Merhaba arkadaşlar ben bir sistem topladım. Özellikleri şu şekilde : MSI M300 kasa (oldukça küçük microatx kasa) Asus H81M-K anakart Intel i5 4570 işlemci 4+4 = 8 GB dual kit 1600 mhz RAM 120 GB SSD + 240 GB SSD Asus Tuf Gaming GTX 1650 ekran kartı Windows 10 64 bit orjinal oem key Toplama amacım Battlefield 1'de online takılmaktı fakat işlemci seçimini yanlış yaptım sanırım. Online'da 64 kişilik serverlarda oyuna ilk girişte acayip bir kasma yaşıyorum 10 saniye sonra düzeliyor 60 fps almaya başlıyorum, yer yer 40 fps'lere kadar düşünce de takılmayı hissediyorum. Kasa baya küçük olduğu için ısınma durumu var ama bunu ön tarafa alacağım 120'lik fan ile çözeceğimi düşünüyorum. Sistemi yeni topladım o yüzden şu aşamada upgrade söz konusu değil. Yapılacaklar : İlk olarak Windows 8.1'e dönmeyi düşünüyorum çünkü daha öncede DDR3 sistem kullandım ve bariz şekilde 8.1 daha performanslı. Daha sonra RAM tüketen antimalware'yi kapatacağım en azından win10'daki kadar sistem boşta yorulmayacak. Ön tarafa 120'lik fan takıp dışarıdaki temiz havayı içeriye üfleteceğim. Birde sormam gereken şey kasanın egzoz fanı 80mm ve kule tipi soğutucu var işlemcide. İşlemci fanını egzoz fanının hizasına çevirdiğimde egzoz fanı sadece işlemci soğutuyor gibi oluyor. İşlemci fanını diğer tarafa mı çevirsem? bunu cevaplarsanız sevinirim. Birde bende Samsung LS32AM500 TV 32 inç monitor var. Bu monitor aslında tam olarak bir oyuncu monitoru değil. İnce çerçeve 60 hz bir monitor aslında TV gibi ama kesinlikle tepkime süresi 7 ms falan diye görmüştüm. En iyi ihtimal 5'tir. Ayrıca görüş mesafesi olarak biraz büyük kalıyor masamla sandalye arası. Logitech MK235 kablosuz klavye mouse set kullanıyorum fakat bu durum online'da beni etkilemiyor. Kasam küçük olduğu için masada yakında zaten. Önerilerinizi bekliyorum, bu arada bu bileşenlerden kasa, ekran kartı, ssd sıfır olarak alındı. Tercihimi GTX 970'den yana kullanacaktım ama sıfır ekran kartı almak istedim. Ve bu GTX 1650'de kalın bir kartmış ön taraftaki power switch - reset switch gibi pinleri yamultmak durumunda kaldım ekran kartına denk geliyordu. Edit : TV monitorun yanıt süresi 8ms imiş. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrixx7 -- 17 Eylül 2022; 7:43:1 > |
Bildirim