Şimdi Ara

(Güncel) 60D / 600D / 50D / 500D / 550D ye Magic Lantern Firmware Nasıl Yüklenilir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
5
Favori
22.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tuzak çekim öyle olmak zorunca , mecburen sensör sürekli görüntü almalı.

HDR video özelliği gerçekten farklı bir boyut getirmiş, ama sonrasında işlemek gerekiyor. HDR diyince şimdi grafiksel yani manipülasyon anlamında hdr zannedilecek ama öyle değil, dinamik aralığı arttırmak için olandan bahsediyorum. örneklerde gerçekten hoş sonuçları var. ihtiyaç duyanlar için çok iyi fırsat.

ben daha çok timelapse olanı sevdim. Diğer bazı özelliklerde stabilite sorunu var. zebra çizgileri hoş gerçekten ama bazen özellikle loş ortamda ekranda zebraçizgilerinden başka birşey göremiyorsunuz ozaman kapamak lazım. arayüz ve stabilite iyileştirilse çok daha iyi olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

600D'de 1.0.2 sürümü varken kurulmadı ML. 1.0.1 istiyor bilginize.
    Ayrıca 600D'de 550D'den daha az özellik eklemişler. Yazılımcı Online ile karşılaştırdık onda daha fazla özellik var.

600d için hala MagicLattern kullanıyor musunuz, focus stack, time laps falan ek bir aparat gerekmeden yapabiliyor mu ?
  • Time Lapse'ı denemedim ama focus trap denen şey çalışıyor. Odak noktasına nesne girdi mi kendisi çekiyor makine, eğer bahsettiğiniz bu ise.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Time Lapse'ı denemedim ama focus trap denen şey çalışıyor. Odak noktasına nesne girdi mi kendisi çekiyor makine, eğer bahsettiğiniz bu ise.

time laps güzel çalışıyor mu ? sonuç video olarak mı geliyor yoksa ayarlanan aralıklarla çekilen fotolar mı ?

focus stack ile de şunu kastettim: ML sayfasında bir videoda gördüm, tripod üzerinde makine otomatik olarak focusu değiştirerek farklı çekimler yapıyordu ( hani özellikle makroda bunu yapıp photoshopta 5-10 fotoyu stack ile birleştiriyoruz ) bunu yapabiliyor mu sonucu ne olarak veriyor.. ?

http://magiclantern.wikia.com/wiki/Unified bu sayfada biraz aşağıda "Are you a macro photographer? " isimli video

sistemi hala kullanıyor musunuz, tavsiye eder misin..

• (2011 11 25) Unlocked 1/25s shutter speed in movie mode! (1/3 stops better in low-light)

ara sira bakin resmi siteye guzel gelistirmeler duyuruluyor arada...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu kütüphanede olsa daha verimli olur sanki..
    Kısa zamanda yükleyeceğim bunu inş. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: welowis

Konu kütüphanede olsa daha verimli olur sanki..
    Kısa zamanda yükleyeceğim bunu inş. :)

yüklersen yorumlarını bekliyorum, özellikle time laps konusunu ben hala öğrenemedim, nasıl yapılıyor, otomatik çıktı video olarak mı geliyor .. ? merakla bekliyorum..
  • yukleyip kullanan arkadaşlar varsa yorumları bekliyoruz.
  • bazı özellekleri güzel ama gene 600d kendi özellikleri yeterli gibi her ikiside olmuyormu ek özellik olarak bunlar
  • ben 1100d ye yükledim pek kullanışlı gelmedi hem makina takılmaya başladı. kaldırdım ancak şimdi de manuel seçeneklerde (p,tv,av,m) modlarda deklanşöre yarım basıp odaklama istediğimde sol altta yıldız simgesi çıkıyor, ne odaklama yaoıyor nede oto fokus yapıyor, hiç tık yok . ancak hazır modlar da hiç bir sorun yok gayet iyi çalışıyor, sanırım yazılımsal bir sorun oluştu.. ne yapabilirim yardımcı olacak kimse varmı...

düzeltme: sorunu buldum arkadaşlar. ayarlarla ilgilimiş, başka bir tuşa atanmış otofokus, normale aldım düzeldi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aylaktosba -- 24 Kasım 2012; 20:14:15 >
  • film çekerken 25600 iso yu kullanabilsek süper olacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sorunsuzca yükledim ama sound menüsü yok ?
  • Sırf bulb mode için yükledim kumanda almaktan kurtulmak iyi oldu benim için
  • vallahi arkadaşlar bende 550D'me v2.3'ü yükledim bende iyi çalışıyor son versiyounu denemenizi tavsiye ederim ben en hoşuma giden sesle foto çekmesi oldu kumandaya gerek kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VenomS

vallahi arkadaşlar bende 550D'me v2.3'ü yükledim bende iyi çalışıyor son versiyounu denemenizi tavsiye ederim ben en hoşuma giden sesle foto çekmesi oldu kumandaya gerek kalmadı.

time lapse deneyen yok mu ?
  • hort.

yükledim tripple fokus ozelliği çok iyi
  • 6D de kullanan var mı arkadaşlar?

• Son 3-4 mesajında hort niteliğinde olmasına güvenerek konuyu az biraz hortlatıyorum ama..
    Magic Lantern'in sitesine girdiğiniz zaman indirme linkini bulamıyorsunuz Nightly Builds sürümleri var beta gibi onlarda Stabil versiyona yama gibi bir şey. Bende aradım zor buldum o yüzden yüklemek isteyenlere yardımcı olması açısından bir video çektim. Çünkü gerçekten Stable Release 2.3 diye geçen esas kurmanız gereken dosyayı hiç bir yerde bulamıyorsunuz. Birinin işine yaraması umuduyla...

https://www.youtube.com/watch?v=NHk5SO-iRSo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GorkemSelcuk -- 19 Kasım 2015; 22:01:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GorkemSelcuk

Son 3-4 mesajında hort niteliğinde olmasına güvenerek konuyu az biraz hortlatıyorum ama..
    Magic Lantern'in sitesine girdiğiniz zaman indirme linkini bulamıyorsunuz Nightly Builds sürümleri var beta gibi onlarda Stabil versiyona yama gibi bir şey. Bende aradım zor buldum o yüzden yüklemek isteyenlere yardımcı olması açısından bir video çektim. Çünkü gerçekten Stable Release 2.3 diye geçen esas kurmanız gereken dosyayı hiç bir yerde bulamıyorsunuz. Birinin işine yaraması umuduyla...

https://www.youtube.com/watch?v=NHk5SO-iRSo

Hocam canon 700d yuklesek kelvin açılır mı?

• öncelikle canon 700d'yi yükleyemezsiniz. canon 700d'ye magic lantern yüklersiniz.

sorunuza şu sayfa yardımcı olacaktır:

https://builds.magiclantern.fm/features.html
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.