Şimdi Ara

GTX970 BF1 düşük FPS Problemi CPU Kullanim sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merheba, uzun zamandır oyunlarda problem yaşıyorum. Genelde AA oyunlarda problem yaşıyordum. Harddiskim eskiydi, değiştirip WD Blue aldım, bi' nebze düzeldi. Şua nda BF1'de düşük ayarlarda bile bir süre sonra bilgisayarım kasmaya başlıyor ve oyun oynanmaz hale geliyor. Bazen ise işlem sırasında oyunları yükleme ve açılma esnasında %100 disk kullanımı sorunu yaşıyorum. Fakat bir türlü istediğim performansı alamıyorum. Sürekli FPS dropları alıyorum, bir süre sonrada oyunlar tekleme başlıyor. İşlemci sıcaklık değerleri ve GPU sıcaklık değerleri fazla olmuyor.buna rağmen birşey farkettim oyunda ayarları yükselttiğim zaman fps artışı görüyorum fakat kasmanın önüne geçmiyor ayarları düşürünce gpu kullanımı düşüyor %100 çalışan cpu yerinden kıbırdamıyor sürücülerim günceldir sildim yenidende yüklediğim oldu bios güncel

Sistem özelliklerim:
    i56400
    8GB Kingston DDR4
    GTX970
    WD Blue 7200RPM
    MSI H110M Gaming serisi anakart kullanıyorum.
    GTX970 BF1 düşük FPS Problemi CPU Kullanim sorunuGTX970 BF1 düşük FPS Problemi CPU Kullanim sorunuGTX970 BF1 düşük FPS Problemi CPU Kullanim sorunu

• Buna benzer bir sorunu GTX 1050Ti kartımda yaşamıştım. Ne yaparsam yapayım low ayarlarda bile 40 fps alıyordum. Sorunum Intel HD Graphics sürüsünün bilgisayarımda yüklü olmasıydı. Bu iki program (nvidia ve intel graphics) birbiriyle çakışıyordu. Belki sende de aynı sorun olmuş olabilir bir kontrol et istersen. Bilgisayarında intel hd graphics yüklüyse kaldır.
  • PolovetsTR kullanıcısına yanıt
    malesef hocam yüklü değil çoğu oyunda cpu %100e vuruyor sorunu çözebilsem neyde sorun oldğunu bilsem değiştirecem ama pek bir yardım alamıyorum bu konu hakkında.
  • belleği yükseltin hocam hddi değiştirip bi nebze rahatlamanız raminizin yetersiz gelmesinden dolayı bellek yerine hddide kullanması bellek kullanımı sınıra dayanınca takılma fps drop yaşarsınız bf1 için 8 gb ram yetersiz heleki o sistemle hdd mevzusuna gelirsek son windows 10 sürüm güncellemesinden sonra yazılımsal problemden dolayı hdd kullanımı özellikle pc açılışında 10-15 dk %100 kullanım olarak yansıyor ayrıca blue serisi ve hdd olduğu içinde sistemde tıkanma yaratıyor bendede vardı ordan biliyorum ssdye geçerek bu problemin üstesinden gelebilirsiniz ssdye sistemi kurup oyunları hdde kurun yeniden doğarsınız sıcaklıklar gördüğüm kadarıyla normal o konuda bişey demiyorum o yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bblokee -- 8 Mart 2017; 10:25:24 >
  • bblokee B kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler aynı hddui ssdsiz aynı rami aynı işlemciyi kullanan arkadaşkm oda win10 kullanıyor ben lowda dahi hiç bir performans alamazken o nasıl oluyorda kasmadan oyunu oynayabiliyor ayrıca hdd oyunda sıkıntı çıkarmıyor mesela oynarkendisk kullanını yükselmiyor sorunun gerçwkten nerde olduğunu çözüp ına före değişim yapmalıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSU'yu test etme imkanınız var mı peki? ekran kartına giden pci kabloları, yük altındayken yeterli güç veremiyor olabilir. En olmadı msi afterburner ile oyundayken ekran kartının watt değerlerini kontrol edin.
  • 3D MARK Testleri

CINEBENCH R15 Test CPU

CINEBENCH R15 Test GPU

Unigine Heaven Benchmark 4.0 Ultra Ayarlar

Güç kaynağı değerini bir türlü çözemedim.Diğer aa oyunlarda ise Örnek Tom Clancy's Rainbow Six Siege CPU Kullanımı %80 100 Arası değişim gösteriyor.

The Witcher 3 Wild Hunt cpu kullanımı %100'ü çok nadir düşüyor fakat fps drop fazla yaşamıyorum enazından bf1 deki gibi kasılma donma oynanmaz hale gelmiyor.

Titanfall™ 2 Cpu Kullanımı 80 90 arası fakat akıcı biçimde ultra ayarlada oynatıyor çok nadir takılmalar oluyor ama çok az şekilde. sorunun inanın nerde olduğunu çözemiyorum işlemciyse işlemciyi değiştireceğim.

PSU Olarakhttp://www.hepsiburada.com/high-power-eco-600w-aktif-pfc-yuksek-verimli-gercek-guc-kaynagi-hpe-600-a12s-pm-bd300606 bunu kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrHenry61 -- 8 Mart 2017; 20:15:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PUBG Ram Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MSI Afterburner Donanım izleme

Oyundan görüntü
    1920x1080P Ultra High ayarlar sonucu

• MrHenry61 kullanıcısına yanıt
    Ram 16 GB çıkarın azda olsa işlemci kullanımı düşecektir bende intel i5 6500 8gb ram ve gtx1050ti ekran kartı vardı bf1 de cpu 90-100 arası oluyordu rami 16 GB çıkardım 80 lere filan düştü orta ayarda oynuyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yorumunuz için teşekkürler fakat aynı sisteme sahip arkadaşım hiç takılmadan oyunu oynuyor yani olay tamamen fps düşmesi değil oyun takıla takıla oynuyor sadece ramlik bir durumsa yarın alayım ama yine aynı kasma donma pat bi anda 25 fpslere düşecekse anlamı kalmaz
  • Windows orjinal olmayinca oluyor disk kullanimi %100

• O sorun çözüldü hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: MrHenry61

O sorun çözüldü hocam
    Konuyu hortlattım hocam ama aynı sistem bende de var, sorunu çözebildiniz mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.