Şimdi Ara

GTX980 Ti OC vs GTX1080 Kullanıcı Testleri + (GTX980 vs GTX1070 Eklendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
3
Favori
5.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: JMaharaja

quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

Bu tabloya göre şuan için 980 oc ile 1070ten büyüktür diyebiliriz öyleyse? Lakin özel soğutmalı 1070in oc hali ile 980 oc kapışırsa gerçek kazanan ozaman belli olacaktır.

OC ile aynı seviyeye geliyor diyebiliriz, buradan çıkaracağınız sonuç GTX980 bile eğer hakkını vererek oc yaparsanız potansiyeli olan bir kart çöp değil yani.

980 in en az 2 yıl gideri var bana göre. Çöp diyenler neye göre dedi bilmem.

Yukarıda verdiğim testde GTX980 neredeyse GTX1070 ile aynı saat hızında çalışıyor ve benzer performans veriyorlar, aslında nvidia mimarisel bir iyileşmeden ziyade sanki gpu yu daha yüksek saat hızında çalıştırarak kartların performanslarını artırmış gibi görünüyor
    yani clock vs clock performansları çok yakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.M.W -- 25 Mayıs 2016; 12:04:57 >

• gtx 1080 kartı 1080p için yapılan bir kart değildir ve 1080p de düşük sonuçlar alabilir ama oyunu 2k yapıp teste soktuğunuz da farkın açıldığını görebilirsiniz.Farcry primal da 1080p ultra ayarlarda 65 fps alırken 2k da 63 fps almaktadır.Testlerde fark var mı diye bakmak istiyorsanız çözünürlüğü 2k olarak ayarlayıp ona göre test yapılması gerekmektedir.1080p de fark olmazken 2k da gtx 1080 5-10 fps arasında fark açmaktadır.
  • B.M.W kullanıcısına yanıt
    Oyle zaten. Pascal ana konuda @m@u pascal 1080 in diagramini paylasmisti. Kartlarin uretim sekli birebir ayni gorunuyordu. Degisen sadece "nm kuculmesi ve saat hizlari"
    Olarak goruluyor.
    Ayri su soylendi; pascal ekran kartlarinda devrim niteliginde gelismeler yapacak, ama bu 1070 ve 1080 de olmayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B.M.W kullanıcısına yanıt
    Yine köklü olarak değişen büyük ve güzel bir yeni teknoloji yok yani kısaca?

• quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

gtx 1080 kartı 1080p için yapılan bir kart değildir ve 1080p de düşük sonuçlar alabilir ama oyunu 2k yapıp teste soktuğunuz da farkın açıldığını görebilirsiniz.Farcry primal da 1080p ultra ayarlarda 65 fps alırken 2k da 63 fps almaktadır.Testlerde fark var mı diye bakmak istiyorsanız çözünürlüğü 2k olarak ayarlayıp ona göre test yapılması gerekmektedir.1080p de fark olmazken 2k da gtx 1080 5-10 fps arasında fark açmaktadır.

1080p'de 65 alirken 2K'da 63 almasi kartin yuksek cozunurluk icin oldugunu degil, islemcinin sinir yaptigini gosterir. Cozunurluk degisiminde o kadar az fark olmasi mumkun degil.

1000 serisini yuksek cozunurlukte one cikaracak ROP, bant genisligi gibi avantajlari yok. Cozunurluk artinca fark yukseliyorsa, islemci etkisi azaldigi icin yukseliyordur.

• quote:

Yine köklü olarak değişen büyük ve güzel bir yeni teknoloji yok yani kısaca?

görünürde öyle ama daha çok VR odaklı yenilikler var sanırım.
  • JMaharaja kullanıcısına yanıt
    Var, olmazmi.
    Fakat kapitalist sistemde, neden bize hepsini birden versinki?
    Simdi 1080 ciktigi gibi alan birisi 5 yil boyunca hicbir ayar kismadan yoluna devam etse, o zaman kime kart satacak firma?
    1080ti cikacak 1080 geri kalacak. 2080 cikacak 1080ti geri kalacakki firma para kazansin.
    Telefonlardaki olayi goruyoruz. Ayni duzen burada da var.

• xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Bu düzen hep öyle haklısınız. Heryerde de bu geçerli. Dx muhabbetinden ötürü, zamanın canavarı 8800gt lerin öldüğünü unutmadık (:

• Konuştuğumuz durumlar aynı daha doğru sonuç için 2k da test yapılmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 25 Mayıs 2016; 13:00:10 >
  • bence sizlerin arasında gereksiz bir panik var. Bu yaşıma kadar hiçbir zaman yeni çıkan bir üst modelde bir önceki üst modele göre muazzam performans artışları görmedim. bir kere bu firmanın pazarlama stratejilerine aykırı..adamların amacı teknolojiyi en kısa sürede en üst seviyeye getirmek değil. ticari karlarını maksimize etmek. bunu çoğu zaman gözden kaçırıyorsunuz.

yeni çıkan kartların 980 den yüzde 10 hadi belki 15 den fazla reel fayda sağlaması çok çok zor. elinde elbette belki yüzde 50 fazla performans verecek teknoloji vardır ama bunları önümüzdeki yıllarda farklı model isimlendirmeleriyle piyasaya sürerler. aksi durum 980 alanları enayi yerine koymak olur.

kısaca her yeni seride sert bir atış değil yumuşak bir artış olur.. marketing tuzaklarına düşmemek lazım. 980 sahiplerinin içi rahat olsun.
  • Konu gtx 980 ti overclock degerleri aslinda, yoksa 1070-1080 ile karşılaştırma yapmak icin cok erken
    1-gtx 980 ti de eksik dx12 komutlari var adamakıllı dx 12 oyunlar çıksın o zaman testleri tekrarlamak lazım
    2-379-449 dolar fiyat aralığı açıklanmış olan gtx 1070 modeli varken ayni fiyatlara kim neden eski teknoloji, cok elektrik tuketen daha cok ısınan ve dx12 de ne kadar başarılı olacağı belli olmayan. El gtx 980 ti modeline 1000-1100 tl den fazla versin ki?
    Bence tartışmak anlamsız zaten 400 dolar civarına sıfır gtx 1070 gelirse amazondan max 1400 tl civarına alınabilir ki bu durumda ikinci el gtx 980 ti leri kim kac liradan alsin ki?
    Forumda gtx 980 ti sahibi olan fiyat kırmak istemiyor, köşede pusuya yatan adam da cok ucuza almak istiyor bakalım ne olacak zaman gösterecek ama bildiğim birşey varki o da gtx 980 ti, gtx 980 ve gtx 970 icin durum hiçte iyi olmayacak.
    Gerci ayni durum amd tarafinda da gecerli hd 480 x varken r9 390 veya 390x gibi kartları da almak mantıksız olacak.
    Özetle yeni nm sürecindeki doğal performans sıçraması amd veya nvidia farketmeksizin tüm eski kartları vuruyor.

• Pek mantıklı bir konu olmamış , GTX 980 Ti a yapılan overclock orta üst seviye arası bir overclock , GTX 980 e extreme overclock yapılmış , GTX 10XX serisinin overclock potansiyelinin daha iyi olduğunu düşünürsek , GTX 1070 2.2 GHZ de toprağı açmadan gömücektir (Extreme OverClock ile 2.3-2.4 GHZ civarlarına çıkması muhtemel) , GTX 1080 i konuşmaya bile gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxwell1 -- 25 Mayıs 2016; 14:16:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok az GTX 980 1600 mhz+ da her oyunda sorunsuz çalışabilir, ben 1400'ün üzerine çıkarmıyorum +voltaj da vermek istemiyorum oyunlarda sorunlar aldım yer yer.

İşin kısası GTX 1070 GTX 980 Ti ayarında bir kart olacaktır.

GTX 980 Ti sahipleri bence de 1080 Ti'yi beklesinler (hoş, 4k ekranınız yoksa veya multi montiör uğraşmıyorsanız GTX 980 hepinize yeter da artar)
  • Maxwell1 kullanıcısına yanıt
    10xx serisinin overclock potansiyelinin daha iyi olduğunu nereden cıkardınız? Bunu söyleyebilmeniz icin % hesabında 9xx serisinden daha iyi oc olması lazımki şu an öyle bir durum yok.

