Şimdi Ara

GTX470'e GTX480 Bios'u Flash'ladım... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence de yurt dışında fark edilirdi shader, TMU veya ROP 'da açılma durumu olsaydı.

Ama küçük bir ihtimal de olsa atlanmış olma ihtimali var. Konu sahibi birkaç test koyarsa ortaya çıkabilir. Belki haber bile olunur tüm dünyada, bayramlarla kutlanır falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerroner

Bence de yurt dışında fark edilirdi shader, TMU veya ROP 'da açılma durumu olsaydı.

Ama küçük bir ihtimal de olsa atlanmış olma ihtimali var. Konu sahibi birkaç test koyarsa ortaya çıkabilir. Belki haber bile olunur tüm dünyada, bayramlarla kutlanır falan.

İlk AMD işlemcilerde Çekirdek açma başladığında nasıl garipsemiştik ve çok iyi olmuştu belkide nvidia amd'nin taktiğini uyguluyor olabilir karta gtx480 biosu yüklenmesi için Açık kapı bırakmış olabilir diye düşünüyorum tabi sadece bir fikir :)

Yakında ekran kartlarında diğer bileşenleride açabiliriz örnek" GTX 480 mb boyutunu 470de açabiliriz... vs." çok iyi olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Merhaba,

@CoOLMuSTi, kendi kartinizla su GTX 480 hizlarinda performans testini yapma sansiniz yok mu? Yapmadiginiz surece bu konu boyle uzar gider...

Tesekkurler,

Hicks

Elimde 3dmark2006'dan başka bench programı yok, 2k06 zaten saçma bir şekilde işlemci puanından çok etkileniyor, gerçeyi yansıtmıyor.
    "Unigine Heaven DirectX 11 benchmark 2.1" şuan indiriyorum, gtx480 hızlarında test yapar koyarım...
  • Heaven Benchmark v2.1 test sonucu gtx480 değerlerinde alınmıştır...
    @Hicks sizde gtx480 var aynı ayarlarda sizde test yapın karşılaştıralım...

GTX470'e GTX480 Bios'u Flash'ladım...

• karşılaştırma noktamız 480 olmamalı bence, 470in üzerinde elde ettiğimiz herşey kârdır.. kartın shader yada başka bişeyinin açılabildiğini düşünmüyorum.. ama performans artışının nedenine de bir isim koyamıyorum..

@CoOLMuSTi hocam, şimdi eski biosunuzu yükleyip, aynı hızlarda unigine testini yaparsanız herkes aydınlanmış olur, yurtdışındaki örnekleri destekler sonuç almanız dileğiyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 28 Mayıs 2010; 12:53:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

kart iyice canavar oldu desene. bu kartı 5850'ye denk görenler gelsinde kapışsın bakayım. gelip şimdi 5850 oc olmuyor mu gibi tuhaf tuhaf sorular sormayın. sizde oc yi kökleyin gelin

Kökledik geldikGPU puanına dikkat.

• unigineyi 1680 de alsaydin ayni ayarlarda ben gtx 470 ile test yapacaktim

bu arada hd 58xx serisi icin bir paylasim konusu var (guya paylasim)

son 10 sayfaya baktim

2 tane ayarlari gosterilmis oyun testi gerisi 3d mark
  • Merhaba,

Benim GTX 480 ile ayni ayarda test yapmam birsey ifade etmez, donanimlarimiz cok farkli. Musait oldugunuzda sizin orjinal BIOS'u yukleyerek ayni ayarlarda ve hizlarda bir test daha yapmaniz lazim maalesef...

Tesekkurler,

Hicks
  • 1680 çözünürlükte yaptım, @CeFurkan arkadaş bu ayarlarda bench alsın karşılaştıralım, yeniden eski bios'a dön tekrar driver kur (kart farklı olarak algılandığından driver'ı tekrar yenilemek gerekiyor), walla eziyet geliyor...

• GTX480 sahibi arkadaşlar, 1920/1080 yada 1680/1050 Heaven Benchmark 2.1 testi yapın lütfen, kartlarınız stock ayarlarda olsun, aşağı yukarı bize bir sonuç verecektir.
    Resimlerde görüldüğü gibi 1920'de skor:1164, 1680'de skor:1304...
  • quote:

Merhaba,

Benim GTX 480 ile ayni ayarda test yapmam birsey ifade etmez, donanimlarimiz cok farkli. Musait oldugunuzda sizin orjinal BIOS'u yukleyerek ayni ayarlarda ve hizlarda bir test daha yapmaniz lazim maalesef...

