Şimdi Ara

Güç Kaynağı Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar ben sistemim için bir güç kaynağı almayı düşünüyorum ancak sistemimin tam performans halinde iken kaç watt güce ihtiyat duyduğunu bir türlü öğrenemedim. Farklı kaynaklarda her parça için farklı değerler çıkıyor. En iyisi sizlere sorayım dedim.

Anakart: Asus H81M-PLUS
    İşlemci: İntel Pentium G3258 (Overclock ile 3.2Ghz den 4.4Ghz olmuştur)
    Ram: Gskill 1600Mhz ddr3 4gb 2 adet ram
    Ekran kartı: SAPPHIRE Radeon R9 270X OC 2GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı 11217-01-20G (Bu parça şuanda takılı değil fakat alacağım . Güç kaynağını alma sebebim. Şuan Ati Radeon HD 4650 kullanıyorum.)
    1 adet dvd-reader 2 adet egzoz fan vardır.

Günlerdir ekran kartını satın alamıyorum güç kaynağının ne olacağını bilmediğimden. Önereceğiniz güç kaynağının 80+ sertifikası olursa çok memnun kalırım malum her zaman alınan bir parça değil.
    Şimdiden herkese teşekkürler.

•  Güç Kaynağı Önerisi

Güç Kaynağı Önerisi

Güç Kaynağı Önerisi

Güç Kaynağı Önerisi

Güç Kaynağı Önerisi

Güç Kaynağı Önerisi

• quote:

Orijinalden alıntı: anticebrail

Merhabalar.
    Arkadaşlar ben sistemim için bir güç kaynağı almayı düşünüyorum ancak sistemimin tam performans halinde iken kaç watt güce ihtiyat duyduğunu bir türlü öğrenemedim. Farklı kaynaklarda her parça için farklı değerler çıkıyor. En iyisi sizlere sorayım dedim.

Ekran kartı: SAPPHIRE Radeon R9 270X OC 2GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı 11217-01-20G (Bu parça şuanda takılı değil fakat alacağım . Güç kaynağını alma sebebim. Şuan Ati Radeon HD 4650 kullanıyorum.)

Günlerdir ekran kartını satın alamıyorum güç kaynağının ne olacağını bilmediğimden. Önereceğiniz güç kaynağının 80+ sertifikası olursa çok memnun kalırım malum her zaman alınan bir parça değil.

corsair vs450 80+ power yeterli olur. sanırım 130-140 tl gibi bir fiyatı var.

• almışken bence 750w olanı alın ileride uprage yaparsanızda rahat rahat kullanırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

quote:

Merhabalar.

corsair vs450 80+ power yeterli olur. sanırım 130-140 tl gibi bir fiyatı var.

Yorumunuz için teşekkürler. İşte tam da şuan burada olduğu gibi kafam karışıyor.Sizden önceki arkadaşım 750watt bir ürün önerirken siz 450 watt ın yeterli olacağını düşünüyorsunuz.
    Benim sistemim nekadar güç tüketiyor acaba ?
    İleride ekleme yapmayı da düşünmüyorum ona bir şeyler önerin lütfen. (ÖRN: 300watt çekiyorsa 350 alırım diye düşünüyorum ben şuan)

• sistemin çok güç çekmeyecektir. cevap yazan iki arkadaşın dediği de doğru. kaliteli bir marka 450w psu yeterli olur sisteminize. ama ileriyi de düşünerek alışveriş yapacaksanız 750w almak tabiki daha mantıklı. 450w - 550w kaliteli bi marka alacaksanız 150-180 lira arasına malolur, 650w corsair var 210 tl civarı 750 çıkacaksanız da 250-350 arasına güzel bir cihaz alınabilir.
  • c.ipek kullanıcısına yanıt
    Zaten 80+ sertifikalı bir ürün almayı düşünüyorum. Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim ancak sormadan edemeyeceğim. Benim sistemimin kaç watt çektiğinin hesapladınız mı ? Hesapladıysanız benimle paylaşırmısınız. Harçlıklarımla Alacağım için bunları ne gerekiyorsa +50watt alırım diye düşünüyorum malum okumak zor :)
  • geçen gün corsair vs650 80+ aldım gerçekten güzel bir güç kaynağı
  • The Rainmaker kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkürler ancak benim sistemim sanırım o kadar fazla güç tüketmeyecektir.
  • quote:

Zaten 80+ sertifikalı bir ürün almayı düşünüyorum. Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim ancak sormadan edemeyeceğim. Benim sistemimin kaç watt çektiğinin hesapladınız mı ? Hesapladıysanız benimle paylaşırmısınız. Harçlıklarımla Alacağım için bunları ne gerekiyorsa +50watt alırım diye düşünüyorum malum okumak zor :)

gpu: 270x ortalama 180watt tüketicektir. (yükte)
    cpu: İntel Pentium G3258 ortalama 85watt tüketecektir (yükte oc yapılmış halde)
    kalan da çekmez de 150w çeksin hadi 500w bronze alırsan fazlasıyla rahat rahat yetecektir sadece bilindik kaliteli bir psu almaya özen göster :)

Güç Kaynağı Önerisi

Güç Kaynağı Önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.ipek -- 4 Ocak 2015; 3:32:14 >

• c.ipek kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler. Bu ürünü sipariş ettim işimi göreceğini düşünüyorum sizce de öyle mi acaba ?
    http://www.vatanbilgisayar.com/smartpower-80plus-bronze-550w-guc-kaynagi.html
  • Ilerde sistem yükseltirsen 750w.

Fakat sistemine 500 550w yeterli olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anticebrail kullanıcısına yanıt
    güzel 80+ bilindik marka.

bu da güzel bir alternatif olabilirhttp://www.vatanbilgisayar.com/vs-serisi-550w-guc-kaynagi.html?srt=UP

Güç Kaynağı Önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.ipek -- 4 Ocak 2015; 4:03:33 >

• Arkadaşlar herkese yorumları için teşekkür ediyorum. İleride sistemimi yükseltmeyeceğim için doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum.
    Konu kilitlenebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.