Şimdi Ara

güçlü bir bilgisayar ne kadar etki eder

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önemli bir konuda karar verebilmek için ilgilenen arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var

Sizce güçlü bir bilgisayar işlerin kalitesini ve beraberinde geliri arttırmak konusunda ne kadar etki eder.

36 ay vadeli kredi ile 15.000 ile 17.000 Tl arasında bir workstation almak istiyorum.

5868 TL Cpu x5690 2x
    900 TL intel Board
    1152 TL kingston 24 GB Ecc DDR3-1333 Ram
    3620 TL Quadro 5000 Ekran kartı
    3168 TL 4 Adet Seagate SAS 300GB 15.000rpm 6GB/sn
    600 TL Intel X25-M SATA SSD 160GB 6Gb/s,
    398 TL Raid card LSI 9212 4 port SAS/SATA,
    831 TL Monitör HP ZR24w 24
    500 TL Workstation Kasa

Bu sistemi After effects, Digital fusion, 3DS max, ve adobe premire hızlı ve yaratıcı şekilde kullanabilmek için toplamak istiyorum.

Bir yıl önce bir arkadaşımla ortak post prodüksiyon işleri yapmak üzere ofis kurduk. medikal ajnslara çalışıyoruz. tek tük olsa da müzik videoları, jenerikler, 3d animasyon ve reklam işeri çıkıyor.
    Sizce kişisel imkanlarımla böyle bir borca girmeye değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byrsim -- 14 Temmuz 2011; 8:15:44 >

• Bence değmez hocam.
    2 yıl önce 15 bin liraya toplanan professyonel sistemler bugün 1000 lira etmez.
    15 bin lirayi 2 yılda finanse edebilirmiyiz sorusu ayri bir tartışma konusu.
    esas konumuza gelince 3000 liralik sisyem ile 15 bin liralık sistem arasinda yüzde 10 performans artişi belki olur belki de olmaz.
    Diyeceklerim bu kadar.
    sistem tavsiyelerini ustalara birakiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zagortagos

Bence değmez hocam.
    2 yıl önce 15 bin liraya toplanan professyonel sistemler bugün 1000 lira etmez.
    15 bin lirayi 2 yılda finanse edebilirmiyiz sorusu ayri bir tartışma konusu.
    esas konumuza gelince 3000 liralik sisyem ile 15 bin liralık sistem arasinda yüzde 10 performans artişi belki olur belki de olmaz.
    Diyeceklerim bu kadar.
    sistem tavsiyelerini ustalara birakiyorum.

siz vurmak yerine oldurmussunuz hani o kadar cabuk eskimez ya da o kadar az performans artisi olmaz tabi baya iyi bi sistem olur fakat sizin bilgisayarin sinirlarini zorlamaniz lazim ki verdiginiz parayi haketsin pek bi bilgim yok acikcasi kullanacaginiz prolar ne kadar guc istiyo ama sizin toplayacaginiz sistemi tam anlamiyla kullanabilceginizi dusunmuyorm acikcasi bende hani 5-7 m a kadar cok guzel bi sistem toplanabilir gorusum bu yonde ama bakalim ne sistemler toplanicak :)

• Sorduğunuz sorunun aslında donanımla bir alakası yok.
    Ticari bir yatırımı yapıp yapmamanın kararı size kalmış.
    Müşteri talepleriniz ne boyutta, yani pazarınız var mı da bu kapasitede bir sistem toplamayı düşünüyorusunuz.
    Yatırımı yapıp karşılığını alıp almayacağınızı görmek konusunda burada kimse size yardımıcı olamazki.Sonuçta kimse sizin iş durumunuzu bilmiyor.

Ha dersenizki bu kapasite bir sistem toplamak kullanacağım programlara ne derece fayda sağlar, epey faydası olur.
    Saydığınız programları tüm fonksiyonlarından faydalanarak kullanan biriyseniz yüksek performansa ihtiyacınız var.
    Yazdığınız gibi bir konfigürasyonda performans sıkıntınız olmaz.
  • Sabit Disk'e 3000TL verene kadar SSD alabilirsin.İşlemciyi de i7 990x düşünebilirsin.
  • merhaba,

bu kadar pahalı bir sisteme gerek yok bence daha uygun parçalar alabilirsiniz.
  • bu karar uçuk bir bilgisayara ihtiyacınız varmı gerçekten bilemedim :D

söylediğiniz sistem gerçekten güzel bir sistem ama bunlar performans olarak artış sağlicak şeyler değiller .. cpu x2 ve ekran kartlarını sli veya crosfire yapmak tek ekran kartınınüstündeki yükü 2 bölerek işlemi diğer karttan yardım alarak gerçekleştirmek üzerine kurulmuştur..elvetteki günümüz bilgisayarlarında çok daha performanslı bir pc olucaktır ..

