Şimdi Ara

Güç Kaynağı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konuyu kısaca özetler isem şu şekilde gelişti olaylar. Cm 690 kasamdaki orjinal power sub bozulunca garantiye gönderdim ve yenisi hatta daha iyisini takıp geri gönderdiler. Yeni gelen power sub'ın modeli "COOLER MASTER RS-500-PCAP-J3 " idi. Fakat benim hatam yüzünden o da patladı. Şöyleki fan montajı yapar iken 3 uçlu fan kablolarından birini taktım bir ucunu fana bir ucunu normal pin girişine. Diğer ucuda bildiğiniz gibi normal pin çıkışı tekrar kullanılabilmesi için o pinin. Fakat buradaki sorun fan sayım fazla olduğu için bu kablolardan da fazla var kasamda. Bir şekilde karışıklı oldu var kısa devreye sebep olabilecek bir bağlantı yaptım ve power sub ı güce taktığım gibi patlama sesi geldi. Üzerindeki sigorta yanmış (içi kararmış). Aynı şekilde aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi büyük kapasitelerin olduğu yerde iç kapakta kararma var. Oluşan sorun sizce tam olarak nedir? Tekrar garantiye göndersem kabul edilir mi? Veya bir elektronikçiye götürsem sorun ne ise halledebilir mi ve sağlıklı olur mu? Piyasa fiyatını araştırdım 80 lira civarı aynı power sub'ın. Elektronikçiye yaptırsam ne kadar tutar acaba? Sizce ne yapmam gerekiyor. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. İlgi için şimdiden teşekkür ederim.

Sigorta Fotoğrafı:

Güç Kaynağı Sorunu

Güç Kaynağı Sorunu

Kapasitelerin Fotoğrafı:

Güç Kaynağı Sorunu

Kararmış Kapak Fotoğrafı (Kapasitelerin bulunduğu kenardaki kapağın iç kısmı):

Güç Kaynağı Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslan007 -- 18 Mayıs 2011; 23:06:25 >

• kardeş nickini görünce yazmadan edemedim senin powerde bizim yani cimbomun haline dönmüş bu arada
    işin şakası bi yana elektronikçilere akraban yada arkadaşın değilse götürme astarı yüzünü geçer şu bozulmuş bu bozulmuş gibi karşına daha fazla parça çıkar sen biraz anlıyorsun galiba bu işlerden o kondansatörlerin yönlerini işaretle pertinaksa söktükten sonra mutlaka sigortayıda sök tabi kendın parçaları alarak kendınde bıraz dıkkatle yerıne takabılıesın bu arada nerede oturuyosun istanbul kadıkoy tarafındaysan bende yardım edebılırım sana ama mosfet transıstorler yanmışsa o zaman işte astarı yüzünü geçer yenısını almak gerekebılır
  • İlgin için teşekkür ederim cimbomlu kardeşim :) Bende elektronik okuyorum senelerdir bitmedi o yüzden var biraz bilgi :) Dediğin gibi fetlerde sorun yoksa kapasiteleri bulabilirim belki, pertenakstan söküp takabilirim havya tel falan mevcut bende. Ama sigortayı nasıl değiştireceğim. Yani her sigorta olur mu acaba. Ben eyüpte oturuyorum metrobüse çok yakınım. Kadıköye gelmem kolay benim için. Valla olur dersen yarın atlar gelirim bakabiliriz beraber :) Kadıköyde kapasite ve sigorta bulabileceğimiz yer yoksa karaköye gidip ordanda karşıya geçebilirim. Sen bana öm atarsan iyi olur aslında :) Tekrar teşekkür ettim.
  • Hariçten yazdım gibi oldu ama neyse. O sigortalar standarttır, üzerindeki yazıda kaç amper olduğunu okuyabiliyorsan sorun yok, aynından bulup takabilirsin. Hatta lehimliyse tamamını söküp sigorta yuvasıda koyman mümkün. Kolay gelsin.
  • evet sigortanın üstünde yazar akım değeri sen karaköydeki elektronikçilerden bi bulmaya çalış sigortanın ve kondansatörlerin aynısından olmazsa beraber bakarız bende özlemiştim bu işleri yapmayalı baya zaman omuştu
  • İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar. Verdiğiniz görüşler dahilinde şu an için yenisini almayı uygun gördüm. Konu çözülmüş olarak kapatılabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Güç Kaynağı Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Güç kaynağı patladı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.