< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥 (12218. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
ito %5.16 diyorsa
tüik %4.16 der ve beklentinin de altında açıklar ve mart indirimi de garantilenmiş olur
hatta ben bu stopajı %15 yapmalarından dolayı da abartıp martta 500 bp indirime zorlayacaklarını düşünüyorum
bu şekilde doları da mart-nisandan sonra yavaş yavaş salıp tam kkm'nin de bitişine ihracatçı, turizmci kankilerine kıyak geçeceklerini düşünüyorum
-
-
-
Mesele maliyeti değil zaten. Geçen yıl çift mtv ile alınan parayı benzer şekilde toplamak.
Yakıt şirketlerinin zaten TTS sistemleri var burdan veri almak çok basit.. Programlama işiyle uğraşan birisi bu işin ne kadar basit olacağını bilir, işi bu olmayan da yapay zekaya sorsun, öğrensin :)
Bireysel kullanıcılar için de öteleme gelmezse 2025 haziran da geçiş yapılacak.
2 sene içinde de "bu sistem olmadı" deyip çöpe atılacak zaten. Cihaz uyduruk bir şey. Vida ile aracınız deliniyor ve su geçirmez değil bu cihaz..
Saçmalıklar dünyası diyeceğim ama deve misali, neremiz doğru ki??
Sadece merak ettiğim 1 dolar etmeyen malzemeyi en az onlarca katına fatura edilirken, arada kaç firma var, bu firma kimin???
Cevabını tahmin etsem de sordum işte öylesine
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 2 Şubat 2025; 9:27:19 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bireysel kullanıcı niye taktırıyor bunun amacı vergiden düşme olayında usulsüzlüğü engellemek değil mi ?
-
Bunu(naylon fatura) zaten mevcut TTS Ler ile engelliyorsunuz.. İlla tek bir yerde kontrol etmek isterseniz bu sistemlerden veri çekmek çok basit bir protokol ile yapılır.. 1 ay verin ben bile şu bilgimle yaparım iddia ediyorum :) (yazılım uzmanı değilim amatörce uğraşıyorum)
Mesele başka :) detaylara girmiyorum konu açık..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 2 Şubat 2025; 10:25:48 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
bir üyeninde hayali baba parası yemek yada memur olmak diğer arkadaşta yurt dışına gitmek geç değil demiş yurt dışı masa başında yatış yeri değil,Türklerin %80+ sı köpek gibi çalışıyor alnının teriyle aöf diplomasıyla onu ne yapcaklar orada teslaya ceomu? Tam gidecek adamı bulmuşsun dolar 50 olsa 100 olsa ne gitmek isteyen adam 10 defa gitti bir çoğu tırcı yada işçi.
odtü itü maramara bilkent oradanda kapı gibi denklik alan başarılı insanların hayatlarını paylaşmanız komik o kesimin buradada tuzu kuru,hayatıda nezih başarılı nitelikli insana her yer cennet mozambik bile cennet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Şubat 2025; 12:47:5 > -
Asgari ücret 40 bin olsun, 50 bin olsun diye slogan atanlar vardı. Döviz çıkmasın, insin diye muhalefet edenler vardı.
Öyle dışardan maval okumayla olmuyor.
Vergileri indireceğim, üretim maliyetlerini düşüreceğim, istihdam yaratacağım, dövizi baskılamayacağım, ihracat gelirlerindeki kar oranını artıracağım, ithalata ek vergiler getireceğim, iç üretimi teşvik edip tüm kolaylıkları sağlayacağım, tüketen toplumdan üreten toplumuna hızlı bir geçişi sağlayacağım diyen var mı. Ya da bunu öneren var mı?
-
mevcut siyasi iklimde olmasi mümkün değil zira bu yöntem geçen sene seçilmedi. Bkz yıllar içinde kapatılan fabrikalar, artacan tüketici başı borç miktarı, ülkeye yatırım yapan yabancı üretici sayisi vs, tarımda gelinen nokta vs..
uzun süredir "reyiz seçimleri bir şekilde kazanır" yazmıyor. anket okumayı mı öğrendi, nedir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 2 Şubat 2025; 16:58:16 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
AŞAĞIDA YAZANLARI OKUYUNCA ne yazıkki devletimizin çöküş aşamasında olduğuna kanaat getirdim. çünkü tüm maddeler şuan var.
