Şimdi Ara

güç yetmiyor (Power Supply mevzuu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şuan bilgisayarımda Gigabyte'ın 460 lık Power Supply'sini kullanmaktayım. bilgisayarımda oyun, photoshop, corel vb. programlar kullanmaktayım. oyunlarda ekranda çizikler atıp, kasılıp reset çekmeme sebeb olan hatalar vermeye, grafik programları çalışırken de kitlemeler yapmaya başladı. ben sorunu Power Supply'in kuvvetinin düşüklüğüne bağladım.
    sistemimin özellikleri şöyle:
    AMD phenom II X4 965 processor 3.40 GHz işlemci
    Gigabyte GA-870A-UD3 v2 anakart -
    2 x 2 1033 ddr3 ram (4gb)
    ATI Radeon HD 4850 Series (1024 MB) (256 bit) ekran kartı
    Power Supply 460 watt gigabyt

bu Power Supply düşük değil mi?

yerine şunu almayı düşünüyorum: CORSAIR ENTHUSIAST SERİSİ TX750M (300 tl civarı)

gerekli/doğru bir şey mi yapıyorum sizce?

teşekkür ederim.

• Merhaba. Dediğiniz sorunlar bana ekran kartı belleği arızası gibi gözüktü. Güç kaynağı gerçek 460 watt ise sistemi yeterince beslemesi lazım. Bir de şu açıdan düşünmelisiniz. Güç kaynağını değiştirdiğiniz halde sorun devam ederse ne olacak? Ekstradan boşu boşuna bir güç kaynağı almış olacaksınız.
    Tavsiyem; güç kaynağınızın üzerine bakın orada peak değer mi 460watt gözüküyor yoksa başka peak değer parantez içinde başka bir watt değeri ile mi yazılmış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 7 Mart 2013; 15:29:49 >
  • 460 watt harici bir değer yok,teşekkür ederim. o zaman ben ekran kartının sorununu tespit edeyim, böyle bir sorun format atmayla geçecek bir sorun değilmiş gibi değil mi?
    tekrar teşekkürler.
  • quote:

Merhaba. Dediğiniz sorunlar bana ekran kartı belleği arızası gibi gözüktü. Güç kaynağı gerçek 460 watt ise sistemi yeterince beslemesi lazım. Bir de şu açıdan düşünmelisiniz. Güç kaynağını değiştirdiğiniz halde sorun devam ederse ne olacak? Ekstradan boşu boşuna bir güç kaynağı almış olacaksınız.
    Tavsiyem; güç kaynağınızın üzerine bakın orada peak değer mi 460watt gözüküyor yoksa başka peak değer parantez içinde başka bir watt değeri ile mi yazılmış?

Arkadaşa aynen katılıyorum
  • eyvallah çok teşekkürler, bu arada ekran kartı sıcaklıklarına baktım oyun başlar başlamaz 110 c ve üzerine çıkıyor. bunun oısısı için ne yapılabilir. güç kaynağının kuvvetli olması, ekran kartının ısısına faydası olur mu?

(ATI Radeon hd 4850 Series (1024 MB) (256 bit) ekran kartı )
  • quote:

Orijinalden alıntı: ummayadagumma

eyvallah çok teşekkürler, bu arada ekran kartı sıcaklıklarına baktım oyun başlar başlamaz 110 c ve üzerine çıkıyor. bunun oısısı için ne yapılabilir. güç kaynağının kuvvetli olması, ekran kartının ısısına faydası olur mu?

Power supplynin yüksek watt değerine sahip olması ısıya fayda sağlamaz.Oyuna girerken 110 derece demişsin oyun sırasında falan kaç derecelere geliyor merak ettim.Bendede 4850 var o dereceler biraz fazla gibi geldi bende max 45 drc, benim kasamda ekran kartının tam dibinde yan kapağa bağlı 2 adet 12cm fan var bunlarda etkili oluyor soğutmaya tabii sana tavsiyem bir fanla soğutmaya yardımcı olarak hava sirkülasyonuna yardımcı olman olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ummayadagumma

eyvallah çok teşekkürler, bu arada ekran kartı sıcaklıklarına baktım oyun başlar başlamaz 110 c ve üzerine çıkıyor. bunun oısısı için ne yapılabilir. güç kaynağının kuvvetli olması, ekran kartının ısısına faydası olur mu?

110 derece mi? Derhal o ekran kartını sökünüz ve fanını temizledikten sonra gpu'ya da yeni bir termal macun sürüp sıcaklıkları tekrar ölçünüz. Kesinlikle bu şartlar altında kullanmaya devam etmeyiniz.

Ayrıca güç kaynağının ekran kartının aşırı ısınmasıyla hiçbir bağlantısı yoktur. Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 7 Mart 2013; 21:30:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU ve Gücü
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cümleten teşekkür ederim, dediğiniz gibi yapıyorum ekran kartına yeni bir fan alıyorum. çok teşekkürler, sağolunuz.
  • ekran kartına yeni bir fan aldım normalde 35 c lerde, oyunlarda filan 40-45 c oluyor.
    teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.