Şimdi Ara

🔥 Dolar 35,58 - Euro 37,15 - Altın 3.096 | 21 OCAK🔥 (12176. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: samuray_x Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil1 iOS
5 sn
243.958
Cevap
1.162
Favori
12.244.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1154 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
61. Sırada  bugün en iyi #6
Giriş
    Bu sene de sabit gibi duruyor. Yıl sonu 42 diyorum..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • acquiles A kullanıcısına yanıt

Trump'ın yapacakları piyasalarda stres yaratır.

Doları yükseltir.

• adolf1 kullanıcısına yanıt
    Sabit kur politikası ile Trump in bir ilgisi yok hocam.
    O dediğiniz dalgalı kur politikası için geçerli.

Trump in etkisi olması için öncelikle swap kanallarının açık olması gerek.. Henüz o tarafta kısıtlamalar çok fazla zaten bu şekilde kur sabit gidiyor ve tabi carry trade ile de döviz rezervimiz oluyor bunu kullanıyoruz muadahele için.

Su an dış etkiler sadece bir kaç saatlik oynama yapıyor anında müdahale geliyor artı ya da eksi yönde..
    Zira dediğiniz gibi olsaydı dolar globalde eksiye giderken bizde de gitmesi gerekirdi ama öyle olmadı dolar sabit kaldı euro yükseldi..
    Bizim kur pilitikamiz amerikan dolarının mümkün olduğunca sabit kalması yönünde.. Arada enflasyon hedefine tam olmasa yakinsama şeklinde bir salınım ile hareket ediyor..

Trump etkisi ancak söyle olur, ciddi bir yaptırım, swift kapatma, ambargo vs gibi çok ekstrem bir durum olur o zaman cary trade 1 gecede çeker gider işler değişir.. Bu da Trump in Türkiye ye özel bir saldırısı ile mümkün.. Şu an Trump in böyle bir tavrı ve planı olduğunu gösteren bir indikatör bulunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 7 Ocak 2025; 17:19:28 >

• TCMB doları yatay seviyede tutmaya çalışabilir.

fakat dış ekonomik gelişmelerden dolayı

dolar değerlenir, dolara talep artar vs...

bir kere daha 128 milyar dolar yakar mı TCMB ??

yerel riskler de cabası...

- yüzdürülen batık şirketler

- bankalara ödenmeyen krediler.

- hazinenin döviz garantili ödemeleri

- vs...

• Çinde devalüasyon olursa rekabet daha da zorlaşır, tüm gelişmekte olan ülkeler mecbur kalabilir

O politika için net döviz rezervinin yüksek olmasına bağlı.. faiz %30a gelinceye kadar belki rezervi artıda tutabilirler ama sonra tehlike çanları çalar ... Aslında yüksek faiz ve cary -trade olayını seçim sonrası yapmaları iyi oldu seçime doğru yapsalar 2028 seçimini de alırdı iktidar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt
    İktidar ne zaman 6 ay sonrasını düşündü ki :)
    Yarın ola hayrola.. O kadar uzun plana gerek yok..

• Lokantanın birinde o yörenin en tanınmış pehlivan'ı çorba içiyormuş.

Derken zayıf cüsseli bir müşteri daha girmiş ıçeriye. O da çorba istemiş.

Garson çorbayı getirmiş, müşteri limon da istemiş. Garson "beyefendi son limonu şu karşıdaki beye verdim maalesef limonumuz kalmadı" der.

O sıska görünümlü müşteri de " olsun o beyefendinin sıktığı limonu getir" der.

Garson da " aman beyefendi o buraların en namlı pehlivanı onun sıktığı limonda suyu mu kalır" der.Müşteri "olsun kardeşim sen getir" der.

Pehlivan da olanları göz ucuyla seyretmektedir.

Garson gider pehlivanın masasındaki sıkılmış limonu getirir ve masasına bırakır.Pehlivan sıkılmış limonun suyunun çıkmayacağını bildiği için bıyık altı gülmektedir.