Nizam-ı Mülk’ün “Siyasatname” adlı eseri, ideal bir devlet yönetiminin nasıl olması gerektiğini ve devletlerin yıkılmasına yol açan etkenleri ayrıntılarıyla ele alır. Eserde, devletin zayıflamasına ve çöküşüne neden olan başlıca unsurlar şu şekilde özetlenebilir:
- Yetersiz ve Hatalı Liderlik
- Bilgelikten Uzak Hükümdarlık: Nizam-ı Mülk, bir devleti yöneten kişinin bilgi, tecrübe ve adalet sahibi olması gerektiğini vurgular. Zayıf, keyfiliğe düşen veya adaletten uzak kalan bir hükümdarın yönetimde yapacağı hatalar, devletin çekirdeğini sarsar.
- Yanlış Danışman Seçimi: Uygun akıl hocası, vezir ve müsteşarların seçilememesi; kişisel menfaatlere dayalı veya liyakatsiz kişilerin önemli görevlerde yer alması, devlet yönetiminde ciddi bozulmalara yol açar.
- Adaletsizlik ve Keyfiliğin Hakim Olması
- Adaletin Zedelenmesi: Halk arasında adalet duygusunun zayıflaması, keyfi uygulamaların artması ve ayrıcalıklı sınıfların oluşması, toplumsal huzursuzluk ve isyanlara zemin hazırlar.
- Keyfiliğin Yaygınlaşması: Kanunların tarafsız uygulanmaması, bazı kesimlerin haklarının gasp edilmesi devletin meşruiyetini sarsar.
- Merkezi İdarenin Zayıflaması
- Bürokratik Bozulma ve Yolsuzluk: Devlet yönetiminde liyakatsızlık, yolsuzluk ve rüşvet gibi olguların artması, merkezi idarenin etkinliğini kaybetmesine ve kamu kaynaklarının verimsiz kullanılmasına neden olur.
- Güçlü Teftiş ve Denetimin Yokluğu: Yanlış uygulamaların ve suistimallerin denetlenmemesi, devlette disiplinsizliğe ve bozulmaya yol açar.
- Ordunun ve Askerî Disiplinin Zayıflaması
- Askerî Liyakat ve Disiplin Eksikliği: Devletin temel güvenlik unsuru olan ordu, liyakatsız komutanların yönetimine bırakıldığında disiplin ve etkinlik kaybeder. Bu durum, hem iç isyanlara hem de dış tehditlere karşı savunmasızlık yaratır.
- Askerî Gücün Kötü Kullanılması: Askerin keyfi veya siyasi amaçlarla kullanılması, hem askeri motivasyonu düşürür hem de devlet içinde askeri müdahalelere zemin hazırlar.
- Ekonomik Zayıflık ve Adaletsiz Vergilendirme
- Aşırı ve Haksız Vergi Yükü: Halkın refahını gözetmeyen, aşırı ve adaletsiz vergilendirme uygulamaları, ekonomik dengeyi bozar; bu da toplumsal huzursuzluk ve isyan riskini artırır.
- Mali Kaynakların Yanlış Yönetimi: Devlet hazinesinin kötü yönetilmesi, lüks tüketimin ve israfın artması, ekonomik gücün erozyona uğramasına yol açar.
- İç İsyanlar ve Toplumsal Çatışmalar
- Toplumdaki Birlik ve Dayanışmanın Zayıflaması: Adalet, liyakat ve iyi yönetim ilkelerinin ihmal edilmesi, toplum içinde çeşitli gruplar arasında çatışmalara neden olur. Bu çatışmalar, devletin merkezileşmiş otoritesinin zayıflamasına ve sonunda devletin parçalanmasına yol açabilir.
- Gelenek ve İdeallerin Kaybı: Devletin kurucu değerleri ve ideallerinden uzaklaşması, toplumsal bağlılık ve aidiyet duygusunun zedelenmesine neden olur.
Nizam-ı Mülk, “Siyasatname”de bu hususları ele alarak, devletlerin yıkılmasının genellikle yönetimdeki bozulmalar, adaletsizlik, liyakat ve disiplin eksikliği, ekonomik dengesizlik ve toplumun genel refahına gereken önemin verilmemesi gibi temel nedenlere dayandığını belirtir. Ona göre, devletin ayakta kalabilmesi için yönetimin, adaletin, liyakatin ve disiplinin her daim ön planda tutulması gerekmektedir.
