Şimdi Ara

(Güncel) 60D / 600D / 50D / 500D / 550D ye Magic Lantern Firmware Nasıl Yüklenilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
5
Favori
22.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • makinem hafta içi gelsin ilk deneyeceğim şey bu olay.
    gh-1 için hack firmwire vardı bitrate arttırılarak müthiş görüntüler elde edilebiliyordu.
    lakin lens sıkıntısı yüzünden canona yöneldim.
    detaylı bir şekilde kurcaladıktan sonra deneme videoları aktarıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenya64

Başka bir yerde bir link de bulamadım 600D için, bilen varsa beri gelsin...

550D sandım paron

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velfecir -- 2 Temmuz 2011; 13:03:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: velfecir

makinem hafta içi gelsin ilk deneyeceğim şey bu olay.
    gh-1 için hack firmwire vardı bitrate arttırılarak müthiş görüntüler elde edilebiliyordu.
    lakin lens sıkıntısı yüzünden canona yöneldim.
    detaylı bir şekilde kurcaladıktan sonra deneme videoları aktarıcam.

550D var sanırım sizde, peki bu firmware ile çekilen videoların kalitesinde herhangi bir değişiklik oldu mu?
  • 550D henüz yeni aldım elime ulaşmadı malesef.

ama video çekiminde bitrate manuel olarak ayarlanıyormuş.
    eğer gh-1 in meşhur hack firmwire i gibi başarılı ve stabil ise gerçekten , video çekiminde mark II den aşağı kalır yanı olmaz.
    mark II 38mbit/sn ile görüntü alıyor.

sandisk class 10 bir karta , 30mbit ile kaydedildiğini okumuştum 550D forumlarında.
    bu çok iyi tabi.

ama çok yaygın kullanılmıyor nedense , örnek videolara ulaşmak zor.
    standart video çekimi insanlara yetiyor sanırım ki film tadında güzel çekiyor cidden.

ben video ağırlıklı kullanacağım için , mutlak denemek istiyorum tabi
    bu konuya eklerim orjinal-hackli videoları.
    nolcak bakalım
  • quote:

nolcak bakalım

bekliyoruz...
  • arkadaşlar 600d fw si içinde magic lantern ekibi çalışıyor
    ilk versiyonu çıkmış;http://magiclantern.wikia.com/wiki/600D
    ama yüklemeniz için biraz daha geliştirilmesini beklemenizi tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenya64

quote:

nolcak bakalım

bekliyoruz...

kameram gelsin hemen
  • Ses yok umu ?
  • bi entry bulunsun =)
  • Selamlar... Canon EOS 550D ve Macbook Pro kullanıcısıyım.

Ben 6. adımdan sonrasını anlayamadım. Magic Lantern’ın kendi talimatlarında card’ı sadece 50D makineler için bootable yapmayı önermiş ya da ben mi yanlış anladım, bilemiyorum... 6. adıma kadar her şeyi yaptım. Done yazısı çıktıktan sonra makineyi kapatıp bataryayı çıkardım; sonra tekrar takıp makineyi açtım. Ekranda Magic Lantern’ın logosu belirdi. Ekrandaki normal göstergeler aynen yerinde duruyordu. Sadece göstergelerin üzerlerinde küçük küçük sayılar vs.ler oluştu. Video çekim moduna aldım. Orada da ekranın üst ve alt kenarında bir takım yeni göstergeler belirdi. Ancak Magic Lantern’ın kendi fonksiyonlarına erişemiyorum. Menüde ilerleme ve okeyleme için kullandığım cursor tuşlar canon’un kendi işlemlerini yapıyor, magic lantern menüsünü göstermiyor ya da etkilemiyor.

Bunu halllettim:Şimdi 6.adımdan sonra tam olarak ne yapmam gerektiğini anlayamadığım için bekliyorum. Kartı formatlayınca Magic Lantern makineden yok olur denilmiş; hadi bi sileyim dedim ama aynı zamanda deniliyor ki, Magic Lantern’ın dosyalarını (Q dosyaları filan) silmeyin. E, karta format atılınca her şey toplu silinmiyor mu zaten? Ne yapacağız? Yani formatta, şunu sil, bunu silme diyemiyoruz ki?

