< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥 (12110. sayfa)
-
-
medyada sürekli haber: akp'de büyük değişim, akp yenileniyor vs vs. yahu, sorunu tespit etmekten bu kadar mı uzaksıınız. click bait mi arıyorsunuz,, yoksa korkudan mı yapıyorsunuz?
akp'de değişmesi gereken belli. ya ğarti kendini fesh edip, siyasetten çekilecek. veya yönetim komple değişecek. yoksa diğer türlü" çözümler" adam kandırmaktan öte değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kral ne yapıyor acaba :)
-
Doların adil değerine min 1 YIL daha gelemeyiz zira o durumda seçimi kazanma şansı kalmaz iktidarın..
Sabit kur rejimi bir süre daha devam edecek.
Şubat ayı sonrası tl de kademeli bir değer kaybına müsade edilir ama bunda çok sinirli olacaktır.
Küçülme ve artacak işsizlik kabul edildi, 2 çeyrek üst üste küçülerek teknik resesyona girdik zaten..
Ha tüik çıkıp uçuyoruz diye veri açıklar onu bilmem.
Gerçek piyasa bu şekilde olacaktır
Tabi bu durum bu şekilde devam ederken birisinin(!) fikrinin tersi hareket ediyoruz.. Buna ne kadar müsade eder onu da kendisi bilecek. Bir gece yarısı "adam söz dinlemiyordu" çıkışı gelmez diyemeyiz.. Burası Türkiye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 1 Aralık 2024; 19:45:29 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Görsel üzerinden bu herifin ne yaptığını yazsak muhtemelen ban yeriz. Anlayan anladı.
hiçliğin ortasında ev almak konu ise Danimarkada 45 bin euroya şunları alırsınız.
nyboligTil salg - Krosvinget 5, Horne, 6800 Varde - Nybolighttps://www.nybolig.dk/villa/6800/krosvinget/n220024/n2200240000137
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 1 Aralık 2024; 21:8:2 > -
bunlar prefabrike ev mi,betonarme mi
-
Bunların üretildiği yıllarda prefabrik evler daha bulunmamıştı. Çoğunlukta dış taraf tuğla ve gaz beton , iç taraf için de aynı malzeme yada ahşap kullanılır danimarkada.
-
2,5 lt coca cola fiyatları.Aile boyu kola endeksi :
2015: 3,5 TL
2016: 3,75 TL
2017: 4 TL
2018: 4,5 TL
2019: 5 TL
2020: 7,95 TL
2021: 10 TL
2022: 30 TL
2023: 40 TL
2024 : 60 TL
-
İnşaat maliyetleri ile epey yakınlık gösteriyor hocam artış oranı.
Yunanistanın 2. büyük şehri Selanik in metrosu bugün açılabilmiş.
Bugüne kadar metro yokmuş.
Tüm parasızlığa ve engellemelere rağmen aynı anda 10 tane metro yapan İmamoğlunu aktrollerin bile tebrik etmesi lazım.
Tek hatlı Selanik metrosu.
-
2025 yılında faizler düşecek mi? Konut fiyatları ne olur?
2015 net asgari ücreti: 1000.54 TL
1000.54 TL / 3.5 TL = 285 adet 2.5 LT cola
2024 net asgari ücreti: 17.002 TL
17.002 TL / 60 TL = 283 adet 2.5 LT cola
asgari ücreti sanırım 2.5 LT'lik cola fiyatlarına göre hesaplıyorlar...
9 yıldır adet aynı kalmış
-
Bu tespiti 2 yılda önce yapmışlardi. Asla değişmiyor 2.5l kola endeksi
Asgari ücretin 25bin tl olacağını tahmin edersek (23.22 açıklanıp sayın Cb alın size 25 show u yapılması muhtmelen)
Sene sonu kola 88 tl olacak demektir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 2 Aralık 2024; 12:32:24 >
asgari ücretin max yüzde 35'lik zam ile 23 bini geçebileceğini düşünmüyorum...
benim tahminim 82 TL yani
-
Şahsi fikrimdir, yetkim olsaydı, 22 bin yapar geçerdim.. Fakrilesmeyi hissetmesi gerek bu halkın reel enflasyonda düşüş görmesi için.. Populist yaklaştıkça kedi kuyruğunu kovalıyor..
Asgari ücret artışı kaç olursa aynı oranda pztesi günü her ürün ve hizmete zam gelecek. Bunu engellemek mümkün değil..
şu an bile ciddi zamlar geliyor zaten şirketler 22-23 bin TL arasına göre 2025 projeksiyonlarını yaptılar
bunun üstünü devletin karşılaması lazım onu da yapabileceklerini sanmıyorum
benim fikrim yıllardan beri belli
sadece asgari ücrete değil 2 yıl boyunca cumhurbaşkanından milletvekiline emeklisinden inşaat işçisine kimseye zam yapılmamalıydı
en düşük emekli maaşı alanlar için bir istisna uygulanabilirdi belki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 2 Aralık 2024; 12:55:11 > -
Aynı hesabi biz de yaptık. Aynı oranda 1 Ocak itibariyle hizmet ürünlerinde zam yapacağız.. Çünkü bizim tedarikçi lerde aynısını bize yapacak. Zincir bu şekilde..
Hakkaniyetli mi, değil çünkü maliyetleri %100u işçilik değil. Ama bu sisteme bir kere alıştı piyasa, yine öyle yapacaklar..
Son kısma katılıyorum maaşları kağıt üstünde artırdık ama alim gücü düştü.. Hiç ellememis olsaydık her türlü iddiaya girerim alim gücü bundan daha düşük olmayacaktı..
Bu matematiği ülkemiz insanı anlatamadığı için, wooow maaşım artı hulooog diye gereğini yaptı son genel seçimde..sonrası tufan.. Ha şimdi 26-27k verip, benzer güzelliği emekliye de yapsın, sonra pazar da seçim yapalım aynı oranı yine yakalar sayın cb..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 2 Aralık 2024; 12:54:16 >
vallahi kimsenin 1 ocağı bekleyeceğini sanmıyorum
şimdiden aşama aşama zamlar gelmeye başladı
zamlı asgari ücretin ilk verileceği tarih olan 1 şubat 2025'de asgari ücret maliyetlerinin yüzde 70 80'i yansıtılmış olur...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 2 Aralık 2024; 13:2:5 > -
Parakende ürünler için evet zamlr başladı. Ben yıllık /6 aylık belirlenen fiyatlardan bahsettim.. Onlar 2-10 ocak arası güncelleniyor.. Bazıları direk bazıları endirekt son tüketiciye yansıyor..
Örneğin kahve zinciri fiyatları :)
Ito aylık %3 enflasyon açıkladı yani düşmüş görünüyor.
Haliyle tüik de düşük çıkaracak demektir oransal olarak..
Enflasyon düşüyor ama fiyatlar artıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 2 Aralık 2024; 12:56:58 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X