ısınma sorunu olmaz.
    2. el alıcaksınız gigabyte oc msi twin froz. gibi çift fanlı ürünlere bakın tek fanlı çeşitlere göre daha az ısınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

2. el alıcaksınız gigabyte oc msi twin froz. gibi çift fanlı ürünlere bakın tek fanlı çeşitlere göre daha az ısınır.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. Bende Gigabyte düşünyorum. cidden fiyatı da iyi 2 fanlı soğutması var.
    Oyunlarda sadece Crysis Warhead de yavaşlamayı fark ettim. gerçi onu da moniterö değiştirince
    1980 x 1080 yapınca oldu. 1280 x 1024 de hızlıydı o da.
    neyse artık. kartı satışını tamamlayınca 460gtx e geçicem en az 2 kat hızlı bir kart olmasını umuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

8800GT den GTX460 a geçiş elbette büyük fark yaratır.

Isı sorunu yoktur. Referans tasarım olanlar biraz daha fazla ısınır ama giga msı asus v.s. diğer markaların özel soğutuculu modellerinde ısı sorunu yok.

Buarada referans derken, @MÜŞAVİR'in blower tipi fan kullanılan tasarımı kasdettiğini de belirtelim. Bu konuda da genel olarak sabıkalı olan model Zotac'ın GTX460'ıdır. Yani o kart çok ısınır, sitede incelemesi var. Sonra ardından Inno3d'nin kartı gelmekte ve son olarak da benzer tasarımı kullanan Evga GTX460 vardır. Bunlar haricinde Palit'in GTX460'ı da genel olarak soğutucu konusunda referans tasarım olmadığı halde başarısız bulunanlardandır.

Benim de tavsiyem MSI, Gigabyte, Asus, Leadtek gibi firmaların kartlarına yönelmenizdir. Buarada sakın SE isimli modellere yaklaşmayın. Hızı düşürülmüş kartlardır. Sizin almanız gereken ilk çıkan 1 GB'lık modellerdir.

Yine de belirteyim, forumdaki reklamlara bakınca HD5850'nin 380 Lira seviyesinde olduğu görülmektedir. Performansı, oc potansiyeli, güç tüketimi, çalışma sıcaklığı, sessizliği ve fiyatı ile oldukça ilgi çeken bir karttır. GTX460'ın bir gömlek üstüdür ve şuan aynı fiyata satılmakta. Bence bu kartı da gözden geçirmelisiniz.

http://www.superpazar.com/H585FN1GD-1GB-Ati-HD5850DDR5PCI-Ex256BitFull-HD-1080pDual-DVIDisplay-Port,PR-2373.html

http://www.teknofiyat.com/?search=hd+5850&altlimit=&ustlimit=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 12 Mart 2011; 13:40:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

8800GT den GTX460 a geçiş elbette büyük fark yaratır.

Buarada referans derken, @MÜŞAVİR'in blower tipi fan kullanılan tasarımı kasdettiğini de belirtelim. Bu konuda da genel olarak sabıkalı olan model Zotac'ın GTX460'ıdır. Yani o kart çok ısınır, sitede incelemesi var. Sonra ardından Inno3d'nin kartı gelmekte ve son olarak da benzer tasarımı kullanan Evga GTX460 vardır. Bunlar haricinde Palit'in GTX460'ı da genel olarak soğutucu konusunda referans tasarım olmadığı halde başarısız bulunanlardandır.

Benim de tavsiyem MSI, Gigabyte, Asus, Leadtek gibi firmaların kartlarına yönelmenizdir. Buarada sakın SE isimli modellere yaklaşmayın. Hızı düşürülmüş kartlardır. Sizin almanız gereken ilk çıkan 1 GB'lık modellerdir.

Yine de belirteyim, forumdaki reklamlara bakınca HD5850'nin 380 Lira seviyesinde olduğu görülmektedir. Performansı, oc potansiyeli, güç tüketimi, çalışma sıcaklığı, sessizliği ve fiyatı ile oldukça ilgi çeken bir karttır. GTX460'ın bir gömlek üstüdür ve şuan aynı fiyata satılmakta. Bence bu kartı da gözden geçirmelisiniz.

http://www.superpazar.com/H585FN1GD-1GB-Ati-HD5850DDR5PCI-Ex256BitFull-HD-1080pDual-DVIDisplay-Port,PR-2373.html

http://www.teknofiyat.com/?search=hd+5850&altlimit=&ustlimit=

Alıntıları Göster
    M@U bilgiler içi tşk ederim.

ATİ nin kartını da düşünüyorum. bir inceleyim.
    Nvidia ya takıldık hep. oyun performansı nasıl bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Velasew06

M@U bilgiler içi tşk ederim.

