Şimdi Ara

GTX650 TI BOOST Tanıtım - İncelemeler - Değerlendirme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
2.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar kusura bakmayın da niyetinizin ne olduğu açık. Kilit vurulan diğer konuyu örnek verip olayı açıklığa kavuşturalım.

http://forum.donanimhaber.com/m_73189852/mpage_1/f_/key_//tm.htm#73189852

O konu kapandı, şimdi de bu konuyu benzer hale getirmeye çalışıyorsunuz. Bakıyorum aynı tayfa, aynı isimler. Yani o kadar açık ki... Bir şeyler sizi rahatsız ediyor. Bu kadar gergin olmayın.

Ben burda sabaha kadar size kanıtlarla gelsem de anlamayacağınızı bildiğim için çok uzatmak istemiyorum. Zira daha önce yaşanmışlıklar var. O nedenle konunun seyrini daha fazla bozmazsanız sevinirim. Mesajlarınızla güme giden bir konu oldu zaten. Ne kadar yapıcı yorumlarda bulunduğunuz da böylece anlaşılabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Dostlar kusura bakmayın da niyetinizin ne olduğu açık. Kilit vurulan diğer konuyu örnek verip olayı açıklığa kavuşturalım.

http://forum.donanimhaber.com/m_73189852/mpage_1/f_/key_//tm.htm#73189852

O konu kapandı, şimdi de bu konuyu benzer hale getirmeye çalışıyorsunuz. Bakıyorum aynı tayfa, aynı isimler. Yani o kadar açık ki... Bir şeyler sizi rahatsız ediyor. Bu kadar gergin olmayın.

Ben burda sabaha kadar size kanıtlarla gelsem de anlamayacağınızı bildiğim için çok uzatmak istemiyorum. Zira daha önce yaşanmışlıklar var. O nedenle konunun seyrini daha fazla bozmazsanız sevinirim. Mesajlarınızla güme giden bir konu oldu zaten. Ne kadar yapıcı yorumlarda bulunduğunuz da böylece anlaşılabiliyor.

tek ıstedıgımız senın gıbı donanım pıyasasına ılgılı bır kısının at gozluklerını bırakmasıdır..hıc kımse sana amd yı sev nvıdıa ya tu kaka de dıyen yok sadece kullanmadıgın tecrube etmedıgın seyler hakkında kesın seyler konusmaman..senı tanımam etmem..paran varmı yokmu bılmem ama azda olsa hıc olmazsa son guncel donanımları senden daha fazla kullanan ve tecrube edenlere az saygılı olman olacaktır..senı bılmem ama bende cogu kımse gıbı artık sagdan soldan testlere guvenerek yorum yapmıyoruz..gene yanlıs anlasılmasın dıye tekrar soylım %100 hatalı guvenmeyın kımseye demıyorum ama bu bılgılere kullananlardan daha cok onem gosterme olayını bırakmanı tavsıye ederım..dıger arkadasları bılmem ama benı rahatsız eden bılıp bılmez tecrubesı olmadan sallayıp duran kısıler..senden rıcam senın ıcın zor olacak ama olaylara daha objektıf yaklasman olacaktır..basma kalıp bılgılere ara vermen olacak..forumda destanlar gıbı bılımsel yazmakla olmuyor ıste..

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

sadece kullanmadıgın tecrube etmedıgın seyler hakkında kesın seyler konusmaman.

