21 Nisan tarihinde Pozitif Teknoloji internet sitesinden, banka kartım ile Macbook Air siparişi verdim. Öğrenci belgesinde bir sorun çıktı ve 30dk sonra sipariş iptal edildi. Ve bana asla geçmeyecek olan 8999tl'yi beklemeye başladım.
Bana 22 Nisan sabahı bankaya iadenin gerçekleştiğini söylediler ve iadenin provizyon numarasını verdiklerini söylediler.
O günden beri Garanti'de ekstreler kısmında "Bekleyen iade" olarak gözüktü. Ardından yaklaşık bir 18 saat önce bekleyen iade yazısı da gitti. Hiçbir şey gözükmüyor.
VERDİKLERİ PROVİZYON NUMARASINI BANKAYA SORGULATTIM,
BANA GEÇECEK İADENİN DEĞİL, YAPTIĞIM ÖDEMENİN PROVİZYON NUMARASINI VERDİKLERİNİ SÖYLEDİLER.
Zaten bugünkü konuşmalarımda yine aynı şekilde, bekleyen iade yazısı kaybolduğu gibi gelecek bir iadenin olmadığını söylediler. Provizyon numarasını söylediğimde ise 21 Nisan'da yaptığım ödemeye ait olduğunu söylediler.
Zaten bu kadar süre bir bankanın iadeyi bekletmesi çok doğal bir durum değil.
Birçok kez aradım müşteri temsilcileriyle konuştum. Garanti bana, "Bizde bekleyen bir iade gözükmüyor. Karşı firma ile konuşun. Ödemeyi geri çekmiş olabilirler." diye bir şey dedi. Bu ödeme geri çekme mevzusu olabilecek bir şey mi? Bekleyen EFT gibi karta iadenin de iptali var mı?
Başka bir Garanti müşteri temsilcisi de, tekrar karşı firma ile görüşmemi ve onlar ile ilgili bir durum olmadığını söyledi.
Pozitif Teknoloji ile defalarca konuştum. Onlarda bir ödeme gözükmediğini, bankadan da dönüş alamadıklarını söylediler.
Benim burada nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Zaten parama bir haftadır "el konmuştu", şimdi ise ortadan kayboldu bu para. Ulaşamıyorum. Araya hafta sonu da giriyor.
Bildiğin para ortadan yok oldu. Nasıl oluyor bu? Her iki taraf da birbirine yönlendiriyor. Ne yapacağım? Çaresizlikten ve yaşadığım durumdan sinirlerim bozuldu. 8999tl kayboldu. En azından bekleyen iade ile gözükürken paramı görebiliyordum. An itibariyle hesabımda 9tl para var. Yani bir umut hala geçen bir şey yok.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Nasıl bir yol izlemem gerektiğini, ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum.
Öne çıkarabilirseniz daha çok bilgisi olan insana ulaşabiliriz.
21 Nisan tarihinde Pozitif Teknoloji internet sitesinden, banka kartım ile Macbook Air siparişi verdim. Öğrenci belgesinde bir sorun çıktı ve 30dk sonra sipariş iptal edildi. Ve bana asla geçmeyecek olan 8999tl'yi beklemeye başladım.
Bana 22 Nisan sabahı bankaya iadenin gerçekleştiğini söylediler ve iadenin provizyon numarasını verdiklerini söylediler.
O günden beri Garanti'de ekstreler kısmında "Bekleyen iade" olarak gözüktü. Ardından yaklaşık bir 18 saat önce bekleyen iade yazısı da gitti. Hiçbir şey gözükmüyor.
VERDİKLERİ PROVİZYON NUMARASINI BANKAYA SORGULATTIM,
BANA GEÇECEK İADENİN DEĞİL, YAPTIĞIM ÖDEMENİN PROVİZYON NUMARASINI VERDİKLERİNİ SÖYLEDİLER.
Zaten bugünkü konuşmalarımda yine aynı şekilde, bekleyen iade yazısı kaybolduğu gibi gelecek bir iadenin olmadığını söylediler. Provizyon numarasını söylediğimde ise 21 Nisan'da yaptığım ödemeye ait olduğunu söylediler.
Zaten bu kadar süre bir bankanın iadeyi bekletmesi çok doğal bir durum değil.
Birçok kez aradım müşteri temsilcileriyle konuştum. Garanti bana, "Bizde bekleyen bir iade gözükmüyor. Karşı firma ile konuşun. Ödemeyi geri çekmiş olabilirler." diye bir şey dedi. Bu ödeme geri çekme mevzusu olabilecek bir şey mi? Bekleyen EFT gibi karta iadenin de iptali var mı?
Başka bir Garanti müşteri temsilcisi de, tekrar karşı firma ile görüşmemi ve onlar ile ilgili bir durum olmadığını söyledi.
Pozitif Teknoloji ile defalarca konuştum. Onlarda bir ödeme gözükmediğini, bankadan da dönüş alamadıklarını söylediler.
