Şimdi Ara

Güç kaynağından düşük amper güç almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kafama bir sorun takıldı ancak bulamadım hiçbir yerde ve buraya yazmak durumunda kaldım sorum şu ki ;

Aerocool marka 600 watt güç kaynağım var 12 volt üzerinden 50 amper vermekte ve elimde bir adet 12 volt 2 amper isteyen bir 2.1 Hi-Fi Stereo Ampilifikatör var buna ben güç kaynağından 12 volt 2 amper enerji vermek istiyorum ancak güç kaynağı 50 amper verir diye korkuyorum.
    Sonuç olarak 12 volt üzerinden 50 amper veren bir güç kaynağı, 12 volt 2 amper isteyen bir cihaza fazla gerilim verme gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

• Güç kaynağı alternatif akımı direkt akıma çeviren bir donanımdır. Sürekli olarak güç üretip aynı oranda o gücü donanımlara sağlamaz. Donanımların ihtiyacı neyse ona göre bu çevirimi yaparak onların kullanabilecekleri türde bir güç sağlar. Yani senin psu sürekli olarak 50A vermez. Kapasitesi o kadar olabilir, sistemin ihtiyacı 50A olduğunda onu sağlayabilir. Amplifikatör AC mi DC mi istiyor ona dikkat ederek belli bir güç sağlaybilirsin psu dan ya da prizden..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Güç kaynağı alternatif akımı direkt akıma çeviren bir donanımdır. Sürekli olarak güç üretip aynı oranda o gücü donanımlara sağlamaz. Donanımların ihtiyacı neyse ona göre bu çevirimi yaparak onların kullanabilecekleri türde bir güç sağlar. Yani senin psu sürekli olarak 50A vermez. Kapasitesi o kadar olabilir, sistemin ihtiyacı 50A olduğunda onu sağlayabilir. Amplifikatör AC mi DC mi istiyor ona dikkat ederek belli bir güç sağlaybilirsin psu dan ya da prizden..

Amplifikatörün girişi DC yazıyor arkasında bağlayabilirmiyim?
  • rocking123 R kullanıcısına yanıt
    Evet.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.