Yeni gelen o sıska görünümlü müşteri suyu sıkılmış limonu alır ve öyle bir sıkar ki çorbaya inen suyun şıkırtısı öbür masalardan duyulur.

Hem Pehlivan hem de diğer müşteriler şaşkınlık içinde kalmıştır.

Özellkle gururu da kırılan Pehlivan sıska müşterinin yanına gider ve;

"Bu yörede gücü ile nam salmış en ünlü pehlivanım ben. Sen kimsin ki bu limondan hala su çıkartabildin? Bana adını bahşeder misin yiğidim" diye sorar?

--Tabii! Mehmet Şimşek...

🔥 Dolar 35,58 - Euro 37,15 - Altın 3.096 | 21 OCAK🔥 

vatandaşı da böyle limon gibi sıktılar.🔥 Dolar 35,58 - Euro 37,15 - Altın 3.096 | 21 OCAK🔥 

• Deger1i kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

40 altı kapatacak diyordum, Bofa da yola gelmiş yakında 39 tl olarak revize ederler.

• En düşük emekli maaşı 14469 tl.. Acaba nasıl karmaşık algorutmalar ile buldular bu sayiyi

İktidar 2025i Aile yılı olan etmiş. 2024 de emekli yılı yaptılar sonuç ortada. 2025 de ailelerin hayatlarına dokunacak düzenlemeler yapılacakmış

• Reis Türkiyede en az 3 çocuk yapın deyince ben:

Boşananları hapse, 3 çocuk yapmayanları piranhalara atacağız.

Haberi izlerken aklımdan geçti:D

Kuzey Marmara Otoyolu geçiş garantisi için verilen ve tutturulması matematiksel olarak imkansız olan yeni araç sayısı vurgununa mahsup ederek hesaplamışlardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Ben çok sevindim açıkçası. Çok bile..
    Çoluğu çocuğu yardım edemeyen hatta kendileri zor ayakta duran çocukları olan emekliler belki bir şeyleri anlar.. Yaşın yanında kuru yanacak ona yapacak bir şey yok ama bu işler böyle askeriye gibi. Biri hata yaparsa tüm bölük cezaya kalır...

41 yaşındayım ülkenin hali ortada hocam... Türkiyede evlenmek için sebep yok maalesef... Değil çocuk sahibi olmak evlenmek bile gözüme çok büyük geliyor... En güzeli bekar olmak bir kaşık aşım ağrısız başım...

Düz rakam vermekten kaçınıyorlar artık 14500 yada 15000 yapmamışlar SSK -bağkur zammı kadar yapmışlar %15,75di sanırım

• Bu vesile ile, Buradan özellikle yeni mezun ve henüz evlenmemiş tüm gençlere yatirim tavsiyemdir..
    Bir yolunu bulun evlenmeden yurtdisina gidin.. Sıfırdan hayata başlayın en fazla 5 yil zorlanırsıniz, sonra evlenin çoluk çocuk ne isterseniz yapın.. Bunları tr de şu an yapamazsiniz ama olursa yapmak isterseniz bu zorluğu en az 20 yıl çekeceksiniz o da en iyi şartlarda..

100 Dolar mı alayım, faize mi. Koyayım ile bir arpa boyu yol alamazsınız, size kral yatirim tavsiyesi...

Not: yurtdisi diye illa Almanya İngiltere anlamayın hatta tam tersi oralara değil, daha küçük doğu Avrupa ülkelerine gidin, soğukla aranız varsa İskandinavya da olur.. Romanya bile olur şu an.. Bir yerden başlayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 7 Ocak 2025; 22:16:26 >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt
    Tersi düzü mu kaldı artık.. Kantarın topuzu kaçalı çok oldu ama insanlar tepki vermeyi ya tamamen unuttu ya da Stockholm sendromunun yeni versiyonu çıktı..

• Aile Yılı ciddi kampanyalar ile başlamış ben kaçırdım ilk günü

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.