• Buda benden olsun. 4K testleri 980ti ve hatta 970 ile

http://forum.donanimhaber.com/m_117148294/tm.htm

Edit: BMW konu için teşekkürler. Herkese aydınlatıcı olmuş.

Bana ağustos sonunda 1070 gelecek. Onunla da test yapıcam. 4Kda 980ti ı geçeceğini düşünmüyorum ama bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 25 Mayıs 2016; 15:58:44 >
  • Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ama bana,kartı o.c yapıp üst karta yetişmek gibi şeyler saçma geliyor,980 o.c yapılacak 1070 yetişecek diyelim arkadaş 1070 te

o.c olacak hemde daha iyi çünkü düşük nanometre üretim, az ısınıyor iyi o.c oluyor,adamlar 1080 o.c yapıp 2200 mhz çalıştırmışlar ve 980 ti ye %60 fark atmışlar üstelik

özel tasarım kartlar bile değil,malesef bu işin kanunu bu yeni kart gelince eskisiyle farkı açıyor üstelik birde daha yazılım desteği gelmedi kimse kendini

kandırmasın.Şimdi elinde 900 serisi kar olanlar yediremiyor, ama yapacak bir şey yok bende 970 kullanıyorum satıp 1070 alıcam kartı 20 aydır kullanıyorum memnunum

ha değiştimesem olurmu olur her oyunu ultrada 60-100 fps arası 1080p de oynatıyor ama aç gözlülük işte hem daha iyisi psikolojisi.Adam 980 ti almış 2500 tl ye şimdi

çıkacak olan 1500 tl lik 1070 ondan hızlı üstelik yeni nesil ve çok iyi o.c oluyor hele özel tasarımlar ve sürücüler gelince 980 ti ile farkı açacak onun için ben 1070 ve üstü

kart alma taraftarı değilim çünkü aynı olaylar 1100 serisi çıkıncada olacak kısır döngü gibi malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Test için sağol.

GTX 1080'de OC oluyorcular gelir birazdan

Elbette GTX 1080'de Oc oluyor ama esas nokta bu değil. Tek GPU'da gtx 1080 ile aşık atabilen, o değerlere ulaşabilen başka kart yok.

Bununla birlikte halihazırda 1080p'de ultra detay açıkken neredeyse tüm oyunlarda 60+ FPS oynatabilen ve bu sınır altına düşmeyen 3-4 nadir karttan biri GTX 980ti.

Diğer GTX 980 ti kullanıcılarından da test sonuçlarını bekliyoruz.

Dostum öyle diyorsun ama 980 ti zaten o.c li kart adamlarda 1080 ni 2200 mhz kadar çıkartmışlar ve 980 ti ye %60 fark atmışlar daha özel tasarımlı kartlar yok onlar da

gelince ve de sürücüler dahada fark atacak.Malesef bu işin kanunu bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ookami

Çok az GTX 980 1600 mhz+ da her oyunda sorunsuz çalışabilir, ben 1400'ün üzerine çıkarmıyorum +voltaj da vermek istemiyorum oyunlarda sorunlar aldım yer yer.

İşin kısası GTX 1070 GTX 980 Ti ayarında bir kart olacaktır.

GTX 980 Ti sahipleri bence de 1080 Ti'yi beklesinler (hoş, 4k ekranınız yoksa veya multi montiör uğraşmıyorsanız GTX 980 hepinize yeter da artar)

Şuan ki testlere 1070, 980 ti den iyi bir kart, üstelik 980 ti o.c li bir kart, 1070 te daha hiç birşey yok. Düşük nanometre olduğu için 1080 gibi, yüksek o.c kapasitesi var özel tasarımlar gelsin sürücüler gelsin 980 ti ile arasındaki farkı açıcak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1982-utkan

Forumda boşuna mı curcuna oldu şimdi Ayrıca 9xx serisine sahip olanlara laf atan fesatlar epeydir kayıplar..Hele şu 980ti alınık 900tl yazan arkadaş yokmu

Ya sen onu bırak, 980ti için " bitik " diyordu birisi... Bunlar her yeni çıkan ürünü istisnasız alabilen zengin tipler herhalde. 980ti'ı iki dakika da harcadılar. Ben 970SLI kullanıyorum, gayet de memnunum hayatımdan...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.