Şimdi Ara

GTX580 Amp2 mi GTX680 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Konuyu doğru yere mi açtım tam olarak bilmiyorum fakat sizlerin görüşlerinizi almam gereken bir durumdayım.

Şuanda kullandığım sistemim:

Gigabyte EP35C-DS3R
    Core 2 Quad Q9550 (OC Yok)
    Kingston 4x2Gb 800Mhz DDR2
    Axle 9800GT 1GB 256Bit
    WD 3.5" 1TB 7200Rpm Hdd
    ve son olarak 800Watt Psu

Sistemimi yaklaşık olarak 4 sene önce topladım fakat şimdi sistemimi biraz geliştirmek istiyorum ve şuan sıkıntı yaşadığımdan dolayı ilk olarak ekran kartından başlamak istiyorum.

Şimdilik Gtx580 amp2 ve Gtx680 arasında kaldım fiyat olarak aralarında her ne kadar büyük bir fark olmasada
    gtx580 yaklaşık 1 sene önce çıkmış bir ekran kartı fakat 384bit veri yoluna sahip
    gtx680 ise daha yeni teknolojiyle üretilip 256 bit veri yoluna sahip.

Sizce hangisini tercih etmeliyim ve işlemcimle veya donanımımın herhangibir parçasıyla uyumsuzluk yaşarmıyım?

• Bu zamandan sonra GTX580 e para verilmez, kaç bit olduğunun bir önemi yok önemli olan performansı.Zaten şuan GTX680 de fiyatını hak etmiyor onun yerine GTX670 alınması daha mantıklı, forumda "0" ını 800TL ye satan var.Ayrıca alacağınız bu seviyede bir karrtdan tam verim almanız için o işlemcinin en az 4ghz de çalışması gerekir ki o bile bazı durumlarda yetersiz kalabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

Bu zamandan sonra GTX580 e para verilmez, kaç bit olduğunun bir önemi yok önemli olan performansı.Zaten şuan GTX680 de fiyatını hak etmiyor onun yerine GTX670 alınması daha mantıklı, forumda "0" ını 800TL ye satan var.Ayrıca alacağınız bu seviyede bir karrtdan tam verim almanız için o işlemcinin en az 4ghz de çalışması gerekir ki o bile bazı durumlarda yetersiz kalabilir.

yorumunuz için çok teşekkür ederim. Düz gtx670 mi yoksa gtx670in amp veya türevi versiyonlarınımı tercih etmeliyim ? ayrıca gtx670 i tam performansla kullanabilirmiyim?
  • o sisteme gtx580 bile fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertbarlas

quote:

Bu zamandan sonra GTX580 e para verilmez, kaç bit olduğunun bir önemi yok önemli olan performansı.Zaten şuan GTX680 de fiyatını hak etmiyor onun yerine GTX670 alınması daha mantıklı, forumda "0" ını 800TL ye satan var.Ayrıca alacağınız bu seviyede bir karrtdan tam verim almanız için o işlemcinin en az 4ghz de çalışması gerekir ki o bile bazı durumlarda yetersiz kalabilir.

yorumunuz için çok teşekkür ederim. Düz gtx670 mi yoksa gtx670in amp veya türevi versiyonlarınımı tercih etmeliyim ? ayrıca gtx670 i tam performansla kullanabilirmiyim?

fiyat farkı fazla değilse amp olabilir, dediğim gibi tam performans alamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: zalimahmet

o sisteme gtx580 bile fazla

Sistemimi zaten yavaş yavaş yükseltmeyi düşünüyorum fakat öncelik ekran kartında olduğundan dolayı sizlerinde fikirlerinizi soruyorum şuan ki görüntüsünde fazla olduğunu bende az çok anlayabiliyorum tabiki.
  • quote:

quote:

quote:

fiyat farkı fazla değilse amp olabilir, dediğim gibi tam performans alamazsınız.

tam performans alabilmek için sizce neler yapmalıyım hani işlemci, ram vs. olarak mesela ne tercih etmeliyim ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 780 Mİ GTX 970 Mi ?
    10 yıl önce açıldı
    GTX 470 mi 6870 mi ???
    14 yıl önce açıldı
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zalimahmet

o sisteme gtx580 bile fazla

Sistemimi zaten yavaş yavaş yükseltmeyi düşünüyorum fakat öncelik ekran kartında olduğundan dolayı sizlerinde fikirlerinizi soruyorum şuan ki görüntüsünde fazla olduğunu bende az çok anlayabiliyorum tabiki.

hocam para sıkıntısı yoksa gtx670 alın...ama darboğaz kesin yaşayacaksınız...ilerde de işlemci ve anakart değiştirirsınız

• quote:

quote:

quote:

quote:

tam performans alabilmek için sizce neler yapmalıyım hani işlemci, ram vs. olarak mesela ne tercih etmeliyim ?

sistemin komple değişmesi gerekir, en azından oc yapmak şartıyla 2500k işlemci, z77 çipset anakart, 2x4gb ddr3 ram vs. PSU yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.M.W -- 14 Haziran 2012; 16:12:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sistemin komple değişmesi gerekir, en azından oc yapmak şartıyla 2500k işlemci, z77 çipset anakart, 2x4gb ddr3 ram vs. PSU yeterli.