Yardımcı olursanız çok sevinirim... Bunu da hallettim:Makine işlevsiz yeni göstergelerle öylece kaldı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 19 Ekim 2011; 10:02:52 >

• Kartı formatlayıp Magic Lantern’ı tekrar yüklemeyi denedim. Fonksiyon tuşlarını buldum. Menü açılıyor... Sanırım tamam gibi.

Yalnız, magic lantern sitesinden indirdiğim 14 ekim 2011 tarihli güncel dosyada 6.adımda tarif edilen şeyleri bulamadım. Mesela, ilk adımda sadece .fir uzantılı dosyayı karta kopyalayın ondan sonra kartı makineye takıp firmware güncellemesi yapın denilmiş.

Yaptım; şöyle oldu: Sadece .fir uzantılı dosyayı kopyalayıp kartı makineye takınca firmware güncelleme sırasında yazılım, autoexec.bin dosyasını istiyor. Yani aslında sistem yüklenirken, indirilen magic lantern klasöründe makine modelinizle ilgili ne varsa yükleyin uyarısı çıkıyor. Başka türlü yüklenmiyor.

8. adımda: "SD karttaki magiclantern.fir dosyasını silip indirdiğiniz Magic Lantern dosyasındaki autoexec.bin, magic.cfg ve *.bmp dosyalarını sd karta kopyalayın ” deniliyor; ama zaten ta ilk başta firmware yüklenirken autoexec.bin’i istiyor, yoksa bulunamadı diyor????
    Kartı Mac üstünde bootable yapmak için youtube’ta izlediğim bir tutorial videoda makebootable.sh diye bir dosya üstünden çalışılıyor ama benim indirmiş olduğum magic lantern dosyasında makebootable.sh diye bir şey de çıkmadı... Ben şimdi kartı bootable filan yapmadan kurdum sanırım; çünkü firmware çalışıyor; menü açılıyor, içinden ayarlar değiştiriliyor filan... Makineyi kapatıp açıyorum, gene çalışıyor. Yani, ille de bootable yapmak şart mı?

Kart bootable yapılmazsa bazı şeyler mi çalışmıyor, nedir mesela?

Yani sonuç olarak, burada ilk mesajda anlatılan yöntemin acilen güncellenmesi gerek... Yapılması söylenen şeyler için gerekli dosyalar, şu anda indirilen güncel Magic Lantern dosyalarında kısmen çıkıyor ya da hiç çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 19 Ekim 2011; 10:03:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kinemania

Kartı formatlayıp Magic Lantern’ı tekrar yüklemeyi denedim. Fonksiyon tuşlarını buldum. Menü açılıyor... Sanırım tamam gibi.

Yalnız, magic lantern sitesinden indirdiğim 14 ekim 2011 tarihli güncel dosyada 6.adımda tarif edilen şeyleri bulamadım. Mesela, ilk adımda sadece .fir uzantılı dosyayı karta kopyalayın ondan sonra kartı makineye takıp firmware güncellemesi yapın denilmiş.

Yaptım; şöyle oldu: Sadece .fir uzantılı dosyayı kopyalayıp kartı makineye takınca firmware güncelleme sırasında yazılım, autoexec.bin dosyasını istiyor. Yani aslında sistem yüklenirken, indirilen magic lantern klasöründe makine modelinizle ilgili ne varsa yükleyin uyarısı çıkıyor. Başka türlü yüklenmiyor.

8. adımda: "SD karttaki magiclantern.fir dosyasını silip indirdiğiniz Magic Lantern dosyasındaki autoexec.bin, magic.cfg ve *.bmp dosyalarını sd karta kopyalayın ” deniliyor; ama zaten ta ilk başta firmware yüklenirken autoexec.bin’i istiyor, yoksa bulunamadı diyor????
    Kartı Mac üstünde bootable yapmak için youtube’ta izlediğim bir tutorial videoda makebootable.sh diye bir dosya üstünden çalışılıyor ama benim indirmiş olduğum magic lantern dosyasında makebootable.sh diye bir şey de çıkmadı... Ben şimdi kartı bootable filan yapmadan kurdum sanırım; çünkü firmware çalışıyor; menü açılıyor, içinden ayarlar değiştiriliyor filan... Makineyi kapatıp açıyorum, gene çalışıyor. Yani, ille de bootable yapmak şart mı?

Kart bootable yapılmazsa bazı şeyler mi çalışmıyor, nedir mesela?

