Şimdi Ara

Gübreden Sıcak Su Üretimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süre önce KTÜ'de bir Profesörün yanmış ahır gübresinden sıcak su elde etmeyi başardığını duymuştum. Projesi şu: ahır gübresini bir alana döküp üzerine bakır boru serip her serdiği borunun üzerine yeniden gübre döküp bu şekilde bakır boruyu uzun uzun gübrenin içinde dolaştırmak suretiyle gübre yığınının içindeki sıcaklıktan faydalarak. bakır borunun bir ucundan verdiği musluk suyunun diğer taraftan sıcak su şeklinde çıkarmayı başardığını duymuştum.

Aynı şekilde yine izlediğim yabancı bir belgeselde, ağaçları toz haline getirerek ahır gübresi yerine bu tozu kullanarak ve ıslatarak içinde bakır boru gezdirerek sıcak su elde ettiklerini görmüştüm.

Mantık olarak şu anki ısı pompalarının mantığına benziyor. Acaba bu yöntemlerin uygulanabilirliği var mı? Bu konuda bilgisi olan ya da görüş bildirebilecek arkadaşların bilgilerinden faydalanmak isterim.

Saygılarla,

• Fikir güzelde bu site bu konuyu kaldırmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gübre sıcaklığını koruyabiliyorsa veya birşekilde ısı üretebiliyorsa bu dediğiniz sistem geçerlidir.
  • Yokmu konunun uzmanı akademisyen bir arkadaş
  • Konuyu açtıktan yaklaşık 1 buçuk sene sonra kendi açtığım konuya bir cevap yazma ihtiyacı duydum. Aşağıda verdiğim linkte bahsettiğim olayı uygulamalı olarak yapan insanlar varhttp://kimmxjayne.wordpress.com/2011/09/29/composting-hot-water-heater/
  • konuyu acali 1 sene bile olmamis ki? bu arada gubreden metan gazi uretip isitmada kullanildigini duymustum ama bu yontemi ilk defa duyuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.