işte işin özeti bu sadece..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

tek ıstedıgımız senın gıbı donanım pıyasasına ılgılı bır kısının at gozluklerını bırakmasıdır..hıc kımse sana amd yı sev nvıdıa ya tu kaka de dıyen yok sadece kullanmadıgın tecrube etmedıgın seyler hakkında kesın seyler konusmaman..senı tanımam etmem..paran varmı yokmu bılmem ama azda olsa hıc olmazsa son guncel donanımları senden daha fazla kullanan ve tecrube edenlere az saygılı olman olacaktır..senı bılmem ama bende cogu kımse gıbı artık sagdan soldan testlere guvenerek yorum yapmıyoruz..gene yanlıs anlasılmasın dıye tekrar soylım %100 hatalı guvenmeyın kımseye demıyorum ama bu bılgılere kullananlardan daha cok onem gosterme olayını bırakmanı tavsıye ederım..dıger arkadasları bılmem ama benı rahatsız eden bılıp bılmez tecrubesı olmadan sallayıp duran kısıler..senden rıcam senın ıcın zor olacak ama olaylara daha objektıf yaklasman olacaktır..basma kalıp bılgılere ara vermen olacak..forumda destanlar gıbı bılımsel yazmakla olmuyor ıste..

Daha fazla uzatmak istemiyordum ama son olarak bir şey yazayım da durum daha iyi anlaşılsın.

- İlk cümlenizde bile "biz ortak bir karar aldık, o da işte bu" diyorsunuz. Bu da benim değil, sizin bir taraf olduğunuzu gösterir.

- Kaldı ki siz bizzat "ben şunun fanatiğiyim" diyen birisiniz.

- Söylediğim çoğu şeye cevap vermiyor, yalnızca lafı deneme, test etme boyutuna getiriyorsunuz. Deneyip denemediğimi bile sormuyorsunuz.

- Bütün dünyanın, hatta üretici firmanın bile söylediği şeyleri kabul etmiyorsunuz ve bana tarafsız olma telkininde bulunuyorsunuz.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Peki ben size soruyorum;

- Bütün dünyanın ve hatta üretici firmanın kabul ettiği gerçekleri kabul etmemek mi tarafsızlık oluyor?

- "Biz artık yalnızca kullanıcı testlerini baz alacağız, gerisi bizi ilgilendirmez" söyleminiz mi tarafsızlık oluyor?

- Yaptığınız testlerde sırf benchmark bulunduğu için ortalama 4 yaşındaki oyunları kullanıyor olmanız mı tarafsızlık yahut günceli konuşmak oluyor?

- Dile getirdiğiniz bir iddianın arkaplânını bile yazamıyorken, herhangi bir iddiası olan kimseye, sırf temellendirerek konuştuğu için "forumda destanlar gıbı bılımsel yazmakla olmuyor ıste" demek mi tarafsızlık oluyor?

Kusura bakmayın, hâlâ aynı noktada değiliz. Eğer tarafsız olduğumu düşüneniz varsa, burada yazanlardan biri benden tavsiye için Nvidia kartları sorduğunda, ona AMD kartlar öneriyordum. Ve ben nedenleri ile yazarım, o zaman da öyle yapmıştım. Kim olduğunu soracak olursanız onu da siz bulun, yaptığım işi dillendirmeyi sevmem.

Ama ben sizin tarafsız olduğunuza inanmayacağım. Çünkü mesajlarınızla, söylemlerinizle, yorumlarınızla, yargılarınızla, önyargılarınızla ve de bizzat sizin ağzınızdan çıkan "ben şunun fanatiğiyim" laflarıyla ortada olan bir şey bu.

Yine de merak etmeyin, tutup da kimseye "bu üye şöyledir, böyledir" diye hakkınızda atıp tutmam. Bunu yapanlarınız oldu, biliyorsunuz. Aslında konuşacak hiçbir şey yok bunu söyledikten sonra. Yukarıda linkini verdiğim konu da bunun bir örneğidir. Biraz kendinizi sorgularsanız, durumu anlayacaksınız.

• Konu içerisinde, ana konudan sapmadan görüşlerimizi belirtmeye özen gösterelim. İnanın, konuları/mesajları silmeyi, kilitlemeyi arzu etmiyoruz. Karşıt görüşler forum kuralları içerisinde belirtilebilir. Önemli olan bu çizginin aşılmamasıdır.

İyi forumlar.
  • Şu an tek isteğim şu kartın forum makalecilerinin karşı görüşlerine kapak olması.

