Şimdi Ara

GTX580 TeknoBiyotik'te! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

SLI ve CF olarak bir cok modeli kullandim, ayrica 4870x2 ve 5970 gibi cift GPU'lu modelleri de kullandim. Sunu soyleyebilirimki, her ne olursa olsun tek GPU'lu cozumlere yonelmeye calisin, CF ve SLI gibi oyunlara gelip paranizi cope atmayin...

Tesekkurler,

Hicks
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Merhaba,

SLI ve CF olarak bir cok modeli kullandim, ayrica 4870x2 ve 5970 gibi cift GPU'lu modelleri de kullandim. Sunu soyleyebilirimki, her ne olursa olsun tek GPU'lu cozumlere yonelmeye calisin, CF ve SLI gibi oyunlara gelip paranizi cope atmayin...

Tesekkurler,

Hicks

Kullandığınız 2 markada amd nin kartları ne kadar doğrudur bilmem ama bu düşünceniz yanlış 480 SLI kullanıyorum çokta memlunum paramıda çöpe attığımı düşünmüyorum..
  • quote:

Merhaba,

Tesekkurler,

Hicks

6xxx serisinde performans neredeyse 2 katına çıkıyor testlerde. 30 FPS olan oyun 59 FPS falan oluyor. Doğru değil mi onlar?
  • quote:

Merhaba,

Tesekkurler,

Hicks

4000 ve 5000 serisinde memnun olmaman 6000 serisinde ve yeni fermilerde problem olduğunu göstermez adamlarda sürekli problemler üzerinde çalışarak belli geliştirmeler yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myaptiva -- 25 Kasım 2010; 18:21:20 >
  • Merhaba,

SLI ya da CF savunan arkadaslar hic ayni test sistemi ile 2xGTX 275 vs. HD5870 ya da 2xHD5850 vs. GTX 480 denemisler mi acaba?

Herkesin tecrubesi farklidir, acikcasi ben 1 GPU ile aldigim 40 FPS'i, 2 GPU ile aldigim 60 FPS'e degismem... Tek GPU'daki akicilik ne yazikki 2 GPU'da henuz yok, 100 FPS verse ne farkeder?

Tesekkurler,

Hicks
  • quote:

Merhaba,

SLI ya da CF savunan arkadaslar hic ayni test sistemi ile 2xGTX 275 vs. HD5870 ya da 2xHD5850 vs. GTX 480 denemisler mi acaba?

Herkesin tecrubesi farklidir, acikcasi ben 1 GPU ile aldigim 40 FPS'i, 2 GPU ile aldigim 60 FPS'e degismem... Tek GPU'daki akicilik ne yazikki 2 GPU'da henuz yok, 100 FPS verse ne farkeder?

Tesekkurler,

Hicks

Benim söylemek istediğim 6000 serisinde cf olayı geliştirilmiş aynı şey gtx500 serisi içinde geçerli olabilir denemeden bilemeyiz yoksa cf yi falan savunduğum yok sistem panelinde 6850cf gözükmesine ve gayet de memnun olamama rağmen aynı hızı yakalayabileceğim tek kartı her zaman tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myaptiva

quote:

Merhaba,

Tesekkurler,

Hicks

Benim söylemek istediğim 6000 serisinde cf olayı geliştirilmiş aynı şey gtx500 serisi içinde geçerli olabilir denemeden bilemeyiz yoksa cf yi falan savunduğum yok sistem panelinde 6850cf gözükmesine ve gayet de memnun olamama rağmen aynı hızı yakalayabileceğim tek kartı her zaman tercih ederim.

Yurt dışından kart getirebilme şansı olanlar için bence GTX 580, HD 6850 yada 6870 CF a göre daha iyi bir seçenek.

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1062/pg1/nvidia-gtx-580-oc-vs-radeon-6870-oc-crossfire-vs-radeon-5970-introduction.html

Bu sitede 6870 CF ile GTX 580 OC nin testleri var, özellikle minimum fps lerde bağzen biri bağzende diğeri küçük farklarla geçmiş ( bence daha önemli olan minimum fps ), yani minimum fps lerde eşitlik var gibi gözüküyor, stabil sürücü desteği, physx ve cuda fazlalıklarınıda katarsak 580 iyi bir kart.

fiyatlara gelince,

Galaxy GTX 580 (499 dolar)
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814162068&cm_re=gtx_580-_-14-162-068-_-Product

Visiontek Hd 6870 239 dolar (x2 480 dolar)
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814129166&cm_re=HD_6870-_-14-129-166-_-Product

• quote:

Orijinalden alıntı: VGroove

quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga.html

ben gigabyte modelini bekicem orası kesin

hocam neden gigabyte peki ? Üzerindeki soğutma bloğundan ötürü mü ?

aynen fiyat ve soğutma için nasıl olsa yakında çıkıcak bekleriz

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

quote:

Merhaba,

Tesekkurler,

Hicks

Kullandığınız 2 markada amd nin kartları ne kadar doğrudur bilmem ama bu düşünceniz yanlış 480 SLI kullanıyorum çokta memlunum paramıda çöpe attığımı düşünmüyorum..

hiçbir oyunda desteklememe söz konusu oldumu bazıları sli desteklemeyen oyunlar oldugunu anlatıyorlarda forumda yani her oyunda full stabil sorunsuzmu sli ?

