İşlemcim ve anakartıma uygun ikisi toplam 150 TL'yi geçmeyecek şekilde güç kaynağı ve işlemci soğutucusu öneribilirseniz çok sevinirim. 4 gb ram, 512 mb geforce 8500 gt ekran kartı, 250gb samsung hdd ve dvd okuyucu/yazıcı var. Oyun oynarken restart atma sorunum var. Önceden sadece mozilla açık internette dolanırken bile restart atıyodu, kasanın kapağını açık çalıştırıyorum sadece oyun oynarken atıyor. İşlemci sıcaklığı hep 50 derecelerde dolanıyor. Thermal Master 350 W güç kaynağım var. Sorun nereden kaynaklanıyor bilemiyorum. Güç kaynağı mı yetersiz, AMD mi bana yamuk yapıyor yoksa ekran kartı mı çözemedim bir türlü yardım ederseniz çok sevinirim.
Güç kaynağı sorunu değildir muhtemelen, sistemin çok harcamıyor çünkü. Sıcaklık yüzündendir. İşlemci soğutucusu toz tutmuş olabilir, temizlersen bir nebze düzelir.
işlemci fanını düzenli temizliyorum ama sorun düzelmiyor özellikle ne zaman PES oynamaya kalkışsam maçın ortasında hemen restart atıyor, güç kaynağı değilse değiştirmeye gerek yok o zaman ekran kartı mı acaba nedeni?
bir sorum daha olacak ekran kartını yenilemek istesem 100 tl ye kadar sistemime uyacak bir ekran kartı önerişbilir misiniz???
Bilgisayar oyundayken reset attıktan hemen sonra sıcaklıklara bakarsan sıcaklıktan olup olmadığını anlayabiliriz. Sıcaklıktan değilse, güç kaynağından fazla enerji çekilmeye başladığı için reset atıyor diyebiliriz.
Everest programının algılayıcı bölümünden sıcaklıklara ulaşabilirsiniz. İnternette araştırın normal sıcaklıkları ona göre yorumlayın bileşenleri. Aşırı bir fark yok ise Psu nuz ciddi derecede kalitesiz olabilir. O bütçeye alabilecegin en kaliteli Psu , Aopen Z650 modeli.