Yav abi gidin eleştiri başlığı açın bu kadar kızıyorsanız bu firmaya. Ben alıcam belki çöptür vs. demeden önce saygı duyun kafi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yv

Konu içerisinde, ana konudan sapmadan görüşlerimizi belirtmeye özen gösterelim. İnanın, konuları/mesajları silmeyi, kilitlemeyi arzu etmiyoruz. Karşıt görüşler forum kuralları içerisinde belirtilebilir. Önemli olan bu çizginin aşılmamasıdır.

İyi forumlar.

Vur kilitdi, konu sapmış kişisele bağlamışlar ,para ile aldığın ürünü kölesi olmak nasıl oluyormuş görmüş olduk
  • yaw girmeyin birbirinize gerek yok
    kabaca baktığımda oyuna göre hd 7850 ile aynı sayılabilecek bazı oyunlarda da %10 kadar geride olan bir karttan bahsediyoruz sanırım.
    hd 7850 2 gb vatanda 390 tl civarına satılmakta bu kartın fiyatı önemlidir bence hd 7850 den pahalı olursa pek bi anlamı olmaz
    hd 7850 nin de rahat %25-35 arası oc potansiyeli olduğuna göre gtx 650 ti daha ucuz olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

Hocam bu değerler varyans değerler yani bizim anladığımız dilde takılma seviyesi değiller orantısal sapmaların %xx seviyesindeki değerleri. Arayacağınız şey deviation yani frame sapması ve dolayısıyla arka arkaya gelen karelerin üst üste (olması gerektiği gibi zamansal) çizilememesi olmalı. Bu tam bir ölçüm değil yorumlanması gereken değerler diyebiliriz , zaten kendileri de GTX 690 için olan değerlerin bile önemsiz olduğundan bahsettiklerini görebilirsiniz

Bu frame time ile ilgili çok ciddi bir inceleme hazırlıyorum 8 farklı kart ile kartların tamamı daha elime geçmediği ve vaktim olmadığı için tamamlayamadım henüz , merak ettiğiniz noktalara ışık tutacaktır

Tartışmaya da gerek yok beyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 27 Mart 2013; 20:51:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

quote:

quote:

Hocam bu değerler varyans değerler yani bizim anladığımız dilde takılma seviyesi değiller orantısal sapmaların %xx seviyesindeki değerleri. Arayacağınız şey deviation yani frame sapması ve dolayısıyla arka arkaya gelen karelerin üst üste (olması gerektiği gibi zamansal) çizilememesi olmalı. Bu tam bir ölçüm değil yorumlanması gereken değerler diyebiliriz , zaten kendileri de GTX 690 için olan değerlerin bile önemsiz olduğundan bahsettiklerini görebilirsiniz

Bu frame time ile ilgili çok ciddi bir inceleme hazırlıyorum 8 farklı kart ile kartların tamamı daha elime geçmediği ve vaktim olmadığı için tamamlayamadım henüz , merak ettiğiniz noktalara ışık tutacaktır

güzel bir inceleme olacak gibi, şimdiden kolay gelsin..

• 3dcenter'ın da performans tablosu gelmiş, ama yalnızca 5 tane sitenin ortalaması alınmış. Normalde 8-10 tane siteye bakılırdı.

GTX650 TI BOOST Tanıtım - İncelemeler - Değerlendirme
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

quote:

quote:

güzel bir inceleme olacak gibi, şimdiden kolay gelsin..

Teşekkür ederim

• Buarada yurtdışında fiyat indirimleri hemen geçerli olmuş. GTX660'ın yurtdışı fiyatı 200$ olmuş bile.

http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&N=-1&IsNodeId=1&Description=gtx%20660&bop=And&Order=PRICE&PageSize=20

Benzer şekilde GTX650 TI da 130$'a inmiş. Ancak AMD'nin kartlarında herhangi bir fiyat indirimi yok şimdilik.
  • Newegg'de HD7790 göremedim. Kart ne zaman çıkacaktı? GTX650 TI Boost'un da yalnızca 2 GB bellekli modeli var. Ayrıca HD7870'in fiyatında da ufak indirimler olmuş sanırım. Daha önce 230-240$ olan kart, şuan 220-225$ seviyesinde görünüyor.