Benim burada nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Zaten parama bir haftadır "el konmuştu", şimdi ise ortadan kayboldu bu para. Ulaşamıyorum. Araya hafta sonu da giriyor.
Bildiğin para ortadan yok oldu. Nasıl oluyor bu? Her iki taraf da birbirine yönlendiriyor. Ne yapacağım? Çaresizlikten ve yaşadığım durumdan sinirlerim bozuldu. 8999tl kayboldu. En azından bekleyen iade ile gözükürken paramı görebiliyordum. An itibariyle hesabımda 9tl para var. Yani bir umut hala geçen bir şey yok.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Nasıl bir yol izlemem gerektiğini, ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum.
Öne çıkarabilirseniz daha çok bilgisi olan insana ulaşabiliriz.
Selamlar
Mac Mini 2010 model kullanıyorum, sürüm düşürmeye çalışırken içine ettim.
Şu an cihazda başlangıç diski gözükmüyor, kurayım derken onu da sildim. Recovery ekranından sürüm kurmaya çalışıyorum ama olmuyor, eski sürüm çünkü. Bilgisayar recovery ekranından öteye gidemiyor, başlangıç diski de görmüyor.
Ne yapmalıyım? İkinci bi bilgisayar bulmaya çalışıp usb’ye tekrar yazılım atacağım, fakat bu sefer nasıl kuracağım? Başlangıç diskini görmüyor bilgisayar, utilites kısmından yeniden os x yükle dedğimde ise app store’a yönlendiriyor giriş vb yapıyorum ama bu sefer de öğe bulunamadı diyor çevrimiçi olarak.
Çevrimdışı olarak usb’deki yazılımı kurmam gerek. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Elimde Acil’in, Bilgi Sarmal’ın ve Endemik’in problem fasikülü var. Sıralaması nasıl olmalı? Acil’in fasikülü BS’ye göre daha kolay diye duydum, bu sırada gidip Endemik’i en son mu çözmeliyim sizce?
+ olarak, Soru bankalarındaki problemler kısımlarını bitireyim mi? 3D, 345 ve Metin var. 345’ten problemleri ösym kısımları harici bitirdim
Sizce gereksiz mi bunlar, siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Biraz fazla kasıntı ve sınav dışı olabiliyor, geliştirir kafasıyla çözüyor musunuz nete falan takılmayıp?
*Şu sıralar çoğu kişi TYT Mat denemeleri çözdüğü için onun üstünden örnek vermiş olayım
Ocak ayına geliyoruz hala adam gibi bi geometri rutini oluşturamadım, birey'lerden açıortay bitirdim kenarortay'a geçiyorum, daha benzerlik alan açı kenar falan da yok. TYT çıkan sorulara baktım bi bu sene 2-3 üçgen 5-6 çokgen dörtgen 2 de katı cisim çıkmış, genelde çıkan üçgenler de açılar ve özel üçgen ağırlıklı, onları yapabiliyorum.
Direkt bu noktada dörtgenlere girmek aptallık mı olur? Üçgende alanın vb kullanıldığını biliyorum, o noktaları da o konu anlatımlarında halletmek nasıl olur? Pek bi bilgim yok ilerki konularla alakalı, geometri için sadece TYT'den sorumluyum ve bu sene TYT müfredatında çember falan da yok, üçgen - dörtgen çokgen ve katı cisim var. Aylardır üçgenlerde pek ilerleyememek de soğuttu açıkçası
*
Böyle bir şey yaparsam konular bitince üçgenlerden kalan konularla ilgili soru çözerim, daha katı cisimler de var
Arkadaşlarım sadece TYT için polinoma çalışmaya değmez diyor, 2018’de bi soru gelmiş bi daha da gelmemiş. Sizce çalışılmalı mı? YDT’ye gireceğim, matematikte problem sonrası konular kaldı bi, küme pkob fonksiyon kesin çalışacağım ama polinom için kararsız kaldım.
AÖL SINAVLARI?
Gençler meb bazındaki tüm sınavlar iptal edildi diye açıklama geldi, aöl sınavı için bir şey var mı duyuru vb ben bulamadım
ben hayatımda daha kötü bi video çözümü olan kitap görmedim
otogara gelmişiz de molanın 10 dakika olacağını anons eder gibi bi ses tonuyla soru çözüyor, çoğu şeyi geveliyor ağzında çözümler de açıklayıcı değil, hayal kırıklığına uğradım kitaptan
Az önce ayraçla ilgili bir post atmıştım, sepete ürünü atıp 2 ayracın 26tl'ye geldiğini ss almıştım.
Beni telefonla arayıp, "Merhaba, sepetinize ürün eklediğinizi fakat almadığınızı görüyorum, bir sorun mu var?" (neden almadınız şeklinde) şeklinde konuştular. Bu ne lan? Bunlar işi abarttılar, para kazanmaktan gözleri dönmüş bunların.
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 435
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 13.936 (Bu ay: 391)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 245 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar