< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 26 Ocak 2025; 13:7:8 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥 (12206. sayfa)
-
-
Ayhan Tarakcıyoutube100 yıl önce fakir bir tarım ülkesi olan Çin nasıl oldu da bir teknoloji devi haline geldi? Mao'nun komünist Çin'ini süper güce dönüştüren neydi? #china #tarih #ekonomi Ayrıca Bakınız: https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/43531 https://www.chipublib.org/timeline-of-chinas-modern-history/ https://isreview.org/issue/112/chinas-rise-world-power/index.htmlhttps://www.youtube.com/watch?si=7Jz8ZKz_1eR5hutl&v=E8OHdzi-rd8&feature=youtu.be
-
Bilinçli toplum olmak önemli
haber7Hırvatistan’da yüksek fiyat ve pahalılığa karşı boykot başladıhttps://ekonomi.haber7.com/foto-galeri/90116-hirvatistanda-yuksek-fiyat-ve-pahaliliga-karsi-boykot-basladi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
200 TL ne anlam ifade eder adlı sosyal calisma
instagramMerhaba Gazetesi on Instagram: "‘Şimdiki çocukların gözü açık maşallah! Karne hediyesi için TL değil, dolar istediler’ #karne #karnehediyesi #karnegünü #karnehediyeleri #karnehatırası #dede #dedetorunaşkı #dedê #dedeocağı #torun #torunaşkı #tl #türklirası #dolar #euro #altın #altin #altınyüzük #altıntakı #istemek #istek #hediye #hediyekutusu #hediyelik #hediyeönerisi #hediyeler #hediyelikler #hedi̇yeli̇k #hediyesi #engüzelhediye"https://www.instagram.com/reel/DFN2aYbM6Jp/?igsh=emZuNjBqaDU1Mnhr
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Vay be cevremden bir kisi daha almanyaya gitti. Artik benim cevremde gidenler 20 li yaslarda degiller 40+ yasinda evli barkli hayatini bir duzene sokmus kisiler de gidiyor artik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nakit ödeme yaparken ızdırap oluyor hocam. Onu çoğu kimse es geçiyor. Görüştüğüm bankacıları saymıyorum bile, onlar toptan sövüyor, gişede olanlar hele.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizimkilerin dünyanın en yüksek emekli maaşı olan 15bin tl sini çekmek benim için en büyük işkence.. Taşıması sıkıntı, psikolojik olarak o jadar parayı "çok fazla" zannedip çok kısa sürede pul olması ayrı sıkıntı..
Markete ekmek yoğurt almaya gidiyorum, bir kaç bir şey de alırım belki diye min 400 tl ile çıkılan bir ülkeyiz şu anda..
Su an iktidarın 2 tane anlamsız ısrarı var. Tamamen inat sebepli..
1. 500 ve 1000 tl basmamak
2. Tüm yıl Yaz saati uygulamasını sürdürmek
İkisi de maddi ve manevi olarak zarar veriyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 26 Ocak 2025; 18:38:53 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam Aralık ayında baktığım da 17300 TL emekli maaşı bağlanıyordu. Bugün baktım 15100 TL 🤣 Hani emekli olmama çok var ama maaş düşmüş zam gelmesini geçtim aynı kalsaydı bari 🙂 bekar olmama rağmen emekli olsam bu para ile aç kalırım herhalde....
Defaten hesabını paylaştım.
100 yaşına kadar yasasaniz dahi ödediğiniz primleri amorti etme şansınız yok..
O paraya güvenip, emekli olunca bir şekilde geçinirim gibi bir hayale kapılmayın :) emekli maaşı baglanma oranı giderek düşecek ve emeklilik yaşı artacak..
Seni ikna etmişse başkasını da ikna eder ve satışa devam eder . Grundig Alman markası zannedip Almanı da ikna edebilir
Valla ben 42 yaşındayım bekarım kademeli emeklilik çıkmazsa 18 yılım var emekli olmaya 😊 Sigorta girişim 2005 yaş artsa bile bize vurmaz umarım...
Bir anlamı yok zaten emekli olmanızın, bırakın geçinmeyi İstanbul da bir kirayı bile karşılamaz o para.. Bir çok Anadolu şehrinde bile kira ile birlikte 15bin tl ile geçinmek imkanskz.kirasiz da işte nefes alır verirsiniz sadece evde battaniyeye sarılıp.
Çalışmaya devam..
