< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥 (12221. sayfa)
-
-
35.94
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 3 Şubat 2025; 11:11:56 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hiç makas yok nasıl oluyor.
Makas mevcut.
Alış kuru 35.80 Di işlem yaptığımda
Nas politikası denen faiz indiriminin işaret fişeğini atan yenisafak gazetesi biraz geç kalsa da faiz indirimi için büyükçe başlık atıp zararını anlatmış ... Yorumların birinde ise faizci CHP'yi indirmenin zamanı gelmedi mi demiş
yeni şafakHer yıl 300 milyar dolar ödeniyor dünyada böyle bir ülke yok: Türkiye 85 milyonla faizciye çalışıyor | Ekonomi Haberlerihttps://www.yenisafak.com/ekonomi/her-yil-300-milyar-dolar-odeniyor-dunyada-boyle-bir-ulke-yok-turkiye-85-milyonla-faizciye-calisiyor-4674220
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 3 Şubat 2025; 11:24:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
CHP derhal kapatılsın. ülkenin önünde köstek. katılıyorum yorumu yapana :) (ironi yapmış kişi ama mantıklı bence de)
-
Ocak aylık enflasyon %5.03
Yıllık enflasyon %42.12 oldu.
Dolar'a geçmek mantıklı değil. Reel de TL mevduatın çok altında hala.
1 Ocak Dolar/TL 35.30
3 Şubat Dolar/TL 36.00
Dolar/TL getiri aylık %2.
Mevduat getiri %4.
Ocak ayı ihracat 21,2 milyar dolar
Ocak ayı ithalat 28,8 milyar dolar
-
Resmen tokatlıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim TL mevduat 24 şubatta doluyor... 24 şubatta bütün parayı dolara çevireceğim o zamana kadar müdahale ile 36.30-36.40 TL civarı olur diye düşünüyorum... Artık faizde kalmak çok riskli..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
subat sonu 36,5 üstündeki her kur değeri eksi yazar :)
1 ay boyunca kur 35.9da kalırsa dediğiniz gibi vadeli mantıklı.
-
benim günlükteydi risk almadım, zira stopaj 15 hamlesi ve he hafta düşen mevduat faizi ile görünen köy kılavuz istemez diye düşünüyorum. hiç birşeyin garantisi yok tabi. Kesinlikle YTD..
Yarın mevduat faizlerinde değişilki olur mu anlarız. Bu arada günlüklerde faiz oranı sabit gibi görünürken aslında düştü çünkü şubat itibariyle vadesiz bloke tutarları yükseliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 3 Şubat 2025; 11:49:56 > -
Geçen dolar atağa geçti dediğimde pek dikkate alınmamıştı hocam. Durum ortada şu an. Size de kolay gelsin şimdiden.
çok ataklık durumu olmaz marta kadar aynı fikirdeyim halen, ama kafa kafaya gidecek gibi duruyor. doların değerinden ziyade beni tedirgin edern son 2 haftada yaşanan tutuklama işleri.. finansal ortamdan bagımsız risk almak istemedim diyelim. zira bu işler ülkemizde 1 gecede oluyor malumunuz. o gece bu geceye denk gelirse sıkıntı..fazla hareketli bir ortam var hoşlanmadım.
Sadece siyasi değil, tahmin ettiğim gibi işten çıkarmalar fazla hızlandı (haberlerde geçmese de) iklim ani değişebilir. temkinli olma taraftarıyım şahsen. 3e5e bakmayayım dedim vadeli/USD getiri kıyasında. yeterince carry trade yaptık Allah bereket versin :)
küçük bir kısım için şubat sonunu bekliyorum yine de TLde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 3 Şubat 2025; 11:54:49 > -
Carry tradeciler zarar etmesin diye müdahale gelir bir miktar şubat sonu 36.40 larda kapatırlar... Şuan ben aylık faizde olduğum için %10 stopaj ile devam ediyorum. Vade sonunda fiziki dövize dönmek elzem oldu artık... İpler yavaş yavaş kaçmaya başladı... Merkez bankası ocakta faiz indirmese stopaj %15 e çıkmasaydı şuan döviz kuru bu kadar artmazdi...
Bu enflasyon ile mart ayında merkez bankası faizi pas geçebilir yoksa durumlar kötü...
martta pas geçmesi demek, yıl sonu enflasyon hedefi TUTMAZ demek olur. o topa girmezler diye düşünüyorum. zaten şubatı dolaylı yoldan pas geçtiler.
Kredi faizlerinde hala TIK yok. o da ayrı konu.
36 psikolojik sınır olarak bir süre baskılanabilir sanki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 3 Şubat 2025; 11:57:12 > -
Şuan doları tutacak döviz var... Dövizi çok zıplatmazlar ama mevduatta faiz düşüşü stopaj artışı dövize geçişi hızlandırır... Mart ayından sonra dövizde hareketlilik başlar...
Evet, o yüzden dolar her türlü baskıya ve klasik rezerv yakmaya rağmen günlükte mevduatın üstünde ataklar yapacak gibi duruyor. Herkes vaziyet alsın.
BIST yine döktürüyor...
Borsamıza güvenin yatırım yapın diyen biri var dı ? kimdi o hatırlayan var mı ?
-
Şimdi bu Herbokolog bugün hepi topu 4-5 bin $ harçlığını güya ₺ den ($) Benjoya geçtiya..! (öyle hikaye yazmış az üstte)
Daha dünkü mesajında bile $ ın sene sonuna kadar tutulacağını büyük zarar ettireceğini 6 aydır her mesajında patinaj çekerek papagan gibi yazıp iddia edip duruyordu..!
Artık aynı şeyi₺ için dinleyeceksiniz bu çok bilen ceo dan ! 🤣
Bu megaloman eleman harçlığını nereye basarsa oranın düdüğünü çalar kafa ütüler durur... Gülerek izliyoruz 🤭🙃
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi first_officer -- 3 Şubat 2025; 13:5:42 >
Şubat enflasyonu ocak enflasyonu gibi yüksek gelmesin diye dövizi baskilamaya devam edecekler. Malum döviz artarsa enflasyona yansır direk... Enflasyonu düşürmek istiyorlarsa hem dövizi baskılayip hemde faiz indirimine acele etmemeleri lazım... Daha ilk aydan deyim yerinde enflasyon tahmini ocak ayı enflasyonu ile bildiğiniz s.ctı.. Bakalım nasıl bir önlem alacaklar...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X