Benimde aklımdan geçenler az çok bunlardı zaten maddi durum biraz kısıtlı olduğu için ancak yaz sonuna doğru geri kalanları yapmaya başlayacağım ayrıca zaman ayırdığınız için teşekkür ederim :)

• Aynı işlemciye sahibim ve gigabyte windforce gtx 670 i beklemekteyim ama görünen o ki gtx 670 alarak sistemi yükseltmek için 2000 tl yi gözden çıkarmak lazım şu da var ki forumda q9550 den i5 2500k ya geçip crysis 2 de 0.1 lik fps farkı yaşayan da var. Açıkçası forumda bence bu konuda büyük çelişki yaşanmakta
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTurk61

Aynı işlemciye sahibim ve gigabyte windforce gtx 670 i beklemekteyim ama görünen o ki gtx 670 alarak sistemi yükseltmek için 2000 tl yi gözden çıkarmak lazım şu da var ki forumda q9550 den i5 2500k ya geçip crysis 2 de 0.1 lik fps farkı yaşayan da var. Açıkçası forumda bence bu konuda büyük çelişki yaşanmakta

q9550 @4ghz den 2500k @4,7ghz e geçtim gta 4 de ciddi derecede farketti, şuanda 2700k @4,8ghz de kullanıyorum yine hissedilir fark gta 4 de oldu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheTurk61

Aynı işlemciye sahibim ve gigabyte windforce gtx 670 i beklemekteyim ama görünen o ki gtx 670 alarak sistemi yükseltmek için 2000 tl yi gözden çıkarmak lazım şu da var ki forumda q9550 den i5 2500k ya geçip crysis 2 de 0.1 lik fps farkı yaşayan da var. Açıkçası forumda bence bu konuda büyük çelişki yaşanmakta

q9550 @4ghz den 2500k @4,7ghz e geçtim gta 4 de ciddi derecede farketti, şuanda 2700k @4,8ghz de kullanıyorum yine hissedilir fark gta 4 de oldu.

Evet gta 4 işlemciye oldukça yüklenen bir oyun kaldı ki diğer oyunlarda da fark olacaktır fakat benim merak ettiğim 21.5 1080p monitörde battlefield 3 multiplayerda darboğaz olup olmayacağı yoksa i5 2500k ile q9550 arasında elbette fark olacaktır

• 580 uzun yıllar götütür.
  • GTA 4'ü baz alarak verilen tavsiyeler aldatıcı olabilir. Q9550 Phenom II mimarisinden daha kötü skor almaz. Almaz core i3 2120'den herhalde geride kalmaz.
    Bad Company 2 de hatırı sayılır işlemci kullanan bir oyundu. GTX 580 ve Q9650 ile stok ayarlarda %99 sabit GPU usage olan bir grafik vardı elimde ama şimdi bulamıyorum. Q9550 ile 670 sıkntı yaratmaz. Belki 3-5 fps eksik kalabilir ama onun içinde sistem değiştirmeyin. En azından sizin bir şansınız var o
    da elinizde Q9XX serisi sistem. Bu ne demek? 2013 Haswell'e kadar sistem değişikliği yapmadan idare edecek güzel bir sistem demek.

İtiraz edecek olanlar arkadaşlar; core i3 2120 ile oyun karşılaştırmaları konusuna bakın. 2Ç 4T 3M Cache işlemciye karşı 12 cache fizksel 4Ç işlemciden bahsediyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

GTA 4'ü baz alarak verilen tavsiyeler aldatıcı olabilir. Q9550 Phenom II mimarisinden daha kötü skor almaz. Almaz core i3 2120'den herhalde geride kalmaz.
    Bad Company 2 de hatırı sayılır işlemci kullanan bir oyundu. GTX 580 ve Q9650 ile stok ayarlarda %99 sabit GPU usage olan bir grafik vardı elimde ama şimdi bulamıyorum. Q9550 ile 670 sıkntı yaratmaz. Belki 3-5 fps eksik kalabilir ama onun içinde sistem değiştirmeyin. En azından sizin bir şansınız var o
    da elinizde Q9XX serisi sistem. Bu ne demek? 2013 Haswell'e kadar sistem değişikliği yapmadan idare edecek güzel bir sistem demek.

İtiraz edecek olanlar arkadaşlar; core i3 2120 ile oyun karşılaştırmaları konusuna bakın. 2Ç 4T 3M Cache işlemciye karşı 12 cache fizksel 4Ç işlemciden bahsediyoruz...

Q9550 kaslı görünen bir işlemci ama mimarisi gereği gücünü gösteremiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

GTA 4'ü baz alarak verilen tavsiyeler aldatıcı olabilir. Q9550 Phenom II mimarisinden daha kötü skor almaz. Almaz core i3 2120'den herhalde geride kalmaz.

bad company 2 örneğini daha önceden de paylaşmıştınız beni umutlandırmıştı. Açıkçası ilk etapta sadece ekran kartı ve full hd monitör almayı düşünüyorum işlemciye de soğutucu alıp azcık oc yapabilirsem bu işin altından kalkar umarım olmadı biraz masraf yaparak ivy bridge bi işlemci almak gerekecek

• Fena sistemin degil q9550 daha olmedi 3,8 ghze getir gtx 580ide 680ide tasir..
    4 core 12 cache cpudur core basina 6 cache

Zotam amp az ocli kartdir diger 580 lerden farki yok para farki vermeye degmez..
    Varsa butcen 680 al daha 2 yil degisme kartini ilerde sistem degisirsin oda cok cpu bagimlisi oyunlar gelirse bir nebzede yeni bordlarin guncel getirilerini dusunursek..

• Oyunlardaki beklentini bilmiyorum ama HD7850 yada daha yüksek ayar istiyorsan şuanlık GTX670'den fazlasına gerek yok.
  • Arkadaşlar hepinize yorumları için teşekkür ederim. Benim aklımda şuan gtx680 de açıkçası sistemi yükseltmek yerinede ekran kartını sabit tutup yeni bi sistem toplamak daha mantıklı geliyo sanki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.