Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Estağfurullah tamamen katılıyorum. Biz yine de yapacağımızı yapalım en azından diğer koyunlar gibi tepkisiz olmayalım.
  • Arkadaşlar mesela sonynin bi bluetooth kulaklığı hepsiburadada 330 lira. Aynı kulaklık amazon.de'de 52 euro yani 190 lira. Bunu alsam + yüzde 20 vergi mi ödüycem? Bu vergiyi nereye nasıl ödüyoruz? Yüzde 20 vergi ekleyince bile 228 lira yapıyor. Niye hepsiburadadan alıp kazık yiyelim ki? Resmen soyuyor bizi şerefsizler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasmustafaoglu

quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

quote:

Orijinalden alıntı: Sir Wilde

Konuyu güncel tutalım, kampanyaya imzamızı eksik etmeyelim.

şimdi bana kızacaksınız kızanlarda olacak ama bu hükümet hangi konuda geri adım attı ? hemde halkın yararına olacak bi konuda ? istersen 80 milyon imza toplansın 31 euro bile olmaz o sınır kusura bakmayin lütfen.

Sahibinden.com gibi sitelerde dolaşırsan amazondan getirip %200 karla satmaya çalışan tipler var işte bu tipler oldukça hükümet daha sert kararlar verebilir haksız kazancı engellemek isteyebilir kendi ülkesinde ki şirketleri düşünecek kazıkçıda olsa düşünmek zorunda yapacak bir şey yok kampanyayıda 5bin kişi imzalamış çoğunluk bu kadar azken kararın değişmesini bekleyemezsin hükümet hangi konuda geri adım attı ? hemde halkın yararına olacak bi konuda ? bu sözlerin hükümet karşıtı birisi olduğunu gösteriyor büyük çoğunluğu yakalarsan hükümet bunu kayıtsız bırakmaz merak etme herşeyi kabul etmemiz gerekmiyor ama hükümet karşıdı olmaya gerek yok sonuç olarak herkes kendi çıkarlarını düşünüyor hepimiz 30 euro değilde sınırın 150 euro olmasını istiyor hükümette ülkenin çıkarlarını düşünüyor sınırı 30 euroya düşürüyor bunların tek sorumlusu yurtdışından yanında telefon ve benzeri elektronik ürün getirip ülkede satan tipler yurtdışından sipariş verip ülkede satan tipler yüzünden oldu işte bu yüzden böyle tiplere şarkıcı doğuştan selam olsun!

benım söylediklerim sizin tarafınızdan yanlış anlaşılmaya müsait bunun farkındayim. ben hükümet karşıtı değilim.
    biraz siyasete giricez ama hükümetin yapmiş oldugu halkın yararına bir şeyi , ben BAZILARI gibi kötü demem. veya kötüye iyi demem. Türkiyedeki en büyük sorunlardan biri bu zaten.

peki ben sana soruyorum 200.000 binden fazla imza toplanılan turktelekom olayinda neden pirinç tanesi kadar adım atılmadı ? orada yapılacak gelişmede halkın faydası yönündeydi.

ben yine tekrar edeyim hükümet karşıtı değilim. keşke gümrügü 150 euro yapsaydılar ben çıkardım derdim ki Helal olsun bu adamlara 150 euro yaptilar sınırı. ben bunu derdim başkasını bilmem.
    genel sorunlarımızdan biri de bu eleştirmeyi kötülemek gibi düşünüyoruz.

2. el satan veya yurtdışından ürün getirip bunları satanlar bu olaya etkisi var mı? bilemem belki vardır ama bunların çaresi veya önlemi vardır. o kapı hala açık isteyen istedigini getirebiliyor.
    Peki kaçak yollarla ülkeye mal sokan , ki bunlar milyon dolarlik mallar bunlara önlem alınıyor mu ? tabiki hayır piyasada binlerce kaçak mal var. bunlar herhalde sizin anlattıgınız gibi adam yanında getirmiyor. tırlarla , gemilerle , özellikle doğu bölgelerinde eskiden suriye başta olmak üzere ülkeye inanilmaz derecede kaçak mal giriyordu. hala giriyor. peki bunu satana , ülkeye sokana veya aracı olana önlem alınıyor mu ?