ATİ nin kartını da düşünüyorum. bir inceleyim.
    Nvidia ya takıldık hep. oyun performansı nasıl bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    8800'den GTX 460'a geçiş farkı: Tıklayın

• quote:

Orijinalden alıntı: B3lmondo

8800'den GTX 460'a geçiş farkı: Tıklayın

Alıntıları Göster
    900/4400 de OC kullanıyorum max sıcaklık 75-77 derece kasa havalandırması iyi olması lazım ama

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

900/4400 de OC kullanıyorum max sıcaklık 75-77 derece kasa havalandırması iyi olması lazım ama

Alıntıları Göster
    hocam herşeyi ful oynuyor isen ne gibi bir devrim bekliyorsun??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

• quote:

Crysis 1'i mod'lu oynamak, Crysis 2'yi de Hardcore'da akıcı oynamak belki devrim niteliğinde bir deneyim yaşatabilir. Yoksa bu tip kartlarla pek de devrim yaşanmıyor.

Eski kartlarımı genelde yakınlarıma satarım. Vatandaşın birine GF2 MX400 kullanırken sistemini yenileyip benim 7600gt'yi taktığımda, adam ağlamaklı olmuştu Most Wanted'ı oynarken, tabi ben de o sıra 7600gt'den x1950xt'ye geçiyordum. Ama MX400'den 7600gt'ye geçen adamın yerine koyun kendinizi. Nasıl bir devrimdir. Adam resmen çağ atlamıştı. Sonra da yine benden 9600gt almıştı. Bu da 2. bir devrim sayılabilir ancak çok büyük bir hadise değil. Açıkcası 8800gt'den GTX460'a geçmek de 7600gt'den 9600gt'ye geçmek gibi.

• quote:

quote:

Crysis 1'i mod'lu oynamak, Crysis 2'yi de Hardcore'da akıcı oynamak belki devrim niteliğinde bir deneyim yaşatabilir. Yoksa bu tip kartlarla pek de devrim yaşanmıyor.

Eski kartlarımı genelde yakınlarıma satarım. Vatandaşın birine GF2 MX400 kullanırken sistemini yenileyip benim 7600gt'yi taktığımda, adam ağlamaklı olmuştu Most Wanted'ı oynarken, tabi ben de o sıra 7600gt'den x1950xt'ye geçiyordum. Ama MX400'den 7600gt'ye geçen adamın yerine koyun kendinizi. Nasıl bir devrimdir. Adam resmen çağ atlamıştı. Sonra da yine benden 9600gt almıştı. Bu da 2. bir devrim sayılabilir ancak çok büyük bir hadise değil. Açıkcası 8800gt'den GTX460'a geçmek de 7600gt'den 9600gt'ye geçmek gibi.

MX400 ile MW'nin nasıl oynandığı hatırladım da anılarım depreşti Hele hele Carbon tam bir fanteziydi. Kart desteklemediği halde açardı oyunu. Rengarenk gösterirdi dokuları. Youtube'dan Mx400 NFS Carbon videolarına bakın ne demek istediğimi anlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

quote:

quote:

MX400 ile MW'nin nasıl oynandığı hatırladım da anılarım depreşti Hele hele Carbon tam bir fanteziydi. Kart desteklemediği halde açardı oyunu. Rengarenk gösterirdi dokuları. Youtube'dan Mx400 NFS Carbon videolarına bakın ne demek istediğimi anlarsınız.

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

Alıntıları Göster
    vaayyyy dehşet oynatıyor muşşş

• FX5200 ile DOOM 3 zamanlarım depreşti 1den.((
  • quote:

Orijinalden alıntı: NecroCyber-777

FX5200 ile DOOM 3 zamanlarım depreşti 1den.((
    Full oyunuyorum derken dediğim gib Crysis Warhead de sadece kasılma donma olaylarını gördüm.

DEvrim dediğim mesela

Call of Juarez 2 - Farcry 2 - GTA5 - Witcher 2 - TDU2 - NFS serisi gibi kasan oyunlarda

1980 x 1080 çözünürlükte 4X AA açıp 50 - 60 framelerde oyunu oynayabiliyorsam benim için işte devrim olur 400 tl ye değmiş derim.

Ama bunları bu kart bana sağlamazsa o zaman 8800 GT den aman aman bir fark yok derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Velasew06

Full oyunuyorum derken dediğim gib Crysis Warhead de sadece kasılma donma olaylarını gördüm.

DEvrim dediğim mesela

Call of Juarez 2 - Farcry 2 - GTA5 - Witcher 2 - TDU2 - NFS serisi gibi kasan oyunlarda

1980 x 1080 çözünürlükte 4X AA açıp 50 - 60 framelerde oyunu oynayabiliyorsam benim için işte devrim olur 400 tl ye değmiş derim.

Ama bunları bu kart bana sağlamazsa o zaman 8800 GT den aman aman bir fark yok derim.

Alıntıları Göster
    400TL ye devrim bekliyorsan 1000TL (ve üzeri) olan GTX 580 veya üstlerine sahip olanlar ne beklesin...

• quote:

Orijinalden alıntı: B3lmondo

400TL ye devrim bekliyorsan 1000TL (ve üzeri) olan GTX 580 veya üstlerine sahip olanlar ne beklesin...

Alıntıları Göster
    devrim olması için eski nesli tamamen gömecek devrim yaratacak bi oyun olması lazım bknz doom-crysis Sm2.0 dan Sm 3.0 a geçiş dx7 den dx9 a geçiş gibi maalesef crysis 1 den beri ole bişe yok dx10-dx11 sm4 felan hepsi balon
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.