Şimdi Ara

Guc Kaynaklari Hakkinda Bir soru!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Guc kaynaklarinda hangi aygitlarin guc gereksinimi hangi kanallardan karsilaniyor? Yani 3.3V kanalini, 5V kanalini yada 12V kanalini hangi aygitlar kullaniyor? 3.3V + 5V bilesik nedir? Konu hakkinda bilgi sahibi arkadaslarin yardimlarini bekliyorum...

• 3.3 ve 5 volt devrelerde kullanılırken 12 volt sabit disk ve fanların gibi motorlarını döndürmekte kullanılır

eski bilgisayarlarda bilgisayarı açmak için büyük ve basılması zor düğmeler olduğunu hatırlarsınız. Bu düğmeler doğrudan elektrik akımını açıp kapatarak bilgisayarın başlamasını ve kapanmasını sağlıyordu. Günümüzde ise bilgisayarları açarken bastığımız düğmeler daha hafif ve gerçek bir düğme değildir sadece güç kaynağının harekete geçmesi için 5 Voltluk bir akım verir. Kapatırken ise güç kaynağı kendini işletim sistemden gelen bilgiye göre otomatik olarak kapatır fakat daha sonra açılma emrini anlayabilmek için sisteme 5 voltluk bekleme akımı vermeye devam eder.
  • Yani Sabit Diskler, Optik suruculer(CD-ROM/RW vs., Floppy gibi) ve Sistemde kullandigimiz fanlar 12V kanalini kullaniyorlar. Oyleyse CPU, ekran karti, diger PCI kartlar, Mainboard vs. Bunlarin tamami 3.3V ve 5V kanalini mi kullaniyor? Eger oyleyse hangileri 3.3V Hangileri 5V kanalini kullaniyor. Son bir soru daha Eger mainboard 3.3V veya 5V kanalini kullaniyorsa neden Pentium-IV tabanli Mainboardlarda +12V baglantisi bulunuyor?
  • p4 ler 12 v kanlını kullanıyorlar diye birşey yok o harici takılan p4 girişleri bazı amd boardlardada var bu 12 vlot girişi denilen 4 lü kablonun 2 si 12 volt 2 si ground yani bunu da işlemci kullanıyor .işlemciye gidecek v değerini kullanan elmana direk gidiyor.
  • Sonuc olarak benim kullandigim CPU OC'li olarak su anda Max 140W guc tuketiyor. 2 Adet Serial ATA 7200rom 160GB HDD'ım, 1 Adet CD-RW'ım, 1 Adet FDD'ım var ve sistemde toplam 4 Kasa(82mm) + 1 CPU(92mm) olmak uzere PSU fanlari haric 5 Adet fanim var. Bu ekipmanlardan hangisi hangi kanali kullaniyor. PSU'nun uzerinde +5V Max 40A, +3.3V Max 38A, +12V Max 18A ve 3.3V + 5V Max 235W yaziyor. Benim 140W'lik islemci guc gereksinimim hangi kanaldan saglaniyor. +12V mu 3.3 veya 5V mu? Yani bunun cok acik bir tanimi yok mu demek istiyorum. Mesela CPU 12V'dan beslenir, Ekran karti ve RAM'ler 3.3V'dan beslenir Sabit Disk ve Optik suruculer 5V'dan beslenir gibi bisey, acik bir sey yok mu....
  • cpu 12v ve 3.3 combine çalışıyor board gereksinimi itibari ile 3.3v'a daha çok ihtiyaç duyuyor diye biliyorum yani psu da 12v ve 3.3v güzel olsun gibisinden :)
  • her aygıt sabit voltaj kullanmaz değişik görevler için ayrı güç ler kullanırlar..mesela bir hdd 12 v (motor)5v (elkt.devresi)için mesela bunlar için ayrı girişler vardır eğer çok merak ediyorsan bilgisayar kapalı iken tek tek bir ölçü aletiyle ölçebilirsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.