Tekrar kontrol ettim geçen sene jandarma yolda yakalayınca aceleyle ödeme yapmıştım sigortam net sayfasında görünmüyormuş emailde var poliçe 4100 liraymış.. sigortam nette en son poliçe 1390 görünüyor( 2022 yılındaki). Gece 8-9 bin görünüyorken unico'dan şimdi 6400e de var görünüyor şirket düzgün olmasa da (baran korkmazın adı geçmişti yada sahibi galiba) iş görür sanırım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
🔥 Dolar 34,70- Euro 36,45 - Altın 2.945 | 02 ARALIK🔥 (12123. sayfa)
-
-
Sanayici bitik.
Geçen hafta 15 yıllık müşterim, tarihte 1 gün ödeme geciktirmedi, tüm çekleri patladı milyonlardan bahsediyorum.. İsmini veremedigim çok uluslu Sanayi firmaları bile ödeme sıkıntısı yaşıyor. Tabi bu küçük sanyiciciyi öldürüyor.. 2001 dahil böyle bir kriz ben yaşamadım o kadar diyeyim..
Sorunu görmezden geliyor birileri ama sorunlar öyle çözülmüyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aynısı bizde var adam 1 milyonluk iş yaptırıyor mesela bunun ödemesini 6 aylık çekle yapıyor o sırada ödeyeceği parayı faize veya bankacı arkadaşıyla konuşup bir fona koyuyor o sürede işi bedavaya yaptırmış oluyor.
biz her ay için %5 üstüne ekliyoruz ama mesela "ben faize karşıyım arkadaş" diyen adam koymuyor ve öpülüyor..
bu iyi senaryo hatta artık 2 çekten 1 tanesi karşılıksız dediğiniz gibi
-
Satın evleri arabaları sanayicinin hiç yoktan 5-10 evi vardır.
-
Klasik hatalı Türk milleti bakışı hocam bu :)
Sanayicinin şahsi varlıkları onlar, hiç bir sanayici ona dokunmaz. Dükkanı kapatır bu da kendisine değil çalışana patlar.. İşveren batmaz iş yeri batar.. Bunu öğrenemedik ülke olarak
Örnek vereyim 2008 krizinde bir müşterim battı, kendisi Fransa da yatiyla geziyor şu anda ama 500 kişi işsiz kaldı o dönem tazminatları falan da tam alamadılar yıllarca davalar sürdü yalan oldu..
Bkz uzan örneği popüler olan..
O nedenle 5 tane evi vardır satsın, doğru bir bakış açısı değil.. Eğer satıyorsa zaten o kişi ticaretten anlamıyor demektir.
Günde 1000 Suriyeli geri dönüyormuş.
Bu hesapla 2053 te bu iş bitmiş olur.. İşte feraset
kayıt dışı olanları da saymışlar mı?
-
Girerken saymadilar çıkarken sayalım demişler
Bu klasik türk bakış açısı falan değil bu mantığın bakış açısı.
-
Hocam Dediğim gibi ben bu kadar piyasanın kitlendigini bilmiyorum. Herkes ölü taklidi yapıyor malum makamlarda ama neyi bekliyorlar bilmiyorum.. 1-2 aylık zaman zarfında çok ilginç şeyler yaşanabilir.. Hiç birsey olmasa da bir şeyler olabilir... Sürdürülebilir olmaktan çıktı bu iş.
%150 enflasyonda bile ticaret bu kadar tikanmadi..
ben mesela aralık faiz kararını bekliyorum
şimdi bu suriye mevzuları ile erdoğan ve bahçeli'nin oyları kesin artacak anketlerde adım gibi eminim bundan
üstüne güzel de bir şöyle "23-24 milyar asgari ücreti yaptık" derlerse, emeklilere göz kırparlarsa biraz da durum değişebilir birden
-
Aralık pas geçilir hocam. 23-24bin tl asgari ücret oy alacak bir rakam değil ancak 6 ay lik rakam bu derlerse olur, o da tekrar başa döneriz mümkün değil. Asgari ücret değil ama emekliye bir düzeltme bekliyorum zira fark çok açıldı asgari ile emekli arası bunu biraz kaoatacaklardir temmuz emekli zammı ile fark daha da kapanır..
Su an kesenin ağzını açtık gözü kararttı demeleri için seçim olması gerek.. Haliylr böyle bir hareket gelirse, seçim hayırlı olsun diyebiliriz..
Ama ben pek olası görmüyorum çünkü 1 YIL içinde olabilecek bir seçime kadar ekonomiyi toparlama şansları sıfır.. Her şeyi doğru ve kitaba uygun yapsalar bile ki yapmadıklarını ve yapmayacaklarıni çocuk bile biliyor..
Sigorta karşı tarafı karşılıyor, tek tavsiyem imm yi 1 milyon ya da sınırsız yapın. Sigorta kendi düşük bir limiti var.
-
-
bitmez zira günde 1000 den fazla suriyeli bebek doğuyordur. gerçi Türkiye de doğdukları için otomatik Türk vatandaşı oluyorlar.
-
Ben zaten gideceklerini düşünmüyorum max 100bin kişi gider.. Adamlar ekmek elden su golden yaşıyor. 10yili geçti artık düzenleri var malları mulkleri var. Ne olacağı belli olmayan bir ortama düzenini bozup neden gitsin ayrıca.. Esed gitti yerine isvicreli bilim adamları gelmedi.. Isidden bozma el kaide var.. Daha abd girecek İsrail hani bana diyecek vs vs..
Aklı olan Suriyeli hayatta gitmez :)
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X