2 el de bu pc satmanız daha doğrusu 2 el de birinin size bu yükte para vermesi zor parçaları tek tek satabilirisiniz oda sizi uğraştırır ..

intel üzerine kurulmuş en son seri işlemcili 3bin tl lik bir pc sizin her türlü tatmin edicek ve işlerinizi görücektir..

daha doğrusu böyle bir pc bu kadar ram ve 15000prm hdd server için ideal bir kasa :D

tercih yinede sizin ama paranızı daha fazla iş görücek yerlere yatırabilirsiniz ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu pc ne kadar eder ?
    2 ay önce açıldı
    Bilgisayarım Ne Kadar Eder ?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Börü

Sabit Disk'e 3000TL verene kadar SSD alabilirsin.İşlemciyi de i7 990x düşünebilirsin.

ssd diilmi sence bu ? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberche

quote:

Sabit Disk'e 3000TL verene kadar SSD alabilirsin.İşlemciyi de i7 990x düşünebilirsin.

SSD mi sence o
    Ayrıca onun sesine de katlanılmıyo
    http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?132251-SSD-VS-Fastest-15k-rpm-hard-drive&s=9d1a4047a406ec4d3b94fef28a69de33

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: liberche

quote:

SSD mi sence o
    Ayrıca onun sesine de katlanılmıyo
    http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?132251-SSD-VS-Fastest-15k-rpm-hard-drive&s=9d1a4047a406ec4d3b94fef28a69de33

• * cevabınız için teşekkür ederim,

* film compositçiyim, 3ds max , composite için after effects ve digital fusion adobe premiere kullanıyorum.
    Bazen 3d steroskobik ya da 2k sinema composite işleri de çıkabiliyor. Ayrıca bu günlerde hemen herşeyi HD çekiyorlar
    O nedenle disk hızına çok önemli oluyor.
    Ekran kartı konusunda kararsızım. Adobe premiere ve after FX i olabildiğince realtime çalıştırabilecek ekran kartının peşindeyim.

* borcunu kısa sürede ödeyip bitirmeye çalışmak yerine zamana yaymak daha makul gibi geliyor.

* böyle bir sistemde amaçlarımdan biri de müşterimi yanıma oturtarak çalışmak ve isteklerine olabildiğince hızlı cevap verip, proje tamamlama sürelerini kısaltmak.

* Etrafımdan da böyle bir şeye girmemem konusunda telkinler alıp duruyorum. o yüzden yazma ihtiyacı hissettim. bu parayı biriktir diyenler de oldu.
    3 yıl boyunca borç ödemeyi, para biriktirmeye tercih edenlerdenim. o kadar beklemek istemem vakit bu borçtan ve bilgisayardan çok daha kıymetli.

bir iş makinesina ayda 550 tl taksit ödemeyi çok da büyük bir risk olarakk görmemek lazım gibime geliyor

*2 yıl önce 15 bin liraya toplanan professyonel sistemler bugün 1000 lira etmez.

cvp: Elimdeki mevcut bilgisayarlarla zaten ayda 2000-3000 tL evime para götürebiliyorum.
    Niyetim bu sistemi alıp bir süre sonra satmak değil çalıştıraracağım. T4 yıl kullanacağımı düşünüyorum. Bu sistemle 4 yıllık kazancımın üsütne 100.000 tl daha ekleyebilmeyi umuyorum

*esas konumuza gelince 3000 liralik sisyem ile 15 bin liralık sistem arasinda yüzde 10 performans artişi belki olur belki de olmaz.
    Cvp: son kullanıcılara yönelik sistem olamdığı için fazladan pahalı olacağı doğru. Fiyat performans konusu benimde çok takıldığım bir konu. Böyle bir sistem kurmakta ki amacım müşterilerle yan yana çalışarak isteklerine olabildiğince hızlı cevap vererek projelerin bitirme sürelerini kısaltmak

*Ssd ler dolduktan sonra tıkanmaya başladıklarını ve zamanla performanslarını düştüğünü okudum.Sıkıştırmasız hd Projelerde çalışırken yüksek disk hızlarına ihtiyaç duyuluyor. Saniyede 1000- 1500 MB verebilsin istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byrsim -- 14 Temmuz 2011; 12:02:12 >

• Gözden çıkartılan mebla çok yüksek. Çok maz performans artışı sağlayacak parçaları daha uygun fiyatlılarla değiştirerek maliyeti 10bin sınırının altına çekmek f/p açısından daha tatmin edici olacaktır görüşündeyim.
  • size tavsiyem profeayonel destek alm anız.
    bilişim firmalarinın fikirlerini alın.
    foruumlarda genellikle ev kullanıcılarına yönelik öneriler gelir.bu durum
    sizi yanıltabilir.
  • After effects, Digital fusion, 3DS max,Final cut,Cubase,Protools v.s gibi profesyonel programları stabil ve sağlıklı bir ortamda kullanabilmeniz için size gerekli olan tek şey 7000-8000 tl gibi bir yatırımla güçlü çift
    işlemcilibir mac tower almanızdır.30'' cinema display'de eklediniz mi babalar gibi bir workstation sahibi olursunuz.Tercihiniz kesinlikle MAC olmalıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.