Gümrük vergisinin amacı sadece gelir elde etmek değildir zaten ithal ürün alımını da azaltmaktır. Hükümet vergi konusunda bonkör olduğu kadar teşvik ve rekabetin artması konusunda ise cimri davrandığı için ülkede rekabet oluşmuyor. Rekabet daha çok Beko ile Vestel 'in markaları arasında oluyor sadece bu da fiyatların düşmesini engelliyor
Beko'nun zaten ülkede kasabada bile servisi bayisi olduğundan pahalı olduğunu yazdık . Yurtdışı karşılaştırmasını liste fiyatı üzerinden bakmak lazım %53 indirimli ürün fiyatıyla değil . Yine pahalıysa bunu rekabetle açıklayabiliriz dedim Türkiye'de rekabet yok ama Almanya'da çin -alman markaları ile rekabet içinde
Niçin daha ucuza daha kaliteli ürüne sahip olamıyorsun? Çünkü sen emekli maaşı üzerinden devamlı propaganda yapıyorsun başkası memur maaşı ve ek gösterge ile diğer haklar üzerinden propaganda yapıyor bir diğeri günde 4 gün çalışma olması için propaganda yapıyor bir başkası erken emeklilik için sabah akşam yazıyor. İktidar bütün grupları kontrol etmek için vergi sistemi ve kur ile devamlı oynuyor. Böylece halkın daha çok maaş aldığını ikna edebiliyor bir bakıma ( pahalılık ise göreceli oluyor seçim zamanları ) ve devamlı iktidarda kalabiliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Üretim maliyetlerini bilmiyoruz ki.Ayrıca her firma aynı kâr marjı ile çalışacak değil yurt içi yurt fiyat politikası da farklı olabilir . Chery ithal ile geliyorken byd burda yatırım da yapacak o masrafı çıkartmak için farklı stratejisi olacaktır muhakkak. 100 bin satanla 1 milyon satmayı düşünen aynı stratejisi olmaz. Byd şimdi 2 milyona satar fabrika üretime geçtikten sonra belki cherry'den daha ucuz modeli de olabilir bilemeyiz
100 yıl önce değil 1980lere kadar fakir bir ülkeydi ..Adamlar serbest piyasaya geçti bizde ise eski Çin'den bile katı sosyalist bir zümre bulunuyor ve hâlâ görüşleri baskın durumda. Ve bunlardan etkilenen kimseler kimse çocuk yapmasın ki işverenler çalışacak köle bulamasın ve batsın yada asgari ücret o kadar çok artmalı ki işveren kimseyi sömüremesin diye devamlı propaganda yaparlar ... Sanki ülkedeki tek sorun işverenin kâr hırsı veya çok kazanıyor olması
İşin daha kötüsü bizde çalışacak nüfus gittikçe yaşlanıyor. 85 milyonluk ülkede 10 milyon işsiz var bunların yakında gençlik enerjisi sona erecek ve yaşlı olacak
Beyaz eşya ureticilerinin en ücra köşede servisi bayisi olmasının firmaya bir maliyeti bulunmamaktadır. Hepsi ayrı birer isletmedir..
Aksine, ana firmanin Stok maliyetini düşürür çünkü bayiye her ay zorunlu gönderilen ürünler vardır. Bayi bunları satsın satmasın faturası kesilir yollanır. Fabrika bunları stokta tutup bayileri talepte bulunmasını beklemez.. Bu nedenle bazen bayi stokları şişer ve ödeme zorluğu çekerler çünkü faturası kesilen ürünün vadesi başlar. Bayi bunu ister ertesi gün satsın ister 6 ay sonra. Üretici ona bakmaz..
Buna da "büyük firmanın satinalma gücü" deniyor ülkemizde :) franchising lerde isim hakkı için aylık ödediğiniz para gibi düşünün.. Onu vermezler de bu tip finansal maliyeti olur bayilere. Bayiler de üründen değil servisten ciddi para kazanır..
Zaten sıkıntı orada.. Byd para harcayıp yatirim yapmıyor.
Yatirimi vatandaş yapıyor :) byd fabrikasıni vatandaş yaptırıyor..
Aynı byd aynı hareketi AB de yapacağı bir fabrikada yapabilir mi? Yani 20k euro olan aracını 30k ya satabilir mi ben buraya fabrika yapacağım diye?
Ya da AB de fabrika yapmakta olan cherry fiyatını bu sebepten yukseltebildi mi?
Fiyat farklı lari olur ama buna fiyat farkı denmez soygun denir hocam :)
%80 fiyat farki mi olur o nasıl bir stratejidir..
Kaç yaşında emekli olduğunuza ve ne kadar gün prim ödediğinize göre değişir. 1999 öncesi sistemle emekli olursanız 1 koyup 5 alabilirsiniz ama 2008 sonrası için 1 koyup yarım da alabilirsiniz . Tabii ben önceden SGK priminindeki %20 emeklilik pirimini baz aldım sağlık pirimiyle olan %34ün olmasını değil
Şu forumda 99 öncesi sisteme göre emekli olacaklar bir elin parmaklarni geçer mi şüpheliyim (babası tarafından bir yerde 12 yaşındayken çalışıyor gosterilenler hariç :)
Hocam Su an ülkenin aktif dinamik çalışacak grubu Ecevit i hiç görmedi, celal bayardan sonraki Cumhurbaşkanı desen inanacak milyon kişi sayarız :)
İşte o 10 bin nüfuslu kasabadaki bayi bu işin altından kalkması için bayi kâr marjını yüksek tutuyorlar %30-40gibi . 10 bin nüfuslu Beko bayisi yazlık -kızlık villa , (2.elde olsa )range Rover araç nasıl alabiliyor . Birde eskiden GittiGidiyor gibi yerlerde %20 gibi ucuza satabiliyorlardı sonra yasaklandı sanırım kasabadaki kargocunun önündeki Beko ürünlerini görünce anladım. Millet neden internetten Beko alıyor ki her yerde bayisi varken diye düşünmüştüm sonra kar marjının çok yüksek olabileceği aklıma geldi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X