Tesekkurler,

Hicks

bios dan işlemcinizin 2 çekirdeğini kapatarak ve coolmusti arkadaşın cpu saat hızlarına çekerek ortalama olarak aynı değerlerde test yapabileceğinizi varsayıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

quote:

Merhaba,

Tesekkurler,

Hicks

bios dan işlemcinizin 2 çekirdeğini kapatarak ve coolmusti arkadaşın cpu saat hızlarına çekerek ortalama olarak aynı değerlerde test yapabileceğinizi varsayıyorum

Merhaba,

RAM hizlarini, timinglerini de esitleyip triple channel'i da devre disi birakmam lazim, bi durumda bile islemci mimarileri ayni degil. Ayrica benim FSB oranlari ayni degil, yani bu iki makinayi boyle ittire kaktira karsilastiralim, siz de bu sonuclara guvenecek misiniz?

Tesekkurler,

Hicks

• quote:

Orijinalden alıntı: CoOLMuSTi

GTX480 sahibi arkadaşlar, 1920/1080 yada 1680/1050 Heaven Benchmark 2.1 testi yapın lütfen, kartlarınız stock ayarlarda olsun, aşağı yukarı bize bir sonuç verecektir.
    Resimlerde görüldüğü gibi 1920'de skor:1164, 1680'de skor:1304...

Oyh. GTX 480'deki fazladan 64 bit veri yolu ve 256 mb RAM miktarını hiçbir BIOS kapayamaz. Daha fazladan ROP, TMU vs da var. Bu yüzden bu iki kart karşılaştırılamaz. Karşılaştırılacak kartlar ise belli. GTX 470 vs 470. Bu yüzden 3 gündür iki GTX 470 karşılaştırılmalı deniyor ama anlayamadınız bir türlü. Konu epic fail oldu resmen.
  • aferin çok iyi bir iş yapmışsın. nvidia mühendisleri aptal olduğu için gtx480 biosunu kullanıp performans artırmak akıllarına gelmemiştir kesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

aferin çok iyi bir iş yapmışsın. nvidia mühendisleri aptal olduğu için gtx480 biosunu kullanıp performans artırmak akıllarına gelmemiştir kesin

heeee he
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

aferin çok iyi bir iş yapmışsın. nvidia mühendisleri aptal olduğu için gtx480 biosunu kullanıp performans artırmak akıllarına gelmemiştir kesin

Burada herkes aptal olduğu için bir sen fark edebildin bunu. Bravo tebrik ederim
  • BENDE PALİT GTS450 SONİC EKRAN KARTI VAR BUNUN AYNISI FABRİKA ÇIKISI BİRAZ DAHA OC LUSU VAR AYNI ÖZELLİKLERİ YAPMAK BİOS ÜZERİNDE YAPMAK İSTİYORUM BANA ADIM ADIM NE YAPMAM GEREKTİGİNİ YAZARMISINZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

hort olacak ama
    http://forum.donanimhaber.com/m_70350623/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70503824

bi derdim var
    gigabyte 470 kartımın biosunu tekrar orjinalini yüklemek istiyorum nasıl yaparım.

teşekkürler

hocam konunuza cevap yazdım, buraya da aynısını yazayım

geçmiş olsun büyük ihtimalle kartınız arızalanmış.2 olay olmuş olabilir.ya gpu kısa devre yaptı, ya da bellekler arızalandı.kartınızın ısıtılması gerekiyor, bellekler arızalandıysa büyük ihtimal kurtulur.gpu kısa devre yaptıysa yapılabilecek bir şey yok...

• Enteresan konuymuş vaktinde. Performans artışının sebebini bulabildiniz mi?

Aslında 3DMark 2006 Perlin Noise veya 3DMark Vantage'ın benzer teorik testi yapılsa konu kapanırmış. O testler direk shader sayısı/hızından etkileniyorlar, vram gecikmesi veya sistem farkı nerdeyse hiç fark oluşturmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Ocak 2013; 19:33:22 >
  • ben zamanında atmışım ama artık uğraşmıyorum bu işlerlerle ama dikkatl yapılırsa çok kolay bir işlem ...her ihtimale karşın yedek ekran kartı bulunması sağlıklı olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.