Ders aralarında neler yapıyorsunuz? Odağın kopmaması önemli Ne kadar çalışıp ne kadar süreden sonra ara veriyorsunuz? |
Gün içinde verdiğiniz aralarda neler yapıyorsunuz? Ne kadar ara veriyorsunuz?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Belli programa uymak ne kadar doğru olur bilmiyorum sonuçta her günümüz farklı oluyor ne zaman sıkılırsam bırakırım ama her zaman ders çalışmam gerektiği aklımda olur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1,5 saat çalışıp 10 dk mola verdiğim de olur 1 saat çalışıp 1 saat mola verdiğim de. O anki ruh haline bağlı. Uzun ara verdiklerimde oyun oynardım, kısa ara verdiklerimde internette gezinirdim.
-
hocam sabah uyanırım bi kahvaltımı yaparım ardından kahvemi içerim ve 30k 1 saat içerisinde derse başlarım. baktım 1 saattir ders çalışıyorum ama bir sıkıntım yok, başım ağırmıyor, canım sıkılmıyor devam ederim. ne zaman başım ağırırsa ne zaman soruyu okumakta güçlük çekersem bi kahve daha yaparım ve 15dklık kısa bi uyku çekerim ardından derse devam ederim eğer tekrar anlamıyorsam bu sefer uykuyu 30dk'ya çıkartırım (o zaman garanti anlıyorum çünkü artık vücudum alıştı.). bunları sürekli olarak tekrar ediyorum. ortalama olarak günde 6 ila 10 saat arası çalışıyorum tam verimde.
bu bende işe yarıyor diye sizde de işe yarayacak diye bir kural yok. ben yukarıda yazdığım taktiği 4 ayda buldum ve kendime uyguladım.
siz kendinizi en doğru hissettiğiniz şekilde ara verin, dersinize çalışın.
odak konusuna gelicek olursak eğer yeterince istemiyorsanız odak problemi çekersiniz belki bazı arkadaşlarımız katılmayabilir şuan söyleyeceğime fakat ben problemi şu şekilde çözdüm;
kendimi sürekli olarak geride hissederek, sürekli olarak daha hiç bir şey yapamıyorum diyerek. mantığı anlatabilmişimdir umarım. olabildiğince kendinize daha hiç bir şey yapmadım, yapmam gereken çok şey var diyerekten stres yüklemelisiniz ama dozajını iyi ayarlayın.
mesela kendinize arada bir şunu diyebilirsiniz, şimdi bi 10dk ara vereyim. ara verirken youtube da videonun birine bir tıklarsınız abow 1 saat gitti. bu tarz olayları yaşamamak içinde genel olarak ya youtube gibi sosyal mecralarda takılmıyorum yada kendime soruyorum, 50dk mı, hayalim mi?
dediğim gibi bunlar benim uyguladıklarım, kesin olarak sizde de işe yarayacaklar diye bir kaide yok. kendinizi en rahat en verimli hissettiğiniz şekilde çalışın ve molalarınızı verin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0F176415A -- 8 Ocak 2021; 22:22:15 >
-
İp atlamayi deneyin sariyo
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X