Yani sonuç olarak, burada ilk mesajda anlatılan yöntemin acilen güncellenmesi gerek... Yapılması söylenen şeyler için gerekli dosyalar, şu anda indirilen güncel Magic Lantern dosyalarında kısmen çıkıyor ya da hiç çıkmıyor.

güncellendi

• 600D ile deneyen var mı Magic lantern i ?
  • ben denedim sonra tekrar kendi yazılımına döndüm herhangi bir sorun çıkmadı.
  • dun aksam 600d ile sorunsuz bir şekilde kullandım özelliklerin hepsini tam olarak çözmüş değilim ama bir sorun yok focus olayında epey bir yardımcı oluyor ara iso değerlerini filan kullanmakta makineye sınıf atlatıyor adeta şuan bitrate olayını çözmeye calışıyorum bu olayın hafıza kartının yazma hızıyla bı alakası warmı ? ayrıca bu bitrate yi arttırınca video 2 3 saniyede kendılıgınden duruyo bu kartın yazma hızıylamı ılgılı bu sorunu asmak ıcın nasıl bır hafıza kartı almam gerekır ? suan kullandıgım hafıza kartı Kingston SDHC Ultimate X Class 10 8GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihayazz

dun aksam 600d ile sorunsuz bir şekilde kullandım özelliklerin hepsini tam olarak çözmüş değilim ama bir sorun yok focus olayında epey bir yardımcı oluyor ara iso değerlerini filan kullanmakta makineye sınıf atlatıyor adeta şuan bitrate olayını çözmeye calışıyorum bu olayın hafıza kartının yazma hızıyla bı alakası warmı ? ayrıca bu bitrate yi arttırınca video 2 3 saniyede kendılıgınden duruyo bu kartın yazma hızıylamı ılgılı bu sorunu asmak ıcın nasıl bır hafıza kartı almam gerekır ? suan kullandıgım hafıza kartı Kingston SDHC Ultimate X Class 10 8GB

Bende 550d de bitrate de ayni sorunu yasadim, sanirim cok kaliteli kartlar gerekiyor adata 32gb class10 bendekide.
  • 60D ye atsak bunu ne gibi özellikler kazandıracak bana ?

Bir de makinama zarar verebilir mi ? Korkuyorum.
  • Kullanan arkadaşlar biraz detaylı bilgi verebilirler mi ?
  • benim 60d var. magic lantern'i kurdum. makina sapasağlam. makina sinif atladi. bitrate ayarlayabiliyorum, timelapse cekim yapabiliyorum. AGC off yapip ses kalitesini yukseltebiliyorum. mukemmel bir yazilim. bir de video cekimlerinde efektli cekebilse d5100 gibi harika olacak ama belki onu da yaparlar. sen de kur ve kullan. 60dye kurmak isteyip de kuramayanlar hic cekinmesin. makinaya hicbir sey yapmiyor. karttan calistigi icin makinadaki yazilim hic bozulmuyor. magic lanternda problem cikarsa. makinanin pilini ve hafiza kartini tak cikar, problem ortadan kalkiyor.
  • magic lantern'da bitrate'i 1x'in yukarisina cikardin mi 1.2x ve üstü yaptiginda cekim otomatik olarak duruyor.o da hafiza kartinin yavasligindan kaynaklaniyor. eger hafiza kartinin saniyedeki yazma hizi fazla ise bitrate'i yukseltebilirsin ve hafiza karti da yukse bitrate'te yani 1x ve ustu bitrate'te yazabilir. ama zaten magic lantern'in varsayilan bitrate ayari 1x de geliyor. 1x'den fazla bitrate cok fazla yer kaplamaktan başka ne işe yarar onu bilmiyorum. 1x bitrate'in kalitesi de oldukca iyi zaten. bir de video cekimi yaparken AGC OFF konumunda kullanin ki videoda o cizirti ortadan kalksin. ayrica magic lantern'i kurduktan sonra nasil calisri diyenlere derim ki 60d'de cop kutusu butonuna yani delete butonuna tiklayin magic lantern menusu aciliyor. benim su an isime yarayan ozelligi bir time lapse cekebilmesi, 2 HDR resimler cekebilmesi , 3 AGC off yaparak ses kalitesinin artmasi, BULB ozelliginin olmasi, bitrate'i ayarlayabilmek. ben bu kadarini biliyorum daha fazla ozelligini kullanan varsa yazsin da ayrintili bir sekilde ne ise yaradigini ogrenelim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.