Şimdi Ara

GTX960 vs RX570

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşlemci ; i5 3330 3ghz 8gb ram
    Power ; corsair 650w

Elimdeki işlemci ile en yüksek performans ve verim alabileceğim ekran kartı satin almak istiyorum. (Sadece oyun amaçlı)

GTX960 4gb ile RX570 (570 tek-çift fan bilgisi verirseniz sevinirim) arasında kaldım, farklı tavsiyelerinize de açığım.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vatandasinbiri -- 28 Ocak 2020; 11:31:13 >

• Rx 570 daha performanslı ve o işlemciyle de yeterince performans alırsın.

Aşağıda ki link te şu kısmı değiştirip farklı ayarlarda ki performans değerleri ne de bakarsın.
    GTX960 vs RX570
    www.gpucheck.com
    GTX 960 vs RX 570 Oyun Performansı Kıyaslamaları (i7-4790K vs i7-7700K) - GPUCheck Turkey / Türkiye
    https://www.gpucheck.com/tr-try/compare/nvidia-geforce-gtx-960-vs-amd-radeon-rx-570/intel-core-i7-4790k-4-00ghz-vs-intel-core-i7-7700k-4-20ghz/ultra

Tek & çift fan bildiğin üzre soğutma durumuyla alakalı bir konu.

Bütçe yetiyorsa çift fanlı model tercih edersin.

Mesela şunn gibi : https://www.incehesap.com/sapphire-pulse-rx-570-4g-g5-11266-67-20g-gaming-ekran-karti-fiyati-43301/

Tek fanlı sı daha ucuz :
    www.sinerji.gen.tr
    Sapphire Radeon RX570 Pulse ITX 4GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
    https://www.sinerji.gen.tr/sapphire-radeon-rx570-pulse-itx-4gb-gddr5-256-bit-ekran-karti-pmu410780

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 28 Ocak 2020; 11:53:29 >

• GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Sapphire Nitro+ RX570 modeli buldum, oyunda kullanmak için önerir misiniz? Ayrıca çift fan bulunuyor.
  • vatandasinbiri kullanıcısına yanıt
    Evet, güzel kart.
  • O işlemci ile 570 ağır darboğaz yapacaktır kesinlikle.
  • Şimdi inanın fikir almak isterken çok kararsız kalıyorum, neye göre darboğaz yapar bunu daha önce denediniz mi? Ve bu yorumlar neye göre yapiliyor kimisi yapar derken kimisi yapmaz diyor bu neye göre belirleniyor bunu söyler misiniz?
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    3330'la 570 ten yeteri kadar performans almak?
  • Ağır derken mesela kaç kilo yapar ?

1 bilgi varsa verirsen biz'de öğrenelim yoksa, ben dedim oldu ~ ağır darboğaz yapar derim, ben dediğim için ağır darboğaz yapar diyorsan, tabi ayrı mevzu.

Güncel ve ağır işlemci gücü (4c üzeri) isteyen oyunlar'da o işlemci'ye orta ayar oyun oynatabilecek hangi kartı takarsan tak illa'ki bir nebze de olsa darboğaz olur, çünkü eski nesil işlemci fakat senin abarttığın kilo'da asla olmaz.

Bu durumu google'a sorsak, o bile 1 cvp verir ve senden daha iddialı olur.

GTX960 vs RX570

Belki'de sen konu'da ki i5 işlemciyi 2c-4t modeller'le karıştırmış olabilirsin, konu'da ki işlemci [Ivy Bridge] yani 3570/3770 v.s. gibi işlemcilerin ailesi'nden.

O zaman i5 3570 ile (K'da demiyorum) rx570 nasıl çalışırsa bu işlemciy'le de hemen hemen aynı performans'ta çalışır demek olur.

Mesela herkesin yana yakına oynadığı online 1 oyundan 1 örnek, aynı 2'li [I5-3330/Msi RX 570 8GB] aşağı'da.

• Conar-XP kullanıcısına yanıt
    Hocam attığınız videoda mesela ekran kartının kullanım oranı dalgalı mesela. Ağır derken biraz kaçmış olabilir. Oyunundan oyununa göre değişir aslında, ben yeni nesil oyunlarla birlikte baz alarakta yazdım. İşlemciyi sömüren oyunlarda var, hafif oyunlarda var şimdi.
    Elinde delili bile olmadan boş konuşan insanlar kafanı bulandırmasın, işlemcin rx 570 ile gayet güzel 2'li olabilir, çünkü familyası fenal değil, youtube'ta i5 3330 + rx570 yada 3470/3570 + rx570 şekli'nde arat, çıkan performans'lar dan aşağı'da kalır performans almıyacak'sın dır.

Böyle atıp tutan lar'ı kaile alırsan çok daha ezik 1 kart kullanmak durumu'nda kalırsın.
  • İ5 3330+Rx570 youtubeden izledigim bütün fps testlerinde başarılı oluyor. siz neye dayanarak hem de ağır darboğaz yaptığından bahsediyorsunuz, bir video test vs birşey bulunuyor mu? bundan dolayı sizin yorumunuz kafa karıştırıcı oluyor
  • O msi afterburner in kullandığı RTSS ile alakalı 1 okuma sorunu, gerçekten GPU o şekilde dalgalanırsa fps'nin de yerlere inip geri çıkması gerekirdi.
  • Conar-XP kullanıcısına yanıt
    vatandasinbiri kullanıcısına yanıt
    54 FPSyoutube
    i5 3330 & RX 470 vs Ryzen 5 2600 & RX 470 - Tested in 4 Games
    https://www.youtube.com/watch?v=p-XxcSfx2mQ&feature=youtu.be

Alın size video(2600'lü kısmı boşverin başka video bulamadım). Gördünüz mü? Çekirdekler 100'e vuruyor mesela GTA5'te falan. Üstelik 470 bu da, 570 değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 28 Ocak 2020; 19:27:27 >

• Şimdi elimdeki işlemci zaten son teknoloji ürünü değil, o performansi beklediğimi de söylemedim. Fakat sizin söyleminiz olan ağır darboğaz olayı epey kafa karıştırıcı oluyor. Akıcı olması benim için yeterli. Sizin attığınız videoda da aşırı darboğaz göremedim ayrıca
    Baştan akıcılık benim için yeterli diye belirtmeniz gerekli idi o zaman. Ona göre yorum yapardım. Her neyse alacaksanız hayırlı olsun şimdiden.
  • Öyle video çok var, video kaydını işlemciyle yapıyor olabilir.
  • Bende aynı işlemci ve 570 vardı fpsler iyiydi fakat çok fazla anlık takılma oluyordu.
  • KEDJUU kullanıcısına yanıt
    Gta5 fortnite pubg csgo lol gibi geleneksel oyunlarda performans tatmin edici değil mi yani bir açıklık getirseniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.