• Şaka gibi. 2 hafta önce 150€ dediklerinden arkasından ne çıkacak diye düşünürken patlayan koca bir balon daha..
  • Çinde telefon ön ekran paneli 1 dolar türkiyede telefoncularda değişim için istenen rakam 100 tl,internette 20-40 tl arası ön ekran fiyatı.Arada 20 kat fark var.
    Çinde şu ön dokunmatiği yapıştırmaya yarayan jel kurutucu fener 2.5 dolar türkiyede 60 tl,şimdi millet neden yerliye yönelsin ki,neden türkiyeden alsın? Sen yurtdışına ambargo koyacağına,ürünlere tavan fiyat uygulaması getireceksin,dersin %100 kar maksimum ama adamlar dinler mi 20 kat ne demek ya Allah için kim kime geçirirse mantığı.
  • McCarty kullanıcısına yanıt
    Hocam güncel haberlere bakarsanız kaçakçılık konusunda ne kadar ciddi operasyonlarının olduğu görürsünüz hatta kaçakçıların kullandıkları yöntemlerinde yok artık dedirtiğini görecekseniz neyse ki uzman polisler tarafından farkına varılıyor!

Örnek haberler!http://www.mynet.com/haber/yasam/sira-disi-sigara-kacakciligi-1886037-1
    ---http://bursamanset.com.tr/hem-silahlar-hem-uyusturucu/295214/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uExclamation -- 27 Aralık 2016; 16:50:58 >

• Ne zaman yürürlüğe girecek, Amazon'dan bir kaç oyun daha alırım 2-3 ay varsa.
  • resmi gazetede henüz yayınlanmamış, önümüzdeki günlerde yayınlanır denmiş.
  • Getirmediler onlsr bandrol ücretiydi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AliExpress ten 60 dolara teyp alıcam ıkı haftaya bulur gelmesı ee vergısnı neryee ödücezz nasıl iş olcak şimdi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 euro hiç yoktan iyidir, ya sıfırlasaydılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muitobom -- 28 Aralık 2016; 19:47:35 >
  • Its Payne kullanıcısına yanıt
    Kapıya gelen postacıya ödersin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gelen herşeyin vergisini kapıda ödeyebiliyo muyuz? Yani express kargolar dışında gelenleri.
    Neye göre PTT kapıda alıyor veya posta merkezine gidip orada ödeyip almamız gerekiyor? Hangi kritere göre? Bir para limiti mi var yoksa ağırlık veya hacim limiti mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu bende merak ediyorum. Gerçekten hangi durumda postacıya hangi durumda pim e gidilip vergi ödemesi yapılıyor? bu konuyu bilen bir arkadaş aydınlatırsa sevinirim.
  • Yürürlüğe girildi mi? Ve itirazlar var mı arkadaşlar
  • Daha bu sabah amazon müşteri hizmetleriyle görüştüm. 23/12/2016 da satı aldığım xbox dikey stand ve call of duty kargo durumuyla alakalı. bugün itibariyle hanüz kargolanmadığından durumu sordum. Polonya depoya mail atarak süreci hızlandıracağını söyledi. Bu arada vergi konusunu da kendisi açtı. Şu an bir gelişme yok, resmi gazete durumunu da takip ediyoruz burada dedi. Kimseyi mağdur etmeyiz dedi hazırda verilen siparişler için.

Açıkçası benim içim rahat bu açıdan. Zira amazon verdiğiniz siparişlerde eğer sipariş anında vergi çıkmıyorsa ama gümrüğe ulaştığında vergiye girerse karşılama garantisi veriyor. Daha önceki bir siparişimde bunu kur dalgalanması nedeniyle yaşadım. Ve sadece gümrük yetki belgesi göndererek sorunu çözdüm. Masrafları amazon karşıladı.

Devletimizin yapmadığını amazon yapıyor kısacası. Ben bugün 64 euro'luk ayakkabı siparişi verdim mesela. Vergi bile çıksa ayakkabı burada 690 tl.

• quote:

Orijinalden alıntı: arasmustafaoglu

quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

quote:

Orijinalden alıntı: Sir Wilde

Konuyu güncel tutalım, kampanyaya imzamızı eksik etmeyelim.