Ekleme: HD7790, 2 Nisan'da satışa sunulacakmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 28 Mart 2013; 14:04:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Newegg'de HD7790 göremedim. Kart ne zaman çıkacaktı? GTX650 TI Boost'un da yalnızca 2 GB bellekli modeli var. Ayrıca HD7870'in fiyatında da ufak indirimler olmuş sanırım. Daha önce 230-240$ olan kart, şuan 220-225$ seviyesinde görünüyor.

Ekleme: HD7790, 2 Nisan'da satışa sunulacakmış.

başlık uçmuş istiyorsan düzelt.

bu arada bu konuda diğeri gibi kitlenmez umarım. düşük bütçeli sistemler için 7850'ye ortak çıkması iyi oldu bu sayede iki taraf da indirime gider gibi gözüküyor.
  • Başlık düzeltildi.

Kendi arasında anlaşan bir grup, konuyu sabote etmeye kalkışmazsa kilitlenmez diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

HD7850 nin en takozu bu kart ile yarışabilir. Önemli olan bu kart HD7850 ile fiyat olarak yarışabilecek mi. Gelsin görürüz bakalım. Orta segmentte biraz hareketlenmiş olur. Konu sahibinden inceleme bekleriz

+1

Hep söylerim, 7850 ile ancak bunun boos'lu hali yarışır, 7850 alan adam 1100 1150MHz'de kullanmayacaksa hiç almasın.

Kimse de gelip kendi OC olan kartı 7850 ile denk hatta iyi diye lanse etmesin. Kusura bakmayın. Keza bunun SLI'sı ilk sağdan aynen çöpe giderken 7850'nin CF'si Titan'ın kuyruğuna takılır.
  • F/P olarak 7850 ye rakip gelmesi çok iyi olmuş biz son kullanıcılar için. Kartın performansı da iyi. Gerçi AMD kartların overclock potansiyelinin Nvidia kartlara göre daha iyi olduğu belirtiliyor. Ha keza 7850 bir nebze overclock yapılmayacaksa alınmasın görüşü bile gelmiş

Benim en çok merak ettiğim şey , TR deki fiyatı ne olacak ? Orta segmentte orta halli bütçeye sahip kullanıcılar için çok avantajlı bir kart gibi duruyor. Ki siz de belirtmişsiniz kartlarda indirime gidilebilir diye.

Konudan sapma olmasın ama şunu sormak istiyorum. Bu kartın Nvidia dan çıkış fiyatı belli değil mi ? Örnek veriyorum bir kart 100$ a çıktı. Üretici firmanın biçtiği fiyat bu. Türkiye de nasıl bir fiyat politikası var anlamış değilim açıkçası , normal de 7850 den ucuz olması gereken kart daha pahalıya çıkacak diyorsunuz. Bu örnekteki 100$ lık kart TR de nasıl satılıyor ? Belli bir KDV var. Ama bu firmalar kafalarına göre mi fiyat ekliyorlar üzerine. Kur hesabını tam olarak karıştırmadan yazıyorum çünkü 2 günde çok büyük farklar olmuyor. Örn ; Vatan çok pahalı satıyor bazı ürünlerini buna bir sınırlama yok mu ülkemizde ? Yani sen bu fiyata getirdiğin ürünü şu fiyata satabilirsin maximum diye ? Yurtdışında daha ucuz olan kart Sırf bilinçsiz kullanıcıyı hedef almak amacıyla NVIDIA kartı diye değerinden , olması gerektiğinden fazlaya satılacak ülkemizde anlamadığım nokta bu.

• Yok mu TR için bir kıpırdama
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.