Bu çerçevede, Nizam-ı Mülk’ün eseri, ideal yönetim prensipleri ile devletin zayıflamasına ve yıkılmasına yol açan etkenler arasında net bir ayrım yapar; iyi yönetilen bir devlette halkın refahı, adalet ve liyakat öncelik olurken, bu değerlerden uzaklaşıldığında devletin çöküş sürecinin kaçınılmaz hale geleceğini vurgular.
-
Ben senin siyasi tercihinin temelini söylerken sen hâlâ aynı şeylerle itham ediyorsun . Son 2-3 mesajdır ben doların 10 olsun diye iddiam olmadığını yazıyorum çünkü doların 10 lira olması için Türkiye'nin cari fazla veriyor olması gerekiyor büyüme oranının nüfus artışından çok daha fazla olması da gerekiyor . Bunlar olmadıktan sonra ancak geçici olarak dolar /TL düşebilir. İngiliz memed müdahale etmesek dolar /TL 20li rakamlara gelirdi demişti hatta . Dolar 20 li rakamlara gelse vatandaş bunu alım fırsatı görüp gereksiz yere döviz talebi yaratmış olacaktı ve cary trade için gelen 80 milyar dolar parayı vatandaş alacaktı ve muhtemelen swap için yada borçlar için kullanılacak para boşa gitmiş olacaktı ..
İmamoğlu için RTE 'nin hafif laik versiyonu diye pekcok kez yazdım ne zaman Chp yada İmamoğlu icin olumlu şey yazdım ki . Seçimlerde başka bir adayın çıkmasını istiyorum ama mevcut iktidar devam edeceğine kk yada İmamoğlu kazansın isterim yine de çünkü yeni iktidar yolsuzluk yapamaz nasıl Akp ilk 8 yıl cary trade dışında pek yolsuzluk yapmamıştı İmamoğlu hatta kk gelince yolsuzluk yapması imkansız gibidir . Mansur Yavaş 'ın 2 milyon dolarlık konserleri bile konu oluyor yada CHP İstanbul teşkilatının satın aldığı binanın parası . Denge ve denetleme sürekli en azından 2 dönemde bir farklı partiyi iktidara getirmekle geçiyor böylece denetim daha iyi olmakta bizde son 15 senedir denge ve denetleme olmadığı için en büyük yolsuzluklar bu dönemde oldu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
2 grupta aynı oranda zam alırsa alım gücü açısından bir fark oluşmaz. Fakat iktidar son yıllarda emekliye daha az zam yapıyor mesela memura yapılan seyyanen zam memur emeklisine yapılmadı. Zaten emekli sayısı artarken bütçeden emekliye yapılan ödeme payı her sene düşüyor . Bunun sonucunda emeklilerdeki %60 hükümet desteği gün geçtikçe azalıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese göre en büyük sorun değisecektir . Sana göre en büyük problem konutken başkası için işsizlik bir başkası içinde emekli -asgari ücret olabilir... İsviçre almanya Avusturya konut sahiplik oranı Türkiye'den düşük ama orda böyle sorun yok çünkü orda insanlar 3-4bin kazanıyor 1000euro yani 37 bin lira kira olsa bile sıkıntı çıkarmıyor ..Ailenin evi var kirada 5800lira ücreti var ve muhtemelen 10-11 sene sonrasına kadar içinde kalabilir çünkü emekli ,emeklinin de durumu ortada
En büyük sorun konut veya kira diye öncelersek iktidarın kiraya %25 sınırı yada 2.eve ek vergi getirmesi gibi şeyleri yapması istenmiş gibi oluyor. Bunlarda farklı sorunları yaratıyor . Kiracı ev sahibi kavgaları cinayetler vs olmasına neden oluyor . Oysa sorunu konut -kira yerine düşük gelir olduğunu görürsek daha uygun olacaktır . Düşük gelirden kurtulmanın da yolu ülkede çalışan sayısını artırmaktan geçer çalışan sayısı artıkça çalışanın harcayacak parası olur işverenin işi büyütecek ekstra geliri olur toplum olarak zenginleşmiş oluruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Halktvyoutube
Erdoğan'dan itiraf geldi: Oyumuz düşüyor bunun sebebi...!https://www.youtube.com/watch?si=KHzh5cjuGskJodE1&v=ItQr-rXwkr0&feature=youtu.be
-
5x ve 10x yazıyor. Kaldıraçlı işlem mi yapıyorsun? Allah sabır ve metanet versin şimdiden, çok dikkat et.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbulda simit 20 tl olmuş....
Neredeeennnnn nereyeeee
Reisin çay/simit hesabı güncellenmeli....
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X