özellikle ati destekli dirt 2 ve bunun gibi oyunlarda

• quote:

Merhaba,

Tesekkurler,

Hicks

+1
  • quote:

Merhaba,

Tesekkurler,

Hicks

Merhaba,

yaklasik 1 haftadir 6850 CF kullaniyiorum, ve sunu diyebilim; 2 gpu'da akicilik sorunu bazi oyunlarda var, ama sadece fps 35-30'un altina indigi zaman ortaya cikiyor, ama 60, 50 hatta 40 fps'de bile goruntu gayet akici ve tek GPU'dan hic farki yok, nasil tek GPU'da fps 15'e dustugu zaman yavaslama oluyorsa bu limit 2 GPU icin 30-35 fps'dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

quote:

Merhaba,

Tesekkurler,

Hicks

+1

Şimdi arkadaşlar, 60fps 40fps den iyidir yani pozitif artan sayılardan bahsediyoruz nasıl akıcılık daha kötü olabilir ki ! Zaten FPS oyundaki akıcılık demek değil midir ?
    Yani testler - yönleri olmasına karşın + ları daha fazla yani bana birazda kuruntu yapmışsınız gibi geldi söyledikleriniz !

• @CaReTTa_99, FPS sadece performansı gösterir, akılıcığı göstermeye yeterli olmaz. Örnek vermek gerekirse 40km/sa hızla yolalan ama ne hızlanan ne de yavaşlayan bir araba düşünelim, bir de 60km/sa hızla yolalan ancak arada sık sık hafifçe bile olsa frene ve gaza basılan bir araba düşünelim. Hangisi daha sarsıntısız bir yolculuk sunar?
  • Konunun başından beri anlatılmak istenen çoklu ekran kartı kurulumlarındaki Micro Stuttering sorunu. Ortalama 60 Fps gibi bir değer alınırken vidyodaki gibi takılmalar olması.

• 2 yıl önce 9600gt SLI kullanıyordum o dönemde MS sorunu yeni yeni gündeme geliyordu. Şahsen o dönemde oyun zevki diye bir şey kalmadı bende. Hatta bazı oyunlarda 2. kartı iptal ederdim, akıcılık sorunu yüzünden. CoD MW, NFS MW, NFS Carbon gibi tek 9600gt'nin yeterli olduğu oyunlarda. O zamandan beri de çift gpu''lu düzenekler aklımın ucundan bile geçmiyor. Belki şuan sürücü ve gpu'lardaki yenilikler sayesinde sorun büyük ölçüde çözülmüştür ancak henüz sorunsuz oyun deneyiminden bahseden yok. O nedenle de çok gpu'lu kurulumlar hâlâ sıkıntı gibi geliyor bana. Kimseye de tavsiye etmem. Tek gpu olsun temiz olsun. Şahsen GTX580'i beğenme sebebim de budur. Belki HD5970 de sorunsuzdur ancak yine de emin olamam çift gpu'lu bir kartta.
  • 2 kere SLI sistem kurdum sanırım şanslıyım daha ms sorunuyla karşılaşmadım. px6600gt ile harika bir performans vardı.Şimdi gtx 460ta sorun yaşamıyorum. Sorun yaşayan çok kişi var. 460 tan önce bu yönde çok araştırma yaptım. Genelde çok yüksek çözünürlüklerde yaşanıyormuş yada çoklu monitör sistemlerde. 1920*1080 günümüz standartlarında yüksek sayılır mı bilmem ama bana sorun yaratmıyor. Daha fazlasını da gereksiz buluyorum. Netice de 106 ekran lcd tvye bağlasanız bile bu çözünürlük yeterli geliyor. 22-23 inçten daha büyük monitörleri oyun amacıyla alıp 2000 küsürlü yada daha üstü çözünürlüklerde oyun oynamakta saçma geliyor açıkçası. Ona harcanıcak parayla lcd tvde alınabilir. Çoklu monitörse bambaşka bir konu zaten. Şahsen hiç yapacağım bir iş değil. Oyun amaçlı olarak yani. Ama MS diye bir sorun olduğu gerçek fakat her sistemde, her oyunda, her koşulda yaşanmıyor. Bildirimler bu yönde. Elbette tek gpu her zaman daha sağlıklı bir seçim olacaktır. SLI sistemde ısrar edenler içinse MS daima alınması gereken bir risk olacak. Ta ki teknoloji bunu ortadan kaldırana kadar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.