< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 26 Ocak 2025; 20:28:50 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥 (12207. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Cherry 'in elektrikli aracı yokmuş sitede zaten de ben rastgele tıkladım ürün detayına bakmadım cherry byd Tesla vs hiç bakmadim şimdiye kadar bahane ile bakmış oldum . Tesla'nin bu kadar ucuz olduğunu da bilmiyordum ... Otomobillerlerle eldekini seneye satarsam belki tekrar ilgilenebilirim o yüzden bilgim de yok .
Corsa tadında olup olmaması değil ki konu . Burda yüksek fiyatla satıp satmaması konu. Parası az olana ucuza satar parası çok olana pahalıya satar ticaret bu sonuçta . Byd almak zorunda değilsin sonuçta
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabi ki öyle isteyen istediği fiyata satar burada bir sıkıntı yok.
Ve lakin, vatandaşin vermediği vergiyi, karının üzerine ekleyen bir satış türünde, değişik hesaplar olduğunu (iktidar onaylı) söylemek yanlış olmaz..
Bu da ziyadesiyle tehlikeli bir oyun..
Zaten çıkarılan teşvik BYD Tesvigi olarak geçti tarihe. Firmanın ilgili modeline uyacak şekilde teknik kriterler belirlendi mesela.. Togg için de aynı durum yapıldı ama onu anlayabilirim, yerli otomobili desteklemek vs.. Bir çin Firmasi için bunu yapmak ne kadar akıllıca çok emin değilim.
Bu arada tesla %10 lük otv dilimine girebilmek için fiziksel motor gücü çok daha yüksek iken, limiti astigi için togg için çıkarilan limite göre yazılımdan motor gücünü kisti, ve matraha uyabilmkr için de sadece beyaz ve siyah renk, ve standart menzil minimum donanım ile araç getiriyor. Herhangi bir farklı renk ya da farklı bir donanım talep ederseniz, seçtiğiniz opsiyon 50bin tl bile olsa bir üst dilime terfi ettiğiniz için aracın fiyatı 2.3 milyon ve üzeri oluyor :)
Zaten Mevzu engellemek ama tesla nin Almanya üretimi, özelikle çok satan Hyundai kia grubunun Güney kore üretimi olması sebebiyle bu ülkelerden yapılan ithalat ek bir gümrük vergisi uygulanamiyor.. Bunun bir yolu olsaydı, tesla ve Hyundai kia grubu araçlarin bir çoğu çok yüksek fiyatlara eristigi için ülkemizde satışı hayal olacaktı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 26 Ocak 2025; 20:45:39 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Tüm bunların nedeni halkın siyasi ve ekonomik tercihleridir artık buna inanmak gerekiyor sanırım . Yoksa iktidar şöyle vergi getirdi böyle yaptı artık kolaycılık görmeye başladım . Böyle diye diye soruna bir çözüm bulamıyoruz çünkü iktidar siyasi mühendislik örneği gösterip bukelemun gibi renk değiştiriyor veya yılan gibi heryere uyum sağlayacak kadar kıvrılıyor ve sonra ben herşeyi halk için yaptım diyebiliyor ve seçim zamanı yine %50 küsur oy alabiliyor... Önceki mesajımda ne yazdım sen emekli maaşları için devamlı yazarsın başkası memur maaşları ve hakları için devamlı yazıyor başkası haftada 3 gün tatil olsun yılda 150-200gun tatil olsun istiyor bir başkası erken emekli olmak için bastırıyor bir başkası yada partiler asgari ücret Avrupa seviyesinde olsun diye propaganda yapıyor . Bunların hepsinin bir maliyeti var üstelik iktidarın siyasi ,sosyal ,etnik, dinsel projeleri de var . Zorunlu 12 yıl sadece vatandaş iyi eğitim alsın diye gelmedi 300e yakın üniversite de yine vatandaş eğitim alsın diye kurulmadı. Bunların arkasında farklı şeyler var iktidar kendi toplum grubunu yaratmak gibi projeleri de olduğu unutulmamalıdır göçmen sorunu da böyle toplumu değiştirmek isteyen bir iktidar yapısıyla karşı karşıyayız . Toplumu değiştirirken oyda almak zorunda .Oy almak ise fakir topluma uygun politika ile mümkün olmakta . Emekli sayısı artarken memur sayısı artarken asgari ücret artarken bunu dengelemek için vergi oranını ve sayısını artırıyorlar..Başta CHP hangi muhalefet partisi ÖTV 'ye karşı? gelir vergisini kaldırmak yada düşürmekten bahsediyor ? Muhalefette bu devletçi, vergici yapının artmasına ,çalışmanın değil devletten geçinmenin daha iyi olduğunu halkta yaygınlaşmasına neden oluyor . Bunun da bedeli bu sistem maalesef
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Böyle bir olay anca muz cumhuriyetlerinde olur...