şimdi bana kızacaksınız kızanlarda olacak ama bu hükümet hangi konuda geri adım attı ? hemde halkın yararına olacak bi konuda ? istersen 80 milyon imza toplansın 31 euro bile olmaz o sınır kusura bakmayin lütfen.

Sahibinden.com gibi sitelerde dolaşırsan amazondan getirip %200 karla satmaya çalışan tipler var işte bu tipler oldukça hükümet daha sert kararlar verebilir haksız kazancı engellemek isteyebilir kendi ülkesinde ki şirketleri düşünecek kazıkçıda olsa düşünmek zorunda yapacak bir şey yok kampanyayıda 5bin kişi imzalamış çoğunluk bu kadar azken kararın değişmesini bekleyemezsin hükümet hangi konuda geri adım attı ? hemde halkın yararına olacak bi konuda ? bu sözlerin hükümet karşıtı birisi olduğunu gösteriyor büyük çoğunluğu yakalarsan hükümet bunu kayıtsız bırakmaz merak etme herşeyi kabul etmemiz gerekmiyor ama hükümet karşıdı olmaya gerek yok sonuç olarak herkes kendi çıkarlarını düşünüyor hepimiz 30 euro değilde sınırın 150 euro olmasını istiyor hükümette ülkenin çıkarlarını düşünüyor sınırı 30 euroya düşürüyor bunların tek sorumlusu yurtdışından yanında telefon ve benzeri elektronik ürün getirip ülkede satan tipler yurtdışından sipariş verip ülkede satan tipler yüzünden oldu işte bu yüzden böyle tiplere şarkıcı doğuştan selam olsun!

İyi de arkadaşım senin dediğinin aynısını koca koca şirketler (Hepsiburada, Vatan, vb) ve hatta sokaktaki esnaf yapıyor. Bırak şimdi "Gittigidiyor'daki uyanıklar yüzünden hükümet bunu yaptı" falan demeyi. Vatan, Hepsiburada binlerce, hatta onbinlerce ürünü yurtdışından 1'e alıp burada 10'a satıyor. Gümrük vergisini ödeyince bile 270 liraya gelen şey (Sound Blaster Z ses kartı) Vatan'da, Hepsiburada'da 500 küsür liraya satılıyor. Uyanık esnaflar Çin'den 3-5 dolara telefon paneli ithal edip burada 100 liraya satıyor. Hükümetin gücü tabi ki HB'ye, Vatan'a yetmiyor, esnafa da dokunmak istemiyor (çünkü %90'ı kendine oy veriyor), haliyle senin benim gibi sıradan, yılda taş çatlasın 100 dolarlık yurtdışı alışverişi yapan gariban vatandaşa veriyor sopayı. Senin dediğin gibi yurtdışından ucuza mal alıp burada fahiş fiyata satan bireysel kullanıcı sayısı tüm Türkiye'de toplasan beş-on bini geçmez. 80 milyonluk ülkede on bin kişi uyanık diye bu boyutta bir değişiklik yapmak, gümrük sınırını yüzde 50'den bile daha fazla boyutta kısmak akıl karı mı? Sence gerçekten üzerine düşünülmüş, getirileri ve götürüleri tartılmış bir plan mı?

• quote:

2016-12-28 15:02 Turkey, Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi, Receive item at office of exchange (Inb)

Normalde şu işlemden sonra paketin gümrük incelemesine sevk edilmesi aynı gün olurdu. Bu aşamada takıldı. Durun tahmin edeyim 1 Ocak 2017 Resmi Gazetede yeni uygulama yürürlüğe girer tesadüf bu ya paket o gün gümrük incelemesine girer. Şu anda bilmem kaç bin paket aynı şekilde bekliyor kim bilir.
  • peki amazon'dan ürün alırken pakette ücreti düşük gösterme gibi bi uygulaması var mı gümrüğe takılmaması için?

genelde ps4 oyunu alıyorum yurtdışından, playasia, shopto, amazon gibi yerlerden.

hangi siteler ücreti düşük gösterir istediğinizde öğrenmek lazım..
  • başlığa düşürüldeü yazılsın
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.