Şimdi Ara

güç kaynağının fanı kırıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmetbaycan

quote:

Orijinalden alıntı: LoveIsGonnaSaveUs

Servise goturmen alternatif olabilir fakat nasil becerdin diye sormazlarmi be adama arkadasim :)

sordu abi dedim ses duymaya başladım nerden geldiğini anlamak için toknavida soktum dedim güldü abi :D

Neyse sonuçta olumlu bir sonuca varılmış kardeşim hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: _recoo

Dostum garanti vs sorun etmezsen gönder ben değiştireyim. Daha bugün çalıştığım yerde 13 tane bozuk diye ayrılan güç kaynaklarından 7 tanesini hayata döndürdüm. 5 dakikalık iş benim için.
    Kendim değiştiririm dersen çıkma fan var bende.

Arızalar neydi hocam nasıl hallettin hepsini?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurr999

quote:

Orijinalden alıntı: _recoo

Dostum garanti vs sorun etmezsen gönder ben değiştireyim. Daha bugün çalıştığım yerde 13 tane bozuk diye ayrılan güç kaynaklarından 7 tanesini hayata döndürdüm. 5 dakikalık iş benim için.
    Kendim değiştiririm dersen çıkma fan var bende.

Arızalar neydi hocam nasıl hallettin hepsini?

Birkaç tanesi gürültülü çalışıyor diye kullanılmıyordu fanlarını değiştirdim. Hiç çalışmayanlar vardı kondansatörleri patlamıştı onları değiştirdim. Birkaç tanesinin de cızırtı çıkardığı söyleniyordu, onların da şişen kondansatörlerini değiştirdim. Yaptığım sadece kondansatör ve fan değiştirmek yani.

• _recoo kullanıcısına yanıt
    İyi hocam eliniz yatkınmış. Benim de 550wattlık bir tane var boşta bilgisayarı rahat rahat çalıştırıyor yük altına girince sistem reset atıyor. Kondansatör(veya basit başka bir şey) sorunu olabilir mi? Pek anlamam ama içini açtığımda gözüme batan bir şey yoktu. Sorun büyükse uğraşmaya değmez tabi de. Yaptırmaya değer mi acaba araştırdığımda bir kaç yer budum ucuz sayılır ama güç kaynağı işi biraz da risk tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurr999

İyi hocam eliniz yatkınmış. Benim de 550wattlık bir tane var boşta bilgisayarı rahat rahat çalıştırıyor yük altına girince sistem reset atıyor. Kondansatör(veya basit başka bir şey) sorunu olabilir mi? Pek anlamam ama içini açtığımda gözüme batan bir şey yoktu. Sorun büyükse uğraşmaya değmez tabi de. Yaptırmaya değer mi acaba araştırdığımda bir kaç yer budum ucuz sayılır ama güç kaynağı işi biraz da risk tabi.

Hocam dediginiz durum cok farkli, sorun transistorlerden ya da mosfetlerden kaynaklaniyor muhtemelen. O sorunu tespit edecek kadar bilgiye sahip degilim malesef. Ogrenciyim ben de henuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.