Halka arz olup borçlarını halka ödetmek isteyen şirket, halka arz olamadan borçları yüzünden konkordato ilan etmiş....
Pak Un konkordato ilan etti.
Şirket Halka Arz Olmak İçin SPK'ya Başvurmuştu.
Yetişemedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deger1i -- 26 Ocak 2025; 22:43:11 >
-
hey dede hey ilkokul 2 ye giden çocuk yapay zeka kuşağı temsilcisi.
onları kandırmak mümkün değil
-
18 yıl çokmuş be. en iyisi kendi işimizi kurup ticaret yapmak lakin ülkemizdeki koşullar ticaret yapmaya da elverişli değil.
-
Mevduat faizleri 1-1.5 puan düştü. %45 politika faizi ile eşitlendi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 27 Ocak 2025; 12:6:20 > -
Eyt çıkana kadar kademeli çıkarsalardı... 2008 ve öncesi için 52-53 de emekli olurdum. Bunlar seçim zamanı kademeli emekliliği çıkartacaklar...
Geçen hafta %46 garanti bankasına vadeli yapmıştım.. Şuan oranlar düşmüş ama yeniden çıkarırlar faizleri...
Mart ayına kadar faizin sabit olduğunu düşünürsek, oynamalar olacaktır bu süre zarfında.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bugün kara pazartesi mi yine? Borsalar emtialar kriptolar hepsi çöküşe geçti yine millet sövüyor ... Sadece faizde olanlar mutlu 😊
Vakfbank ve garanti %41 ile açıyor vadeliyi hocam... Yapı kredi bankası 34 gine %43.75 veriyor... Martın sonuna kadar vadeli de kalmak mantıklı...
Çinin yapay zeka mevzusu nedeniylr teknoloji hisseleri patladı.
yapı kredi para getirene 32 güne 49 veriyor. Cuma son. şubenizle görüşün.
-
Yapay zeka forumu var redditte singularity ismi orda bir ay önce deepseeke versiyonunu soruyorlar chatgbt diyor. Söz konusu çin olunca insan 2 kere düşünmeli. 6 milyon dolara böyle birşeyin olması imkansız bana kalırsa. Ama şöyle birşey var youtube yönlendirmesiyle 5-10 dakikada offline çalışan deepseek tabanlı local yapay zeka yapma çok muhteşem. Browser eklentisiyle operatör yapan bile var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arondir -- 27 Ocak 2025; 16:38:27 >
1 dönemlik mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
evet
32 gün
-
bugün 50 60 bin dolarlardan 110 bine yükselen bitcoin 100 bine düştü üstüne 2000 dolardan 2800 dolarların kıyısına gelen ons altın çakılarak 2750 dolara düştü valla ne yapacağımızı bilmiyoruz ekranın başına kitlendik kaldık sadece faizde olanlar mutlu işallah ons altın 1000 dolarlara falan sert düşmez valla biteriz
-
Uygulamadan yapabilir miyiz yeni müşteri olarak verir mi o oranı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X